Avantajele și Dezavantajele Celulelor Solare

· Știri din Industrie

O celulă solară, cunoscută și sub numele de "cip solar"sau "celulă fotovoltaică", este o foaie subțire de semiconductorfotovoltaic care utilizează lumina solară pentru a genera direct electricitate.Acesta poate produce instantaneu tensiune și, în prezența unui circuit, curentelectric, cu condiția să fie luminat de o lumină care îndeplinește anumitecondiții. În fizică, acest lucru este cunoscut sub numele de energiefotovoltaică (abreviat PV) sau, pe scurt, fotovoltaică. 

O celulă solarăeste un dispozitiv care transformă energia luminoasă direct în energieelectrică prin intermediul efectului fotovoltaic sau fotochimic. Efectulfotovoltaic al celulelor solare cu siliciu cristalin este cel mai răspândit, întimp ce efectul fotochimic al implementării celulelor solare cu peliculăsubțire este încă la început.    

Panou solar fotovoltaic
Panou solar fotovoltaic

A, avantajele celulelor solare  

1, resursele de energie solară sunt inepuizabile.  

2, protecția mediului verde. Generarea de energie fotovoltaică nunecesită combustibil, nici emisii de dioxid de carbon, nici poluare a aerului.Nu este generat niciun zgomot.  

3, o gamă largă de aplicații. Sistemele de energie solară pot fiutilizate oriunde există lumină și nu sunt constrânse de factori geografici, dealtitudine și de alți factori.  

4、Nu există piesemecanice rotative, operare și întreținere simplă, funcționare stabilă șifiabilă. Un set de sistem solar fotovoltaic, atâta timp cât există soare,modulul de celule solare va genera energie electrică, în plus, acum seutilizează un număr de control automat, practic nu există nicio operațiunemanuală.  

5, materialele de producție a celulelor solare sunt abundente:rezervele de material de siliciu sunt abundente, abundența crustală dupăelementul oxigen, clasat pe locul al doilea, ajungând până la 26%.  

6、Viața de serviciulungă. Durata de viață a celulelor solare din siliciu cristalin poate ajunge la20-35 de ani. În sistemul de generare a energiei fotovoltaice, atâta timp câtproiectarea este rezonabilă și selecția este adecvată, durata de viață abateriei poate fi de până la 10 ani.  

7, structura modulului de celule solare este simplă, mică și ușoară,ușor de transportat și de instalat, ciclu scurt de construcție.  

8, sistemele solare fotovoltaice sunt ușor de asamblat. Un număr demodule de celule solare și o combinație de monomeri de baterii în sistemul derețele de celule solare și grupuri de baterii; invertorul, controlerul pot fi,de asemenea, integrate. Sistemul poate fi mare sau mic și este foarte ușor deextins capacitatea.  

9, perioadă scurtă de recuperare a energiei, aproximativ 0,8-3,0 ani; efectul devaloare adăugată a energiei este evident, de aproximativ 8-30ori  

În al doilea rând, dezavantajele celulelor solare  

1, rata de conversie fotoelectrică este foarte scăzută, are nevoiede o suprafață mare, costul este prea mare. 

2, sub rezervamediului înconjurător, influența vremii.   

Panou solar fotovoltaic
Panou solar fotovoltaic