Componentele și Parametriide Performanță ai Celulelor Solare/Panourilor Solare

· Știri din Industrie

Componente alepanourilor solare.  

1) Sticlă călită 

Rolul său estede a proteja corpul principal al generării de energie (cum ar fi celulelesolare), este necesară selecția sa de transmisie a luminii, 1, transmisialuminii trebuie să fie ridicată (în general 91% sau mai mult); 2, tratamentultra-alb întărit ultra- alb    

Sticlă călită

2)EVA 

Folosit pentru alipi sticla temperată fixă și corpul de generare a energiei (cum ar fi celulelefotovoltaice), meritele materialului EVA transparent afectează direct durata deviață a componentei, expus la aer EVA ușor de îmbătrânit și galben, afectândastfel transmisia luminii componente, afectând astfel calitatea componentelorde generare a energiei în plus față de calitatea EVA în sine, procesul delaminare a producătorilor de module fotovoltaice este, de asemenea, foartesemnificativ, cum ar fi gradul de adeziv EVA nu este la standard, EVA și Sticlacălită, rezistența de lipire a foliei de spate nu este suficientă, va cauzaîmbătrânirea timpurie a EVA, afectând durata de viață a modulelor fotovoltaice.    

EVA

(3) Celule solare 

Rolul principaleste de a genera energie electrică, piața principală de generare a energieielectrice este principala piață de celule solare de siliciu cristalin, celulesolare cu film subțire, ambele au avantaje și dezavantaje celule solare desiliciu cristalin, costurile echipamentelor sunt relativ scăzute, dar consumulși costurile celulelor sunt foarte ridicate, dar eficiența conversieifotoelectrice este, de asemenea, ridicată, în generarea de energie în aer liberlumina soarelui este mai potrivită pentru celulele solare cu film subțire,costuri de echipament relativ ridicate, dar consumul și costurile bateriei suntfoarte scăzute, dar conversia fotoelectrică eficiență în raport cu celulele desiliciu cristalin mai mult de jumătate, dar efectul de lumină scăzută este foarte bun, în lumina obișnuităpoate genera, de asemenea, energie electrică, cum ar fi celulele solare de pecalculator.    

Celule solare

4)EVA 

Rolul celor demai sus, în principal, încapsularea lipită a corpului principal algeneratorului de energie și a plăcii de bază a celulelor solare.  

(5) Placă de susținere 

(Rolul:etanșare, izolare, impermeabilizare (în general, TPT, TPE și alte materialeutilizate trebuie să fie rezistente la îmbătrânire, garanția celor mai mulțiproducători de componente este de 25 de ani, sticla călită, aliajul de aluminiunu sunt, în general, o problemă, cheia este în cu placa din spate și siliconulpoate îndeplini cerințele.    

Placă de susținere

6) Aliaj de aluminiu 

Laminat deprotecție, joacă un anumit rol de etanșare, de susținere.    

Aliaj de aluminiu

7) Cutie de joncțiune 

Protecțiaîntregului sistem de generare a energiei electrice, joacă rolul de stație detranzit curent, în cazul în care cutia de joncțiune de scurtcircuit a modululuifotovoltaic deconectează automat șirul de baterii de scurtcircuit, pentru apreveni arderea cutiei de joncțiune a întregului sistem în cheia este alegereadiodei, în funcție de modulul fotovoltaic solar în cadrul tipului de celuleeste diferit, dioda corespunzătoare nu este aceeași.    

Cutie de joncțiune

8) Silicon 

Rolul deetanșare, utilizat pentru a sigila componentele și cadrul din aliaj dealuminiu, componentele și joncțiunea cutiei de joncțiune, unele companiifolosesc bandă dublu-adezivă, spumă pentru a înlocui siliconul, utilizareacomună a siliconului în China, procesul este simplu, convenabil, ușor deoperat, iar costul este foarte scăzut.     

Silicon

Performanța șianaliza panourilor solare 

Tensiuneacircuitului deschis UOC: adică, celula solară este plasată în condițiispectrale AM1.5, 100 de miliwați pe centimetru pătrat de iradiere aintensității sursei de lumină, în ambele capete ale circuitului deschis,valoarea tensiunii de ieșire a celulei solare. 

Curentul descurtcircuit ISC: este valoarea curentului care circulă prin celula solară laambele capete atunci când panoul solar este plasat în condiții spectrale AM1,5și este iluminat cu o intensitate a sursei de lumină de 100 miliwați pecentimetru pătrat, cu un scurtcircuit la capătul de ieșire. isc(A) , este I laV=0 în curba IV, (curentul la tensiunea O) 

Puterea maximăde ieșire: Tensiunea și curentul de funcționare ale unei celule fotovoltaicesolare variază în funcție de rezistența de sarcină. Curba caracteristicăvoltampermetrică a unei celule solare se obține prin realizarea unei curbe avalorilor tensiunii și curentului de funcționare corespunzătoare diferitelorvalori ale rezistenței. În cazul în care valoarea selectată a rezistenței desarcină poate realiza produsul maxim al tensiunii și curentului de ieșire, sepoate obține puterea maximă de ieșire, exprimată prin simbolul Pm. Tensiunea delucru și curentul de lucru în acest punct se numesc tensiune de lucru optimă șicurent de lucru optim, exprimate prin simbolul Um și, respectiv, Im. 

Puterea nominalămaximă Wp max (W), Pmax (W), este punctul de pe curba IV în care produsuldintre I și V este cel mai mare, corespunzând valorii lui I înmulțit cu V. PmaxW, se calculează folosind condițiile de încercare standard stc Vmp tensiunenominală*Imp curent nominal. 

Eficiența deconversie a unui modul fotovoltaic solar se referă la eficiența maximă deconversie a energiei atunci când rezistența de sarcină optimă este conectată lacircuitul extern și este egală cu raportul dintre puterea de ieșire a celuleisolare și energia incidentă pe suprafața celulei solare. Eficiența de conversiefotovoltaică a unei celule solare este un parametru important pentru măsurareacalității și a nivelului tehnic al celulei, care este legat de structuracelulei, de caracteristicile de joncțiune, de proprietățile materialelor, detemperatura de funcționare, de daunele provocate de radiații de particuleradioactive și de schimbările de mediu. 

Factorul deumplere: Un alt parametru important al modulelor solare este factorul deumplere FF (factor de umplere), care reprezintă raportul dintre puterea maximăde ieșire și produsul dintre tensiunea de circuit deschis și curentul de scurtcircuit.Factorul de umplere este (puterea maximă)/(curent de scurtcircuit X tensiune decircuit deschis). 

FF: este unindicator important al caracteristicilor de ieșire ale unui panou solar,reprezentând puterea maximă de ieșire a unui panou fotovoltaic solar cu osarcină optimă, cu cât valoarea este mai mare, cu atât mai mare este puterea deieșire a panoului fotovoltaic solar, cu atât mai mare este valoarea FF, careeste întotdeauna mai mică de 1. Rezistențele în serie și în paralel au unimpact mai mare asupra factorului de umplere. Cu cât rezistența în serie estemai mare, cu atât scade curentul de scurtcircuit și cu atât scade factorul deumplere; cu cât rezistența în paralel este mai mică, cu atât curentul dedivizare este mai mare, rezultând 

Tensiunea devârf Tensiunea de funcționare Vmp(V) Vpm(mV) Curentul de vârf Curentul defuncționare Imp(A) Tensiunea în circuit deschis Voc(V), care este V în curba IVcând I=0, (tensiunea când curentul este O) 

Suprafațaefectivă Suprafața (cm2)Dimensiune (mm)Greutate (KGS) 

Rezistența înserie, Rs, este o combinație a rezistenței electrozilor, a rezistenței decontact, a rezistenței de difuzie și a rezistenței corpului plăcii. 

rezistențaparalelă Rsh, un parametru virtual care reflectă mărimea curentului de scurgereși care se adaugă astfel la parametrii celulei 

Curentul descurgere Irev, curentul care trece prin joncțiunea PN atunci când se aplică otensiune inversă la celula solară. 

Temperatura defuncționare (℃) 

NOCT Temperaturanormală de funcționare a celulei este temperatura atinsă atunci când modululsolar sau celula solară se află în circuit deschis și sunt reprezentativeurmătoarele condiții 

Tensiunea maximăa sistemului Tensiunea maximă a sistemului, tensiunea maximă după conectarea înserie a tensiunii deschise, calculată ca tensiune de circuit deschis * numărulde șiruri pentru a calcula tensiunea totală după conectarea în serie. 

Valoareanominală maximă a siguranței în serie, curentul nominal maxim admis prin cutiade joncțiune a modulului PV 15A 20A 25A cu cât mai mare cu atât mai bine. 

Coeficientul detemperatură 

Eficiențamodulelor, eficiența de conversie a panourilor solare din lumină înelectricitate, 20,5-21% pentru panourile solare normale, 22% pentru panourilesolare IBC de înaltă calitate. 

STC condițiestandard de testare 

Toleranța deieșire a puterii Toleranța de ieșire a întregului modul de panou solar laputerea nominală 

Toleranțăpozitivă la putere Anterior ±3%, dar în prezent, în actualizarea tehnică semenționează doar toleranța la putere de 0-"5W. 

Multi-busbaruriSârmă de cupru acoperită cu staniu multi-grilă pentru sertizarea la temperaturiridicate. Aceeași bucată de celulă solară are tot atâtea linii de rețea câteBB-uri sunt în ea. 

Bandă de lipit:va exista o cutie de joncțiune pe partea laterală a modulului de celule solareîn care firele sunt lipite la panoul din spate, indiferent dacă banda de lipiteste în mijloc sau în partea de sus, cutia de joncțiune va fi în pozițiacorespunzătoare pe spate. 

Capacitatea deîncărcare a presiunii fizice  

Grosime:Grosimea întregului panou solar.   

Inspecția panoului solar