Definiția și diferențele dintre BIPV șiBAPV în fotovoltaica distribuită

· Știri din Industrie

BIPV, sau Building Integrated Photovoltaic(fotovoltaic integrat în clădire), este un sistem fotovoltaic solar care esteproiectat, construit și instalat în același timp cu clădirea și care formează ocombinație perfectă cu aceasta, cunoscut și sub numele de clădiri fotovoltaicesolare "construite" și "din materiale de construcție". Ca parte a structurii exterioare a unei clădiri, are atât funcția de generator de energie, cât și cea de componentă și material de construcție și poate chiar să îmbunătățească estetica unei clădiri, formând o unitate perfectă cu aceasta.   

Clădiri fotovoltaice integrate în clădiri în China

Un BAPV este un sistem solar fotovoltaicatașat la o clădire, cunoscut și sub numele de clădire fotovoltaică solară"instalată". Funcția sa principală este de a genera energie electricăfără a intra în conflict cu funcția clădirii și fără a distruge sau slăbifuncția clădirii originale. 

În termeni simpli, BIPV poate fi utilizatîn două moduri, ca înlocuitor pentru acoperișuri, luminatoare, fațade declădiri etc. În industria noastră, BIPV este denumită în mod obișnuit"clădire fotovoltaică" sau "clădire fotovoltaică integrată înclădire". BAPV, pe de altă parte, este doar un material fotovoltaic care este atașat la o clădire și nu preia funcția clădirii.   

Diferențe între BIPV și BAPV   

Diferența dintre BIPV și BAPV constă înfaptul că BIPV este o parte esențială a clădirii și joacă rolul unui materialde construcție, îndeplinind nu numai cerințele funcționale ale generării de energiefotovoltaică, ci ținând cont și de cerințele funcționale ale clădirii. Moduleledin clădirile BAPV sunt atașate de clădire doar printr-o structură de susținere simplă, iar clădirea rămâne intactă din punct de vedere funcțional după ce modulele fotovoltaice sunt îndepărtate. 

BIPV este conceput pentru a înlocuimaterialele de construcție tradiționale, cum ar fi pereții cortină din sticlă,fațadele decorative din piatră și țiglele de pe acoperiș cu diverse forme demateriale decorative pentru clădiri, acționând în același timp ca un sistem degenerare a energiei solare fotovoltaice pentru a furniza energie electrică ecologică, nepoluantă și curată pentru alimentarea cu energie electrică. Clădirea va pierde aceste funcții atunci când modulele fotovoltaice vor fi îndepărtate. BAPV nu crește rezistența la apă și la vânt a clădirii. În plus, BAPV crește sarcina asupra clădirii și afectează efectul general al clădirii. În plus, BAPV are problema dublării construcției pentru suprafața clădirii, ceea ce reprezintă o risipă serioasă de materiale de construcție. 

Structura BIPV ar trebui să urmeze codurileși cerințele tehnice relevante ale "materialelor de construcție", nupur și simplu "legate" mecanic, ci puternic integrate șicentralizate, ca "1+1=1". ". BAPV este divizat și poate fiutilizat separat, iar modulele fotovoltaice pot fi demontate și pot fi utilizate în continuare în mod independent. 

Combinația dintre energia fotovoltaică șiclădiri poate reduce în mod eficient consumul de energie al clădirilor și poatedezvolta în mod viguros clădiri cu emisii reduse de carbon și cu emisii zero decarbon, ceea ce are o mare importanță practică pentru conservarea energiei șiprotecția mediului. 

Pe măsură ce maturitatea industrieifotovoltaice continuă să se îmbunătățească, economia "PV+construcții"se îmbunătățește treptat. Odată cu rarefierea treptată a centralelor electricede la sol și a resurselor de înaltă calitate de pe acoperișuri mari, precum șicu scăderea în continuare a costurilor fotovoltaice, uriașa piață a clădirilor fotovoltaice integrate începe să atragă atenția capitaliștilor de pe piață. În următorii cinci ani, piața BIPV din China va intra într-o perioadă de dezvoltare rapidă, iar tendința de accelerare a apărut deja.