Producția distribuită de energie fotovoltaică - operare și întreținere
 

· Știri din Industrie

Fotovoltaica a devenit cea mai promițătoare și avantajoasă energie regenerabilă, pentru aplicarea fotovoltaică, de la o centrală fotovoltaică mare la sol până la o centrală fotovoltaică de familie mică pe acoperiș, generarea de energie fotovoltaică a intrat încet în familia obișnuită, prin urmare, dintr-o varietate de perspective pentru a înțelege generarea de energie fotovoltaică este necesară, astăzi este adusă la generarea distribuită de energie fotovoltaică în capitolul de operare și întreținere.

maysun solar

1、Cât de mult timp este durata de viață a unui sistem de generare a energiei fotovoltaice distribuite în gospodărie?

Sistemele de generare a energiei fotovoltaice fără baterii sunt, în general, proiectate pentru o durată de viață de 25 de ani.

2、Cum se reduce costul de întreținere a sistemului fotoelectric?

Se recomandă alegerea componentelor de sistem și a produselor cu reputație pe piață și a materialelor și a produselor cu servicii post-vânzare bune. Produsele calificate pot reduce apariția ratei de eșec, utilizatorii ar trebui să respecte cu strictețe manualul de produs al sistemului, testarea regulată și întreținerea periodică a sistemului de curățare.

3、Cum să se ocupe de întreținerea sistemului PV după aceea, cât de des să se mențină? Cum se întreține?

Curățați copacii sau resturile care blochează modulele fotovoltaice

 

Principala activitate de întreținere a sistemului constă în ștergerea modulelor fotovoltaice în conformitate cu manualul de instrucțiuni al furnizorului de produse pentru componentele care trebuie verificate în mod regulat. Zonele cu precipitații abundente nu necesită, în general, ștergerea manuală, iar în sezoanele fără precipitații se curăță aproximativ o dată pe lună. Zonele cu căderi mari de praf pot crește numărul de ștergeri, după caz. Zonele cu căderi mari de zăpadă ar trebui să îndepărteze zăpada abundentă pentru a evita afectarea producției de energie și umbrirea inegală din cauza topirii zăpezii și să curețe copacii sau resturile care blochează modulele fotovoltaice.

4、Când curățați modulele fotovoltaice cu apă și ștergeți simplu pe ea? Există vreun risc de electrocutare la ștergerea cu apă?

Pentru a evita șocurile electrice și posibilele deteriorări ale modulelor fotovoltaice prin ștergerea acestora la temperaturi ridicate și lumină puternică, se recomandă ca curățarea modulelor fotovoltaice să fie efectuată dimineața sau după-amiaza târziu. Se recomandă utilizarea unei perii moi, a unei ape curate și blânde atunci când se curăță suprafața de sticlă a modulelor fotovoltaice și utilizarea unei forțe mai reduse la curățare pentru a evita deteriorarea suprafeței de sticlă.

5、Trebuie să curăț sistemul meu de energie fotovoltaică după zăpadă? Cum să vă ocupați de modulele fotovoltaice după ce zăpada se topește și îngheață în timpul iernii? Pot să calc pe modulul fotovoltaic pentru a curăța lucrarea?

Curățarea sistemelor fotovoltaice după ninsoare

În cazul în care zăpada este îngrămădită pe modulul fotovoltaic, puteți folosi obiecte moi pentru a împinge zăpada în jos, având grijă să nu zgâriați sticla. Modulul fotovoltaic este un anumit suport de sarcină, dar nu poate călca pe modulul fotovoltaic deasupra curățării, va cauza fisurarea ascunsă a modulului fotovoltaic, va afecta durata de viață a modulului fotovoltaic.

6, modulele fotovoltaice fotovoltaice pe umbra casei, frunze și chiar excremente de păsări vor avea un impact asupra sistemului de generare a energiei?

Caracteristicile electrice ale celulelor solare utilizate în fiecare modul fotovoltaic sunt în principiu aceleași, altfel ar exista un așa-numit efect de punct fierbinte pe celulele cu proprietăți electrice slabe sau pe celulele umbrite (celule cu probleme). Un modul fotovoltaic umbrit într-o ramură tandem va fi folosit ca sarcină pentru a consuma energia produsă de alte module fotovoltaice cu lumină. Modulul fotovoltaic umbrit se va încălzi și acesta este fenomenul de punct cald, care poate deteriora grav celula solară. O parte din energia produsă de celulele solare iluminate poate fi consumată de celulele umbrite. Pentru a evita punctele fierbinți în circuitul de branșament în serie, trebuie adăugată o diodă de bypass la modulul fotovoltaic, iar pentru a preveni punctele fierbinți în circuitul paralel, trebuie instalată o siguranță de curent continuu pe fiecare șir fotovoltaic.

7、Cum folosesc timpul de oprire corect pentru întreținere?

Acordați prioritate dimineții devreme sau seara târziu, când lumina este scăzută și sistemul nu este în funcțiune, și luați măsuri de protecție atunci când întrețineți sistemul, purtând mănuși izolate și utilizând unelte izolate.

8、Care sunt defectele comune ale sistemelor de generare a energiei fotovoltaice distribuite în gospodării? Care sunt problemele tipice care pot apărea cu fiecare componentă a sistemului?

Defecțiuni comune.

. Tensiunea nu atinge valoarea de setare de pornire, ceea ce face ca invertorul să fie nefuncțional și să nu poată porni, .

. Producția scăzută de energie din cauza modulelor fotovoltaice sau a invertoarelor etc.

Probleme tipice: cutie de joncțiune arsă, modul fotovoltaic parțial ars.

Cutii de joncțiune arse, module fotovoltaice parțial arse

9、Cum se rezolvă defecțiunile comune ale sistemului de generare a energiei fotovoltaice distribuite în gospodărie?

În cazul în care există o problemă cu sistemul în timpul perioadei de garanție, puteți contacta mai întâi instalatorul sistemului fotovoltaic sau furnizorul de operare și întreținere prin telefon pentru a explica problema sistemului, instalatorul sau furnizorul de operare și întreținere va răspunde în funcție de descrierea utilizatorului, iar dacă defecțiunea nu poate fi eliminată, un specialist va fi trimis la fața locului pentru revizie.

10. Cum pot afla dacă unul dintre modulele fotovoltaice din panoul fotovoltaic este defect?

Atunci când utilizatorul constată că sistemul produce mai puțină energie electrică în aceeași perioadă a anului sau în comparație cu instalațiile învecinate cu aceeași cantitate de energie electrică. Este posibil să existe o anomalie în sistem. Utilizatorul poate afla dacă un anumit modul fotovoltaic din panoul fotovoltaic este defect prin monitorizarea fluctuației anormale a datelor din cutia de chiuvetă, apoi poate contacta profesioniști pentru a diagnostica sistemul cu ajutorul unor echipamente profesionale, cum ar fi cleștele de măsură și camera de termoviziune, iar în final poate determina modulul fotovoltaic din sistem care are probleme.

Cum să aflați dacă un modul fotovoltaic dintr-o matrice fotovoltaică este defect

11、Pentru a preveni ca modulul fotovoltaic să fie lovit de obiecte grele, poate fi echipată rețeaua fotovoltaică cu plasă de protecție a firelor?

Nu se recomandă instalarea de garduri de sârmă. Acest lucru se datorează faptului că adăugarea unei plase de sârmă la o matrice fotovoltaică poate cauza umbre pe modulele fotovoltaice, creând un efect de punct fierbinte și afectând eficiența generării de energie a întregii instalații fotovoltaice. În plus, deoarece modulele fotovoltaice calificate au trecut testul de impact cu bile de gheață, în general nu este necesară instalarea unei plase de sârmă.

12、Trebuie să înlocuiesc imediat piesele de uzură dacă acestea sunt rupte?

Nu este necesar să le înlocuiți imediat, dacă doriți să le înlocuiți, este recomandat să o faceți dimineața sau după-amiaza târziu. Ar trebui să contactați la timp personalul de exploatare și întreținere al centralei electrice pentru a fi înlocuit de personal profesionist.

13. Trebuie să-mi deconectez sistemul fotovoltaic în timpul unei furtuni cu fulgere?

Sistemele de generare a energiei fotovoltaice distribuite sunt echipate cu dispozitive de protecție împotriva trăsnetului, astfel încât nu este nevoie să fie deconectate. Pentru a fi în siguranță, se recomandă deconectarea întrerupătorului de circuit al cutiei convertorului pentru a întrerupe conexiunea circuitului cu modulul fotovoltaic pentru a evita daunele cauzate de fulgerele directe care nu pot fi eliminate de modulul de protecție împotriva fulgerelor. Personalul de exploatare și întreținere trebuie să testeze la timp performanța modulului de protecție împotriva trăsnetului pentru a evita pericolele care decurg din defectarea acestuia.

14、Sistemul de producere a energiei fotovoltaice prezintă pericole de radiații electromagnetice pentru utilizatori?

Sistemul de generare a energiei fotovoltaice se bazează pe principiul efectului fotovoltaic pentru a converti energia solară în energie electrică, fără poluare, fără radiații. Invertoarele, dulapurile de distribuție și alte dispozitive electronice vor trece testul EMC (compatibilitate electromagnetică), astfel încât nu există nici un prejudiciu pentru corpul uman.

15、Sistemul de producere a energiei fotovoltaice prezintă pericole de zgomot?

Sistemul de generare a energiei fotovoltaice este conversia energiei solare în energie electrică nu va produce un impact fonic, indicele de zgomot al invertorului nu este mai mare de 65 de decibeli, deci nu există niciun pericol de zgomot.

16、Ce ar trebui să acordăm atenție în ceea ce privește prevenirea și stingerea incendiilor într-un sistem de generare a energiei fotovoltaice distribuite în gospodărie?

Este interzisă stivuirea obiectelor inflamabile și explozive în apropierea sistemului de generare distribuită a energiei electrice. Odată ce se produce un incendiu, daunele cauzate oamenilor și bunurilor sunt incalculabile. În plus față de măsurile de bază de siguranță împotriva incendiilor, sistemele fotovoltaice trebuie în mod special să fie autodetectabile și să recunoască arcuri electrice și incendii pentru a reduce probabilitatea de incendiu. În plus, protecția împotriva incendiilor și accesul pentru întreținere trebuie să fie asigurate la intervale de până la 40 de metri și trebuie să existe întrerupătoare de deconectare a sistemului de curent continuu de urgență ușor accesibile.