Raportul de preț al lanțului de aprovizionare a industriei PV: cotațiile de pulbere de siliciu solar au fost ajustate în jos, prețurile lanțului de aprovizionare au început să fluctueze

· Cotații de Preț
Raportul de preț al lanțului de aprovizionare a industriei PV: cotațiile de pulbere de siliciu solar au fost ajustate în jos, prețurile lanțului de aprovizionare au început să fluctueze

Odată cu recenta ajustare în scădere a ofertelor de pulbere de siliciu solar, împreună cu compensarea scalei de limitare a puterii și anularea investigației americane anti-evadare în ceea ce privește originea din Asia de Sud-Est, a început o nouă rundă de volatilitate în lanțul de aprovizionare a prețurilor produselor fotovoltaice.

Prețul siliciului solar de siliciu fluctuează ușor, cu o gamă restrânsă de oferte

Odată cu anularea restricțiilor de energie, aprovizionarea cu pulbere de siliciu solar în amonte este suficientă, iar ofertele au fost ajustate în jos, ceea ce ușurează situația strânsă a aprovizionării cu siliciu solar. Și odată cu relaxarea ofertelor de produse din aval, prețurile siliciului solar au revenit pe o tendință de creștere, un număr mic de comenzi prezentând o relaxare a prețului de ofertă, dar nu s-au încheiat tranzacții. Prețul mediu general al tranzacției a fost același ca săptămâna trecută, deși nivelul ridicat al ofertei a scăzut treptat, prețul mediu general actual al materialului monocristalin solar fiind de 42,44 USD/KG, iar intervalul de ofertă pe piață fiind cuprins între 41,50-43,06 USD/KG.

În ceea ce privește operațiunile de producție și livrările din segmentul de siliciu solar, 12 întreprinderi chineze de siliciu solar sunt în producție, iar o întreprindere nu și-a reluat încă producția. Comenzile, întreprinderile integrate vertical în aval au crescut livrările de module fotovoltaice, cererea de material de siliciu solar este mare, începând de acum, în această lună, au fost semnate comenzi de întreprinderi de siliciu solar, unele întreprinderi au semnat, de asemenea, comenzi de decembrie, una după alta, pentru a promova oferta de material de siliciu solar pentru a menține un echilibru strâns, prețul pieței a rămas, de asemenea, stabil în joc.

Oferta de wafer de siliciu solar continuă să fluctueze, prețurile de wafer solar monocristalin M6 au scăzut ușor

După ce presiunea restricțiilor de energie electrică a fost ridicată, întreprinderile de wafer solar au început să lucreze mai bine, întreprinderile de wafer integrate pe verticală, bazate pe livrările de module fotovoltaice din aval, rata de recoltă a revenit, unele întreprinderi de module fotovoltaice din aval pentru a proteja aprovizionarea, au început să semneze comanda lungă de anul viitor.

Recenta scădere a pieței în amonte a lanțului industrial este puternică, unele întreprinderi au încetinit ritmul de achiziție, ceea ce a dus la slăbirea continuă a cererii de wafere solare monocristaline, unele întreprinderi de wafere solare monocristaline pentru considerente de presiune de inventar, a făcut mici concesii pe ofertă, în special produse monocristaline M6, prețul de bază al tranzacției continuă să scadă, prețul principal a scăzut din nou la 0,89 USD / PC, wafere solare de dimensiuni mari, prețurile În ceea ce privește plachetele solare policristaline, oferta globală este relativ stabilă, în funcție de acceptabilitatea cererii din aval, cu oferte interne și externe actuale de 0,38 USD/PC și 0,329 USD/PC.

Ofertele de celule solare sunt stabile, cu vești despre iminente scăderi de preț în amonte, strâns legate de evoluția celulelor

Ofertele de celule solare au fost stabile în această săptămână, piața urmărind îndeaproape tendințele prețurilor din amonte. Zvonurile recente de pe piață din amonte sunt pe cale să scadă prețul de știri, citatele globale ale celulelor solare sunt stabile, în principal din cauza presiunii duble a produselor din amonte, încetinirea achizițiilor în aval, marjele de profit ale celulelor solare au fost foarte limitate, dacă oferta de wafer de siliciu solar nu oferă o tendință evidentă de scădere, oferta globală de celule solare este încă să mențină stabilitatea. În prezent, în plus față de unele celule solare monocristaline M6, afectate de cerere, prețul ridicat al ofertei a scăzut ușor, prețul principal în USD 0,17-0,18/W. Celulele solare de dimensiuni mari, M10, G12 monocristaline monocristaline prețul principal în USD 0,180/W și, respectiv, USD 0,175/W.

În ceea ce privește celulele solare policristaline, competitivitatea produselor a avut tendința de a slăbi în condițiile de piață cu costuri ridicate în amonte, iar tranzacțiile în aval au devenit din ce în ce mai rare, cu prețuri principale de 0,14 USD/W și 0,02 USD/W în țară și în străinătate.

Prețurile modulelor fotovoltaice au scăzut ușor, proiectele cu module fotovoltaice de putere mare, peste 530W, câștigând licitații una după alta

Cotațiile modulelor fotovoltaice din această săptămână au continuat față de săptămâna trecută, cu unele cotații ale modulelor fotovoltaice în ușoară scădere. Din cauza întârzierii cererii finale, întreprinderile de module fotovoltaice de nivelul al doilea și al treilea au luat inițiativa de a-și reduce stocurile și de a face față reducerilor de preț în momentul ofertei. În acest stadiu, oferta globală a pieței modulelor PV este ușor confuză, unele întreprinderi pentru a vinde inventarul, oferta este mult sub prețul pieței și a provocat un anumit impact pe piață, în urma ofertei de săptămâna trecută 166mm monocristalină PV modulele oferă slăbire, în această săptămână 182, 210mm oferta de componente de dimensiuni sunt slăbite, deși în această săptămână a aterizat comenzi mai puțin, dar este de așteptat să PV oferta de module temeri dificil de a menține stabilitatea, actualul 182mm, 210mm În plus, comerțul cu module fotovoltaice monocristaline G1 a fost redus, iar cotația pentru modulele PERC monocristaline de 325W-335W/ 395W-405W în USD a fost anulată din această săptămână.

În ceea ce privește cererea, pe piața chineză recentă a licitațiilor interne de module fotovoltaice, proiectele cu module fotovoltaice de mare putere de peste 530 W ar trebui să fie atribuite unul după altul, cu prețuri stabilizate între 0,31-0,32 USD/W, ceea ce arată o cerere rigidă pentru modulele fotovoltaice cu o toleranță sporită la preț. Pe piața de peste mări, Statele Unite ale Americii vești bune frecvent, în primul rând este de a anula ancheta anti-circumvenție de origine sud-est asiatică, acum câteva zile și apoi reduce tariful 201 la 15%, și scutește tariful de import al componentelor cu două fețe, va sprijini, fără îndoială, creșterea continuă a cererii pentru partea de module fotovoltaice.

Prognoza pieței modulelor fotovoltaice pentru săptămâna viitoare

Prețurile modulelor fotovoltaice sunt practic stabile în această săptămână, în condițiile în care sărbătorile de Crăciun și Anul Nou chinezesc se apropie din ce în ce mai mult, din cauza fluctuațiilor pieței cauzate de sărbători sunt inevitabile. În plus, revenirea pieței americane indică faptul că cererea de module fotovoltaice va continua să crească. Se recomandă ca clienții cu o cerere de volum mic să se aprovizioneze din timp pentru a evita o creștere bruscă a cererii de pe piață și o creștere a prețului modulelor fotovoltaice care să comprime marja de profit.