Precizări în timp real ale prețurilor modulelor fotovoltaice și ale lanțului industrial din amonte 2 octombrie - 8 octombrie 2021

· Cotații de Preț
Precizări în timp real ale prețurilor modulelor fotovoltaice și ale lanțului industrial din amonte 2 octombrie - 8 octombrie 2021

Tendința de preț a siliciului de calitate solară

Piața siliciului de calitate solară a înregistrat o creștere generală a prețurilor în această săptămână din cauza reglementărilor chinezești privind emisiile de carbon, care restricționează consumul de energie electrică și producția de către companii. Prețurile siliciului monocristalin de calitate solară de pe piață au rămas în jurul valorii de RMB255/KG-RMB260/KG (USD36/KG), în creștere cu aproximativ 25%, în timp ce prețurile siliciului policristalin au fost cotate la aproximativ  RMB130/KG-RMB135/KG (USD18,5/KG), în creștere cu aproximativ 24,6%. Prețurile în vrac pentru materialul de siliciu monocristalin de calitate solară de nivelul al doilea și al treilea au crescut ușor, ajungând la aproximativ RMB270/KG (USD37,25/KG), ceea ce reprezintă o creștere de aproximativ 25,5%.

calitate solară

Întreprinderile de producție de siliciu de calitate solară, din cauza restricțiilor stricte ale Chinei privind utilizarea politicii de energie electrică, utilizarea energiei electrice de producție a principalelor întreprinderi de siliciu de calitate solară a fost puternic afectată, va intensifica și mai mult contradicția dintre cerere și ofertă, funcționare și expediere, principalele șaisprezece întreprinderi de siliciu de calitate solară din China sunt de așteptat să afecteze producția 40-50%, un număr de întreprinderi de polisiliciu primar pentru a limita punerea în aplicare a politicii de energie electrică de închidere a echipamentelor de depanare și revizie. Implementarea recentă a restricțiilor Chinei privind utilizarea energiei electrice în fabrici și a restricțiilor privind producția în fabrici este de așteptat să nu aibă niciun semn de relaxare până la sfârșitul anului 2021, direcția politicii ulterioare nu poate fi prezisă, piața pe termen scurt a materialului de siliciu cristalin PV este în criză de aprovizionare, întreprinderile din aval de wafer de siliciu PV din aval se opresc practic din achiziție dețin o stare de așteptare și de așteptare, NEIMENG, XINJIANG, NINGXIA, QINGHAI etc. ca sursă principală de material de siliciu de calitate solară. Impactul ulterior asupra industriei fotovoltaice trebuie să fie observat în permanență. În general, din cauza politicii de limitare a consumului de energie electrică în fabrici, producția de siliciu de calitate solară din China în octombrie, noiembrie și decembrie a fost cu mult inferioară producției solicitate, iar diferența a fost uriașă. Mai târziu, siliciu de calitate solară în cazul în care nu se schimbă politica de restricționare a energiei electrice, prețurile de siliciu de calitate solară vor fi puternic turbulente, prețurile panourilor fotovoltaice târzii pentru a produce un mare impuls în sus.

Tendința prețului plăcilor de siliciu fotovoltaic

Mai mulți producători importanți de wafere fotovoltaice au suspendat livrările și ofertele în această săptămână din cauza creșterii materialului de siliciu de pe piața waferelor fotovoltaice. Notă Vacanța de Ziua Națională a Chinei (8 octombrie de lucru oficial), va crește prețurile, magnitudinea creșterii trebuie să fie observată, cu prețul scăzut al resurselor de inventar timpurii reduse treptat, octombrie PV prețurile de wafer solar PV vor fi împinse în continuare în sus, PV monocristalină wafer G1 158.75mm, PV monocristalină wafer M6 166mm, PV monocristalină wafer M10 182mm, PV monocristalină wafer G12 210mm plachete PV din cauza sărbătorii Zilei Naționale, mai mulți producători majori de plachete PV în octombrie cea mai recentă ofertă nu a ieșit, cele mai mici prețuri de plachete solare PV sunt așteptate să fie mai mult de 10%, plachete PV polisiliciu, impactul prețurilor în creștere a siliciului de calitate solară, tranzacțiile de piață sunt în impas, întreprinderile de producție de celule policristaline din aval așteaptă și văd starea.

siliciu fotovoltaic

Afectate de politica chineză de limitare a utilizării energiei electrice de către întreprinderi, majoritatea întreprinderilor de producție de plăci fotovoltaice au fost reduse, iar gradul de utilizare a capacității a ajuns la 60-70%. Aproape de sfârșitul lunii, întreprinderile de wafer fotovoltaice vor semna în curând comenzi după piață, din cauza prețurilor de aprovizionare cu siliciu de calitate solară din amonte, lipsa de aprovizionare incrementală, impactul restricțiilor de putere de producție a unor întreprinderi, costurile de producție cresc, volumul de achiziție de wafer fotovoltaic scade, după ce cotațiile de preț de piață continuă să crească, cotațiile de preț ale waferului fotovoltaic cotează principalii factori de materiale de siliciu de calitate solară și politica de restricție a energiei din China, presiunea costurilor întreprinderilor de wafer fotovoltaic a crescut brusc, fotovoltaic Prețurile plăcilor de siliciu vor continua să crească.

Tendința de preț a celulelor solare

Celula solară din această săptămână de către creșterile de preț ale materialului de siliciu de calitate solară din amonte și restricțiile privind energia electrică a întreprinderii, restricționând impactul politicii de producție a întreprinderii, presiunea s-a înmulțit, rata de pornire a capacității de producție în 50-60%, confuzia ofertei de piață. Cel mai mare factor care afectează prețurile celulelor solare în ultima vreme este faptul că, la sfârșitul lunii septembrie, materialul de siliciu de calitate solară a crescut brusc, ceea ce a făcut ca principalele întreprinderi producătoare de plachete de siliciu fotovoltaic să nu mai cotizeze, iar câteva întreprinderi au cotat prețurile plăcilor de siliciu fotovoltaic a crescut cu aproximativ 10%, ceea ce a dus la creșterea costurilor celulelor solare, cu profituri mici sau în pierdere. Deoarece întreprinderile de producție de celule solare au costuri de oprire uriașe, odată ce oprirea și apoi începerea va fi o pierdere de materiale și o perioadă lungă de timp pentru a depanarea pentru a produce normal, astfel încât să restrângă impactul politicii de energie electrică a întreprinderii asupra întreprinderilor de celule solare mai grave, întreprinderile de celule solare nu sunt ușor de oprit producția, odată ce oprirea nu va fi ușor de început din nou. Producătorii de module solare fotovoltaice din aval, din cauza restricțiilor de energie și a prețurilor cadrelor din aluminiu EVA, comenzile de cumpărare a panourilor solare au scăzut foarte mult. Cu toate acestea, din cauza creșterii prețului materialului de siliciu de calitate solară, cauzată de creșterea prețului plachetelor de siliciu fotovoltaic, și limitarea impactului politicii de energie electrică a întreprinderii (oprirea lucrului 3 zile pe săptămână și lucrul 4 zile), rata de pornire este scăzută, oferta ulterioară de celule solare este strânsă, prețul va crește în continuare. Unele întreprinderi de celule solare au suspendat cotațiile și livrările, iar celulele solare ar trebui să crească cu aproximativ 5-12% în octombrie. 

celulelor solare

Prețul actual al fiecărui produs de celule solare de dimensiuni la sfârșitul lunii septembrie M6 166mm preț de celule solare la RMB1.14/W (USD0.18/W), produse de dimensiuni mari determinate de creșterea costurilor și a cererii în aval, M10 182mm, G12 210mm prețurile celulelor solare sunt RMB1.10/W (USD0.161/W), RMB1.09/W(USD0.157/W). La începutul lunii octombrie, mai multe întreprinderi producătoare de celule solare de top își vor reduce producția din cauza restricției politicii privind energia electrică, ceea ce va agrava oferta redusă de celule solare, iar creșterea prețurilor va fi foarte intensă, iar producătorii de module fotovoltaice din aval s-ar putea să nu-și poată respecta programul de producție în octombrie din cauza creșterii celulelor solare și a costurilor ridicate ale materialelor auxiliare pentru modulele fotovoltaice, iar rata de pornire va scădea. Ajustarea prețului celulelor solare trebuie să fie decisă de situația comenzilor întreprinderilor de module fotovoltaice din aval, prețurile celulelor solare vor crește în continuare în octombrie.

Tendința prețurilor modulelor fotovoltaice

modulelor fotovoltaice

Săptămâna aceasta, prețurile modulelor fotovoltaice au crescut brusc, întreprinderile de module fotovoltaice de primă linie la sfârșitul lunii septembrie oferă, M10 182mm PV module 400W-550W PV module PV oferta fabricii RMB1.95/W (USD0.275/W), G12 210mm modul de celule solare 400W-520W prețul de fabrică, RMB1.93/W (USD0.273/W), modulul PV de generare a energiei cu două fețe RMB2.95/W (USD0.273/W). RMB2,0/W(USD0,28/W) pentru modulele fotovoltaice cu două fețe. Ambalajele modulelor solare PV cu EVA, cadru de aluminiu, sticlă, cutie de joncțiune, prețurile de silicon au crescut, prețurile de legătură a celulelor solare au crescut, în plus față de întreprinderile de module au primit practic o notificare de limitare a energiei electrice, pot opri doar 3 zile pe săptămână, lucrează 4 zile pe săptămână, întreprinderile de producție a modulelor PV într-o situație dificilă. Întreprinderile de module fotovoltaice de rangul doi și trei se află într-o situație de așteptare, cu o rată de pornire de aproximativ 50%. Instalatorii EPC de sisteme fotovoltaice din aval sunt reticenți în ceea ce privește creșterea prețului modulelor fotovoltaice, având o disponibilitate scăzută de a cumpăra. Proiectele de centrale fotovoltaice se află sub o mare presiune a costurilor, iar producătorii de module fotovoltaice sunt în prezent pe punctul de a pierde bani. Costurile de producție a modulelor fotovoltaice în cadrul politicii guvernamentale de restricționare a energiei Costuri ridicate Demarări insuficiente, cu o producție redusă a fabricilor de module fotovoltaice, oferta de module fotovoltaice este redusă și se așteaptă ca prețurile panourilor solare să continue să crească în octombrie-noiembrie.

Previziuni privind tendința prețurilor panourilor solare

Industria fotovoltaică este o industrie dominată de China, în care siliciul, plachetele de siliciu, celulele și modulele fotovoltaice reprezintă peste 70% din fiecare produs, ținând cont de faptul că întreprinderile de module fotovoltaice din Asia de Sud-Est sunt, de asemenea, investite și controlate de companii chineze, modulele fotovoltaice reprezentând peste 90% din total. Instalațiile de centrale fotovoltaice din China reprezintă peste 50% din totalul mondial, astfel încât oferta și cererea de module fotovoltaice din China vor determina prețul și instalarea în alte regiuni.

De data aceasta, politica Chinei de limitare a utilizării energiei electrice de către întreprinderi, astfel încât producția generală a lanțului industriei fotovoltaice să reducă deficitul de aprovizionare, siliciu de calitate solară, plachete de siliciu fotovoltaic, prețurile celulelor solare continuă să crească, materii prime, folie EVA, deficit de cadre de aluminiu și prețuri în creștere, întreprinderi de module fotovoltaice într-o situație dificilă, rată scăzută de pornire, mai mult intensificat lipsa de produse din întreaga lume.

Este de așteptat ca prețul modulelor fotovoltaice să fie puternic turbulent în octombrie-noiembrie, cu o tendință continuă de creștere până la sfârșitul anului 2021.