Raportul privind prețurile lanțului de aprovizionare din industria fotovoltaică: prețurile în amonte sunt stabile în prezent, prețurile modulelor cresc încet ca o normă

· Cotații de Preț

 

Raportul privind prețurile lanțului de aprovizionare din industria fotovoltaică

Prețurile siliciului fotovoltaic.  

În această săptămână, rata de creștere a materialului de siliciufotovoltaic a încetinit, monocristalin cu prețuri detranzacționare a materialelor a crescut ușor. Deoarece majoritatea comenzilor de lungădurată ale întreprinderilor de siliciu fotovoltaic de primă linie au aterizat, prețul informațiilor de linie nu a apărut o ajustareevidentă, dar o mică parte acomenzilor continuă încă tendința de ajustare în sus și tranzacții succesive, pentru a promova cotațiaprincipală a siliciului pentru monocristalină din această săptămână în USD 40.24-43.06/KG, piața de peste mări, prin recentul RMB față de rata de schimb a dolarului american a continuat să se consolideze, iar oferta Chinei la nivel înalt pentru a crește impactul siliciului fotovoltaic de peste mări din această săptămână. Prețul mediu aajuns la 36,603 USD/KG.   

Observați operațiunea de producție și expediere a legăturii de siliciu PV, cele douăsprezeceîntreprinderi de siliciu PV din China în producție, înaceastă săptămână, două noiîntreprinderi de întreținere de rutină, un total de patru întreprinderi în întreținere,dintre care una este afectată de politica de restricționare a energiei pentru a reduce producția.din octombrie, cotațiile de siliciu PV din China aucrescut cu peste 20%, în principal din două motive,unul este creșterea pulberii de siliciu și a altor materii prime, ceea ce a dus la o creștere semnificativă a costului siliciului. Înal doilea rând, actuala rundă de creșteri de preț a siliciului fotovoltaic poatefi transferată fără probleme în aval, iar acceptarea pe piață aofertei de siliciu fotovoltaic este ridicată. Pe măsură ce cererea din aval continuă să tragă, înaprovizionarea cu siliciu fotovoltaic este o situațierelativ strânsă, existăîntreprinderi care au început procesul de semnare a comenzilor în noiembrie,dar unele zone ale epidemiei în mod repetat, ceea ce duce la costuri logisticemai mari, livrarea este blocată, cuplată cu materii prime, cum ar fi prețurilepulberilor de siliciu, care rămân ridicate, impactulpoliticii de restricționare a energiei, factorii deinstabilitate a pieței care se profilează, situația aprovizionării cu siliciu fotovoltaic este încă neclară.   

Prețurile plăcilor solare 

Cererea dewafere solare a crescut în această săptămână, iar ofertele de wafere solare s-au menținut stabile. În urma majorării prețurilor de săptămânatrecută de către principalelecompanii producătoare de wafere de siliciu, altecompanii din al doilea și al treilea nivel de pe piață au urmat exemplul. Companiile din aval au acceptat majorările de prețuri de la perioada inițială de așteptare și de așteptare, determinând o ușoară creștere acomenzilor globale de wafere solare. Săptămâna aceasta, prețurile monoplăcilor mono G1 și M6 sunt stabile la 0,87USD/PC și 0,90 USD/PC, în timp ce plăcile M10 și G12 sunt cotate la 1,08 USD/PC și 1,42 USD/PC. Se așteaptă ca cererea din aval să crească treptat pe termen scurt, iar prețurile plăcilor solare chinezești vor continua să transmită fluctuațiileprețurilor la siliciu fotovoltaic. Cu toate acestea, ratade demarare variază de la o companie la alta,companiile integrate vertical având o rată de demararemai mare, iar unele companii primind comenzi pentru lucrări de turnătorie de wafere solare pentru amenține producția în funcțiune. Unele întreprinderi au redus producțiaînainte de sărbătoarea"noiembrie" și nu și-aurevenit după sărbătoare, rata generală de pornire a pieței fiind încă la un nivel scăzut.   

În ceea ceprivește plachetele de polisiliciu, perioada anterioară a fost afectată de restricțiile de energie și de creșterea costurilor materiilor prime, iar companiile producătoare de plachete de polisiliciu au reacționatprin reducerea producției.     

Celule solare 

Ofertele de celulesolare au oscilat ușor în această săptămână, ofertele din străinătate fiind în creștere. Din cauza fluctuațiilor cursului de schimb, cotațiile celulelorsolare din străinătate auînregistrat o ușoară creștere. În prezent, prețul mediu al celulelormonocristaline M6, M10 și G12 din China a rămas stabil la 1,12 USD/W, în timp ce celulele monocristaline G1 aufost oferite la aproximativ 0,18 USD/W. Piața globală a celulelor policristaline a fost relativ stabilă.   

Recent,condus de lanțul industrial din amonte, costul celulelor solare a crescutbrusc, dar acceptarea terminalului este scăzută, comenzile terminale din cauza costurilor din amonte până la capăt, iar fenomenul de scădere a numărului de comenzi noi semnate.Împreună cu impactul continuu al restricțiilor de energie electrică în unele zone înluna octombrie, rata actuală de pornire a pieței de celule solare a scăzut practic la unnivel mai scăzut în perioada anterioară, iar reducerile de producție sunt încă răspunsul actual al majorității întreprinderilor.   

Prețurile modulelor fotovoltaice 

Prețurile de pe piața modulelor fotovoltaice au foststabile în această săptămână, dar ofertele companiilor au fost încă confuze. Prețul mediu de piață pentru modulele G1 și M6 în această săptămână este de 0,30 USD/W și 0,32 USD/W, în timpce prețul mediu pentru modulele M10 și G12 este de 0,33 USD/W. Creșterea cotației din octombrie a cauzat o ușoară contracție a număruluide comenzi tranzacționate pe piață, iar jocul dintre partea de module fotovoltaice și vânzătorii de sisteme este evident, uneleproiecte suspendându-și achizițiile.În prezent, prețurile de licitație pentru proiectele din țară și din străinătate aucrescut semnificativ în comparație cu perioadaprecedentă, iar pe baza așteptărilor pozitive de creștere a prețurilor energiei electrice la final, rata de pornire și prețurile de comandă ale modulelor fotovoltaice au fost ajustate în sus după vacanța din "noiembrie", iarinventarul întreprinderilor este, de asemenea, în creștere.Cotațiile modulelor fotovoltaice din această săptămână sunt încă confuze în condițiile unei situații generale stabile, cuunele cotații de până la 0,36 USD/Wși unele companii de module fotovoltaice de nivelul doiși trei care încă mai cotează la aproximativ 0,31 USD/W.   

În prezent,fabricile de module fotovoltaice care nu sunt afectate de restricțiile de energie sunt în plină producție, iar comenzile sunt livrate la timp, dar presiunea costurilorcauzată de creșterea prețului siliciului fotovoltaic și amaterialelor auxiliare nu este încă mică, iar cotația modulelor fotovoltaice este încreștere, dar rata de tranzacționareeste insuficientă la prețuriridicate. Clienții vechi iau prețul stabil, clienții noi sunt încă rătăcitori și așteaptă și văd, au clienți de proiect de către programul de proiect a trebuit să ia înconsiderare cât mai curând posibil pentru a achiziționamodule PV sunt, de asemenea, o mulțime de oameni.   

Previziuniprivind prețul modulelor fotovoltaice. 

Săptămâna trecută, prețurile modulelor fotovoltaice continuă să crească încet, oferta este doar ridicată, săptămâna viitoarepoate fi la acest nivel ridicat pentru o perioadă scurtă de timp, dar fabrica de module fotovoltaice din cauza restricțiilor de putere cauzate de rata de pornire este insuficientă pentru a satisface cererea actuală decomenzi de proiecte de centrale fotovoltaice, prețurilecontinuă să crească încet este, de asemenea, mai probabil. Pe lângă prețurile materialelor fotovoltaice, prețurile materialelor de siliciu sunt în prezent stabile, ceea cereduce ușor presiunea asupra costurilor modulelor fotovoltaice.Investitorii cu proiecte în construcție, cum ar fi că programul nu este urgent, pot aștepta și vedea o perioadă de timp înainte de a cumpăra, dar este puțin probabil ca prețurile să scadă. Încazul în care data de livrare a proiectului nu poate fi amânată, este recomandabil să se achiziționeze modulele fotovoltaice în avans pentru a evita pierderilecauzate de creșterea continuă aprețurilor modulelor fotovoltaice.