Considerații Pentru Instalarea Panourilor Solare pe Acoperișul Clădirilor Rezidențiale

· Știri din Industrie

Energia solară de pe acoperișurile rezidențiale ia cu asalt lumea prin caracteristicile sale ecologice și de economisire a energiei. Din ce în ce mai mulți proprietari de vile folosesc, de asemenea, sistemul fotovoltaic distribuit ca parte standard a renovării lor. La ce trebuie să fiți atenți în procesul de instalare a sistemului fotovoltaic distribuit?

1. Este acoperișul rezidențial potrivit pentru instalarea solară?

Deoarece sistemul fotovoltaic distribuit trebuie instalat pe acoperiș, există cerințe privind condițiile de pe acoperiș.

În primul rând, trebuie să aibă un acoperiș propriu. A avea un acoperiș pe propria casă este cea mai bună condiție.

În al doilea rând, dimensiunea și orientarea acoperișului vor contribui în mod direct la cantitatea de energie electrică generată. Acoperișurile mari, orientate spre sud, sunt cu siguranță preferate pentru sistemele fotovoltaice distribuite. Nu numai că puteți maximiza instalarea panourilor solare, dar puteți maximiza și eficiența producției de energie electrică. Cu toate acestea, în realitate, astfel de acoperișuri sunt în minoritate. Marea majoritate a acoperișurilor prezintă probleme, cum ar fi suprafețele mici ale acoperișului și orientarea spre nord. Deși acesta este un obstacol semnificativ în calea instalării de sisteme fotovoltaice distribuite, eficiența acoperișului poate fi maximizată printr-o programare și proiectare profesionistă.

În cele din urmă, prezența sau absența obstacolelor în apropierea acoperișului afectează, de asemenea, în mod direct eficiența generării fotovoltaice distribuite. În jurul acoperișului, pot exista stâlpi de utilități, antene de satelit, copaci și alte obstacole. Cele care pot fi evitate, cum ar fi copacii, pot fi rezolvate prin tăierea corespunzătoare. Cu toate acestea, în cazul factorilor inevitabili, cum ar fi stâlpii de utilități, gradul de influență a umbririi poate fi calculat numai prin analiza umbririi. Aceasta poate fi utilizată ca bază de referință în amenajarea ulterioară pentru a proiecta cea mai puternică amenajare.

Panouri solare instalate pe acoperișurile locuitorilor

2. Alegeți un furnizor profesionist de servicii pentru sisteme de energie fotovoltaică

Cu un acoperiș adecvat, este necesar să alegeți un furnizor profesionist de servicii pentru sistemul de generare a energiei fotovoltaice.

Instalarea instalației fotovoltaice distribuite necesită abilități profesionale, personalul de construcție trebuie să provină din domeniul instalațiilor sanitare, să înțeleagă structura, să înțeleagă desenele, să înțeleagă instalația electrică, dar și să fie familiarizat cu utilizarea diferitelor instrumente, precum și cu caracteristicile sistemului fotovoltaic în sine. Deoarece sistemul fotovoltaic este proiectat să dureze 25 de ani, este necesar ca sistemul să fie cât mai sigur și mai stabil posibil, iar materialele auxiliare și hardware-ul să aibă o durată de viață foarte lungă. De asemenea, acoperișul trebuie să fie fixat prin spargerea găurilor la un moment dat și să fie bine impermeabilizat, chiar și cu mai multe procese de impermeabilizare.

Panouri solare instalate pe acoperișurile locuitorilor