Raportul Privind Prețurile Lanțului de Aprovizionaredin Industria Fotovoltaică

13 septembrie - 19 septembrie 2021

· Cotații de Preț

 

Raportul Privind Prețurile Lanțului de Aprovizionaredin Industria Fotovoltaică 13 septembrie - 19 septembrie 2021

 

Siliciu solar  

Prețurilesiliciului au continuat să crească în această săptămână, tranzacțiile provenindîn principal din comenzi în vrac. Pe măsură ce rata de pornire a plachetelordin aval continuă să crească, cererea de comenzi în vrac de siliciu a crescutsemnificativ, majoritatea întreprinderilor de bază de prim rang având comenziledin septembrie blocate și aflându-se în etapa de livrare pe bază de comandă,fără a avea practic nicio capacitate disponibilă pentru vânzare. În situațiaunei oferte de siliciu din ce în ce mai restrânse, piața siliciului aînregistrat o ușoară creștere a ofertei unui număr mic de comenzi în vrac, împingând principalul material de siliciu monocristalin   

Cotațiaprincipală a ajuns la aproximativ 215 RMB/KG, în timp ce cotația pentrumaterialul policristalin a ajuns la 105 RMB/KG. 

Observațioperațiunea de producție și expediere a legăturii de siliciu, douăsprezeceîntreprinderi de siliciu interne în producție, inclusiv o parte dinîntreținerea liniei de producție a unei întreprinderi din Jiangsu, impactulproducției este relativ mic, restul întreprinderilor principale sunt practic înplină operațiune de producție. Prin impactul politicii de control dublu alconsumului de energie internă, regiunea Yunnan în septembrie-decembrie,siliciul industrial a tăiat 90% din producție, piața după materiile prime interne de polisiliciu, seașteaptă ca prețurile la pulberea de siliciu să crească semnificativ. În aceststadiu, cererea din aval pentru componente de baterii continuă să fie eliberată   

Segmentulplăcilor de siliciu este foarte entuziast în ceea ce privește achiziționarea dematerii prime și se așteaptă ca prețurile la siliciu să înregistreze o tendințăconstantă de creștere înainte ca stocurile de materii prime pentru componentelecelulelor din aval să fie digerate.     

Plachete solare  

Săptămânaaceasta, prețurile plăcilor de siliciu și-au continuat tendința de creștere, întimp ce prețurile produselor policristaline au rămas stabile. În aceastăsăptămână, Longi a anunțat o nouă rundă de prețuri, deși există și o mică partea componentei de machiaj, dar inelul decât în august a crescut cu aproximativ5%, în mod semnificativ, prețurile sale ajustate pentru a ghida un număr mic deîntreprinderi au urmat. Determinând prețurile la waferele de siliciumonocristalin G1 și M6 la RMB5,15/pc și, respectiv, RMB5,25/pc, cererea depiață pentru waferele de siliciu a continuat să crească datorită recentei ajustări în sus a ratelor de pornire a întreprinderilor de celule din aval, ceea ce a dus la   

Ca urmare,cererea de piață pentru plachete de siliciu a continuat să se ridice, împingândrata de producție globală a plachetelor de siliciu, în special rata deproducție a produselor de dimensiuni mari continuă să crească, oferta actuală aîntreprinderilor de primă linie de plachete de siliciu M10 a crescut la 6,41yuani / bucată, M10 în comparație cu prețurile M6 sunt, de asemenea, stabile cuaproximativ 20% mai mari.   

În ceea ceprivește policristalul, oferta este ușor confuză. Pe măsură ce creștereatimpurie a început să aibă un impact asupra cererii în aval, împreună cucererea monocristalină de pe piața indiană crește treptat, unele întreprinderidin aval ritmul de achiziție a încetinit, policristalina generală a stabilizatoferta, partea de jos a resurselor reduse treptat, în această săptămână în țarăși în străinătate stabilitatea prețului de siliciu wafer la 2,35 yuani / bucatăși 0,321 dolari SUA / bucată.       

Celule solare   

În aceastăsăptămână, cotația globală a bateriei este stabilă, presiunea costurilor delegătură a celulelor continuă să crească. Odată cu creșterea treptată acererii, ratele de pornire ale producătorilor de module din aval au crescut,iar majoritatea companiilor de celule și-au ridicat treptat ratele de pornire,acceptând treptat runda actuală de creșteri ale prețurilor la plachetele desiliciu, situația generală de pornire a pieței fiind semnificativ mai bunădecât luna trecută. Legătura celulară în urma creșterii timpurii a prețurilor,cererea de achiziții terminale a scăzut ușor, acceptarea nivelului ridicat este scăzută. În prezent, toate dimensiunile de produse celulare   

Odată cuajustarea evidentă în creștere a prețurilor la plăcile de siliciu din aceastăsăptămână, este de așteptat ca prețurile bateriilor să fie impulsionate încurând, transferând presiunea asupra costurilor.   

În ceea ceprivește bateriile policristaline, prețurile s-au stabilizat în aceastăsăptămână. Pe măsură ce produsele policristaline din amonte au crescutsemnificativ, prețul bateriilor policristaline a crescut și el, iar resurselecu costuri reduse sunt foarte greu de găsit. Cu toate acestea, acceptareaprețului policristalin în aval este limitată, situația de așteptare și deașteptare tinde să fie groasă, în această săptămână prețul celulelorpolicristaline în țară și în străinătate la 0,82RMB/W și 0,112USD/W.       

Modulefotovoltaice   

1 Prețurilemodulelor solare din China au fost în general stabile în această săptămână.Deși creșterea recentă a prețurilor la siliciu a fost evidentă, prețurilemodulelor fotovoltaice au fost abia ajustate, deoarece costul fiecărei verigidin lanțul industrial a crescut. Unii producători de module au răspuns că, deșiprețurile din amonte au crescut și materialele auxiliare au crescut și ele,costul modulelor a crescut, dar acceptarea de către terminale a unor noicreșteri de preț pentru module a fost extrem de scăzută, ceea ce a dus laimposibilitatea producătorilor de module de a transfera costurile prin creșteri de preț. 

2 componente dedimensiuni mari vor deveni încet-încet curentul principal al pieței, cerereacontinuă să se elibereze, concurența între întreprinderi devine tot maiintensă, 182MM, 210M celule făcute din versiunea de bord de lumină, sistemulfotovoltaic care susține tot mai perfect devine încet-încet curentul principalal pieței, războiul prețurilor sau devine cheia competiției de dimensiuni maridupă piață. 

3 observareapieței chinezești, întregul județ pentru a promova prezentarea zonelor pilotpentru a determina lista, va fi o garanție puternică a următorilor trei ani dedezvoltare a spațiului de dezvoltare a pieței fotovoltaice distribuite dinChina, pentru a rezolva capacitatea excedentară a panourilor solarefotovoltaice, pe termen scurt nu va provoca scăderea prețurilor din industriafotovoltaică. 

4 exporturi:Europa, Asia, Africa, America de Sud, piața țărilor din America de Sud, dincauza congestiei grave a porturilor, a întârzierilor de transport maritim, acosturilor de transport maritim ridicate din punct de vedere istoric, ceea ce adus la o penurie de aprovizionare pe piața locală de energie fotovoltaică și lacreșterea prețurilor la vedere. Țările din America de Nord din cauza epidemieigrave în Asia de Sud-Est Vietnam Malay Thailanda și alte țări de producție demodule solare a redus în scopul mai grav congestia portului de congestie,întârzieri de transport maritim, costurile de transport maritim de mare creștere, rezultând în piața locală PV a dus la o lipsă gravă de bunuri   

Prețul la vederea crescut.       

Prognoza piețeipanourilor solare   

Prețurilemodulelor solare în ultima parte a sezonului din cauza cererii de vârf dinChina, componentele recente utilizate în materialele auxiliare, cum ar fisticla EVA prețurile cadrelor de aluminiu continuă să crească, prețul modulelorfotovoltaice din China este ridicat. 

Piețele de pestemări Din cauza creșterii continue a costurilor de transport maritim și aimpactului epidemiei, lanțul industriei fotovoltaice continuă să fie strânsaprovizionat, iar prețurile modulelor solare vor continua să crească îndiferite țări regionale. Nu există loc pentru un declin pe scară largă înaintede decembrie 2021.