Precizări în timp real ale prețurilor modulelor fotovoltaice și ale lanțului industrial din amonte 11 octombrie - 17 octombrie 2021

· Cotații de Preț
broken image

Prețurile de piață ale siliciului solar: (actualizate în fiecare luni)

Siliciu solar

În această săptămână, cotațiile comenzilor în vrac pentru siliciul monocristalin au fluctuat între 38,84 USD/PC și 41,95 USD/KG, în timp ce cotațiile pentru siliciul policristalin au variat între 21,75 USD/KG și 22,53 USD/KG.

Cotațiile siliciului au continuat să crească în această săptămână, iar comenzile la prețuri mai mari au fost onorate recent.

Din cauza restricțiilor în materie de energie și de producție, se preconizează că aprovizionarea cu materii prime, cum ar fi pulberea de siliciu, va fi limitată, iar prețurile au crescut semnificativ. Împreună cu piața de siliciu solar este, de asemenea, în pericol de restricții de energie și de reduceri de producție, costul materialului polisiliciu a crescut semnificativ, iar o parte din producție poate fi restricționată. Prețurile recente din aval și midstream au fost, de asemenea, ajustate pentru a reflecta ajustarea în sus a costurilor, formând un sprijin pentru oferta actuală de siliciu solar.

Observați operațiunea de producție a legăturii de siliciu solar și situația de expediere, cele douăsprezece întreprinderi de siliciu solar din China în producție, octombrie a adăugat o nouă întreprindere intenționează să înceapă întreținerea târzie. Cele două întreprinderi care au fost revizuite în perioada precedentă, una și-a reluat treptat producția, așa cum era planificat, iar cealaltă întreprindere de siliciu solar este programată să își amâne reluarea producției până la mijlocul sau sfârșitul acestei luni. În general, ritmul de producție al pieței de siliciu din China în al patrulea trimestru este încă neclar, din cauza continuării impactului politicii de control dublu al consumului de energie, a eliberării continue a restricțiilor de energie și a presiunii de producție, a deficitului de aprovizionare cu materii prime industriale de siliciu în amonte sau va continua, în timp ce Xinjiang, Mongolia interioară, Sichuan și alte zone de producție de siliciu sunt forțate să reducă riscurile de producție, restricțiile de aprovizionare sau să intensifice faza de supraofertă de siliciu.

Prețurile de piață ale plăcilor de siliciu fotovoltaic: (actualizate în fiecare luni)

Plachete de siliciu fotovoltaic

Ofertele de plachete de siliciu fotovoltaic au continuat să crească în această săptămână.

Prețurile plăcilor monocristaline G1 și M6 au crescut la 0,86 USD/PC și, respectiv, 0,89 USD/PC, în timp ce plăcile M10 și G12 au fost cotate la 1,07 USD/PC și 1,41 USD/PC.

Influențat de prețurile siliciului solar din amonte, costul plăcilor fotovoltaice a crescut recent cu 0,0093 USD/PC - 0,011 USD/PC, iar mai multe companii de prim rang din domeniul plăcilor fotovoltaice și-au majorat cotațiile pentru a face față costurilor ridicate ale materiilor prime.

Datorită tendinței evidente a pieței, piața terminală continuă să elibereze semnalul de închidere, rezultând în celule solare și module fotovoltaice la sfârșitul comenzilor de aterizare reduse treptat, volumul global actual al plachetelor de siliciu solar prezintă, de asemenea, o tendință descendentă, unele întreprinderi linia de producție a fost revizuită în mod corespunzător rata de deschidere în jos.

Plachete de polisiliciu, supuse restricțiilor de putere, impactul creșterii costurilor materiilor prime, situația de așteptare și de așteptare în aval este groasă, plachete de siliciu fotovoltaic în jocul de negociere ușor în sus, piața are, de asemenea, întreprinderi de plachete de polisiliciu pentru a reduce producția ca răspuns.

Prețurile de pe piața celulelor solare: (actualizate în fiecare luni)

Plăci de celule solare

Ofertele de celule solare au crescut ușor în această săptămână.

Prețul mediu de piață pentru celulele monocristaline M6, M10 și G12 a fost de 0,17 USD/W, în timp ce celulele policristaline și monocristaline G1 au fost cotate la aproximativ 0,14 USD/W și, respectiv, 0,18 USD/W.

Recent, din cauza impactului restricțiilor energetice din China și a creșterii continue a costurilor în amonte, unele companii de prim rang și-au majorat cotațiile pentru luna octombrie, dar volumul real al tranzacțiilor este scăzut, iar piața este într-o stare de așteptare puternică.

Din cauza recentelor creșteri de prețuri din întregul lanț industrial, segmentul panourilor solare are o marjă de profit redusă, iar piața de celule solare a încetinit în ceea ce privește cererea de cumpărare. multe întreprinderi de celule solare din China au continuat să își ia concediu și să reducă producția la începutul lunii octombrie, rata de pornire a pieței de celule solare revenind practic la un nivel mai scăzut în prima parte a anului. Unii producători de celule solare au răspuns că actuala atitudine de preluare în aval nu este activă, iar segmentul de celule solare este de așteptat să înregistreze o nouă scădere a ratei de pornire în această lună.

Prețurile de pe piața panourilor solare: (actualizate în fiecare luni)

Panouri solare

Prețul de piață al panourilor solare G1 și M6 a fost majorat săptămâna aceasta la 0,30 USD/W și 0,32 USD/W.

Prețul panourilor solare M10 și G12 a fost majorat la 0,33 USD/W.

Unele comenzi de panouri solare au depășit deja nivelul de preț de 0,33 USD/W, iar prețurile sunt în creștere.

Odată cu presiunea în creștere a prețurilor materiilor prime solare, unii producători de panouri solare și-au suspendat cotațiile externe.

Ca urmare a lanțului de aprovizionare din amonte, aprovizionarea pieței cu materiale auxiliare, cum ar fi pelicula adezivă și foliile suport, continuă să fie strânsă, ceea ce face dificilă livrarea conform programului a comenzilor programate pe piața panourilor solare, iar costurile de producție cresc din nou.

Oferta actuală de panouri solare de pe piață nu este acceptată de terminal, dar costul este atât de scump încât întreprinderile de panouri solare nu mai produc orbește pentru a asigura eficiența, astfel că au redus semnificativ tarifele de pornire. Unele companii au răspuns că costul actual al panourilor solare este de peste 0,28 USD/W. Majoritatea ofertelor de panouri solare sunt de peste 0,31 USD/W, dar marja reală de profit este mică.

În ceea ce privește politica, China a lansat recent semnale pozitive pentru o creștere a tarifelor comerciale, ceea ce ar trebui să stimuleze cererea finală, să îmbunătățească acceptarea creșterii numărului de panouri solare în centralele electrice, în special pentru proiectele comerciale și industriale distribuite, și să crească costul energiei electrice pentru segmentele cu consum ridicat de energie din lanțul de aprovizionare fotovoltaică.

Există proiecte de centrale fotovoltaice care trebuie să înceapă clienții să încerce să plaseze comenzi în avans, blocând prețurile furnizorilor pentru a evita ca prețurile panourilor solare să continue să crească pentru a aduce costurile de instalare a centralelor electrice.

Prognoza prețurilor modulelor fotovoltaice solare.

Prețurile modulelor fotovoltaice solare continuă să crească, a devenit o concluzie de la sine înțeleasă, rata de creștere fiind estimată la aproximativ 3%-5%.

Prețurile modulelor fotovoltaice solare nu vor scădea pe termen scurt din cauza impactului epidemiei, a costurilor de transport, a inflației globale și a politicii Chinei de limitare a energiei electrice și a producției.

Clienții care își pot permite costurile de instalare a sistemelor fotovoltaice ar trebui să își plaseze comenzile în avans pentru a reduce pierderile cauzate de creșterea continuă a prețurilor.