Principalii Factori Care Afectează EficiențaGenerării de Energie Electrică a Panourilor Solare

· Știri din Industrie

Primul este unghiul de lumină, știm căsoarele răsare în est și apune în vest, unghiul de lumină este diferit,eficiența generării de energie a panoului solar este, de asemenea, diferită, încazul iradierii verticale, eficiența generării de energie este cea mai mare. 

Al doilea este intensitatea luminii, carepoate fi percepută mai intuitiv prin datele experimentale din graficul de maijos. În diagrama de mai jos, culorile diferite reprezintă intensități luminoasediferite, iar același panou solar are o putere de ieșire diferită laintensități luminoase diferite. De exemplu, puterea maximă de ieșire a panoului solar la 1200 de lux este de aproximativ 101w, în timp ce puterea maximă de ieșire la 200 de lux este de numai aproximativ 17w, o diferență de peste 5 ori mai mare. 

Al treilea este umbrirea umbrei, uneleunități de aer condiționat din partea de sus a rulotei, TV prin satelit etc.dacă există umbrire pe panoul solar, va reduce cu siguranță și eficiențagenerării de energie, deci trebuie evitată atunci când se instalează oh. Pentrua verifica efectul umbririi asupra eficienței de generare a energiei electrice a panoului solar, laboratorul nostru a efectuat, de asemenea, un test corespunzător. După 1/2 umbrire orizontală și 1/2 umbrire verticală a panoului solar de 100 W, am constatat că umbrirea orizontală a avut un efect mai grav decât umbrirea verticală, iar curentul măsurat la 1/2 umbrire orizontală a fost de 0,01 A, ceea ce reprezintă aproape nici o ieșire de curent. 

În plus, praful și resturile de pe panoulsolar vor afecta, de asemenea, eficiența generării de energie.  

 

Centrală solară fotovoltaică

Există o diferență de culoare întremodulele fotovoltaice? Afectează durata de viață și producția de energie amodulelor solare? 

Nu, acest tip de celulă se numește celulăsolară de grad B, prețul este cu 1 yuan/W mai mic decât cel de grad A, deobicei eficiența generării de energie este puțin mai mică. 

Prețul este calculat în funcție de putereareală, nu de eficiență, astfel încât puteți utiliza celule cu eficiență scăzutăpentru a genera energie electrică la același preț, este recomandat.   

Motive pentru care diferența de culoare amodulelor fotovoltaice nu afectează puterea. 

Acest lucru se datorează faptului căstratul antireflectorizant albastru sau albastru închis este produs prinintermediul unui proces de depunere de nitrură de siliciu, astfel încât luminacare intră are un unghi de refracție. 

Atunci când cea mai mare parte a luminiieste reflectată înapoi de pe placheta de siliciu, aceasta depășește unghiul derefracție al nitridei de siliciu și nu poate fi reflectată decât înapoi peplachetă. 

Acest lucru duce la o utilizare mai mare aluminii și la o eficiență mai mare a celulei solare. 

Culoarea nitrurii de siliciu estedeterminată de diferitele lungimi de undă ale luminii reflectate de grosimeasa, dar funcția de reducere a reflexiei este aceeași pentru diferite grosimi,adică albastru înseamnă că este utilizată lumina vizibilă care transportăenergia principală, cum ar fi roșu, verde și galben. 

Reflecția albastru închis este puțin mailargă decât gama de lungimi de undă, cum ar fi undele albastru deschis, dar nuîmbunătățește eficiența generării de energie a celulelor solare, deoarececelulele de siliciu cristalin sunt sensibile doar la lungimi de undă de 200 ---700nm, mai mult decât această gamă, chiar dacă nu este furată de stratul de reflexie, nu este, de asemenea, utilizată.     

Reflecție. 

Din moment ce scopul reducerii reflexieieste de a permite ca lumina să fie direcționată în diagonală în placheta desiliciu de sub nitrură de siliciu, de ce să nu folosim lumina solară direct diniluminarea diagonală? 

De fapt, densitatea de energie a luminiieste fixă, aceeași zonă de energie pentru o zonă mai mare a celulei atunci cândiluminarea oblică, generarea de energie a celulei unitare este redusă. 

Dacă se utilizează 1000W/mp de luminăsolară pentru 1 metru pătrat, un fascicul vertical pentru 1 metru pătrat decelule poate fi utilizat pentru 1000W, dar cu 60 de grade de iluminare oblică,1 metru pătrat de lumină poate fi utilizat pentru 2 metri pătrați de celule,faptul că avem doar 1 metru pătrat de celule poate fi utilizat doar pentru jumătate din energia luminoasă, adică 500W. 

De obicei, eficiența celulelor din siliciueste de 15-21%. Acest lucru înseamnă că 1 metru pătrat de putere este de 150 -200 W. 

Un alt motiv pentru a nu lumina soarelui pediagonală este acela că o parte din lumină este refractată la același unghi culumina reflectată și este proiectată pe suprafața celulei.