Cum FuncționeazăPanourile Solare și Sistemele Solare Fotovoltaice și cum Generează ele Energie Electrică

· Știri din Industrie

Lumina soareluistrălucește pe Pământ cu mult timp înainte de începutul civilizației așa cum ocunoaștem noi. Deoarece este cea mai fiabilă și poate fi folosită la nesfârșit,oamenii au ajuns să se bazeze pe energia solară pentru iluminat și pentrucăldură. Deoarece energia solară este disponibilă zilnic, capacitatea sistemelorsolare fotovoltaice a crescut cel mai rapid dintre toate sursele de energieregenerabilă în ultimii ani. Încă de la începuturile vieții pe Pământ, am supraviețuit în principal datorită energiei termice furnizate de soare și, încă din cele mai vechi timpuri, oamenii au știut cum să folosească lumina soarelui pentru a usca obiecte și ca metodă de preparare a alimentelor, cum ar fi sarea și peștele sărat. În condițiile în care combustibilii fosili devin din ce în ce mai puțini, energia solară a devenit o parte importantă a utilizării energiei umane și este în continuă dezvoltare. 

Cum genereazăpanourile solare energie electrică? 

După cum știm cutoții, energia solară este cea mai ecologică sursă de energie din lume, oferindpământului echivalentul a 10 miliarde de miliarde de kilowați-oră de energie înfiecare an, echivalentul a aproximativ 700 de milioane de kilowați-oră deelectricitate pe persoană. Cele Trei Defileuri generează 84 de miliarde dekWh/an după generarea completă a energiei, echivalentul a 1,2 milioane decentrale electrice din Trei Defileuri. Energia solară este utilizată în două moduri: conversia fototermică și conversia fotoelectrică, iar generarea de energie prin panouri solare este o sursă de energie regenerabilă emergentă. Energia solară în sens larg include, de asemenea, energia eoliană, chimică și hidraulică a Pământului. 

Care suntmodalitățile prin care poate fi utilizată energia solară? 

① sisteme de generare a energiei fotovoltaice (celule solare, celulesolare), care transformă energia solară în energie electrică; ② sisteme degenerare a energiei termice solare, care utilizează energia termică solară pentru a genera energie electrică; ③ sisteme deutilizare a energiei termice solare, cum ar fi sistemele solare de apă caldă; ④ sisteme solare de încălzire centrală, sistemesolare de încălzire și răcire a aerului condiționat, arhitectură solară etc.Viitoarele aplicații energetice mobile, cum ar fi avionul solar"SunPower", sunt sisteme de generare a energiei fotovoltaice, care suntutilizate pentru a alimenta aeronava în timpul decolării, aterizării șizborului. 

Există douătipuri de producere a energiei solare, una este metoda de conversielumină-electricitate termică, iar cealaltă este metoda de conversie directălumină-electricitate. (1) Metoda de conversielumină-termică-motoare-electricitate generează electricitate prin utilizareaenergiei termice generate de radiația solară, în general prin transformareaenergiei termice absorbite de la colectoarele solare în abur din masa de lucru, care apoi antrenează o turbină pentru a genera electricitate. Primul proces este procesul de conversie a luminii în căldură, iar cel de-al doilea este procesul final de conversie a căldurii și a mișcării în energie electrică, la fel ca în cazul generării obișnuite de energie termică. Dezavantajul producerii energiei termice solare este eficiența scăzută și costul ridicat, care este estimat a fi de cel puțin 5 până la 10 ori mai scump decât o centrală termică obișnuită. 

Generarea deenergie solară este o tehnologie fotovoltaică care utilizează rețele de celulesolare pentru a converti energia radiațiilor solare în energie electrică pentrua funcționa. Producția de energie solară poate fi împărțită în producție deenergie fotovoltaică conectată la rețea și producție de energie fotovoltaică înafara rețelei, în funcție de modul de funcționare. Generarea de energiefotovoltaică conectată la rețea este un sistem de generare a energiei fotovoltaice care este conectat la rețea și livrează energie electrică la rețea. Este o direcție de dezvoltare importantă pentru ca centralele solare fotovoltaice conectate la rețea să devină parte a industriei energetice, pe măsură ce producția de energie fotovoltaică intră în stadiul de comercializare pe scară largă, și reprezintă tendința principală în dezvoltarea tehnologiei de producție a energiei fotovoltaice în lume în prezent. Sistemul conectat la rețea este compus din panouri de celule solare, controlere de sistem, invertoare conectate la rețea etc. 

Fotovoltaic(Fotovoltaic): prescurtare de la sistemul de energie solară, este un nou tip desistem de generare a energiei electrice care utilizează efectul fotovoltaic almaterialului semiconductor al celulelor solare pentru a converti direct energiaradiațiilor solare în energie electrică, cu funcționare independentă șiconectată la rețea. 

Sistemul solarfotovoltaic funcționează pe principiul conform căruia, în timpul zilei, încondiții de lumină, modulele de celule solare generează un anumit potențialelectric, care este conectat în serie și în paralel pentru a forma o matrice decelule solare, făcând ca tensiunea matricei să atingă cerințele de tensiune deintrare ale sistemului. Bateria este apoi încărcată de către controlerul deîncărcare/descărcare, iar energia electrică convertită din energia luminoasă este stocată. Pe timp de noapte, banca de baterii furnizează energie de intrare către invertor, care transformă curentul continuu în curent alternativ și îl transmite la dulapul de distribuție, unde este pornit și oprit. Descărcarea băncii de baterii este controlată de controler pentru a asigura utilizarea normală a bateriei. Centrala electrică a sistemului solar fotovoltaic ar trebui să aibă, de asemenea, un dispozitiv de limitare a sarcinii și un dispozitiv de protecție împotriva trăsnetului pentru a proteja funcționarea la suprasarcină a echipamentului de sistem și împotriva loviturilor de trăsnet pentru a menține utilizarea în siguranță a echipamentului de sistem. 

Principiulgenerării de energie fotovoltaică, atunci când fotonii iradiază în materialulsemiconductor, se ciocnesc cu electronii din atom, dacă fotonul are suficientăenergie, atunci electronul din stratul exterior al atomului va absorbi energia,dacă electronul absoarbe suficientă energie, se va desprinde de legătura și vascăpa din metal. Producția teoretică de energie fotovoltaică se bazează peefectul fotovoltaic, folosind celule solare pentru a converti energia solară direct în energie electrică. Fie că sunt destinate utilizării independente sau generării de energie electrică conectată la rețea, sistemele de generare a energiei fotovoltaice constau în principal din panouri solare (module), controlere și invertoare, care sunt compuse în principal din componente electronice și nu implică părți mecanice, prin urmare, echipamentul de generare a energiei fotovoltaice este extrem de rafinat, fiabil și stabil, cu o durată de viață lungă, ușor de instalat și întreținut. Astfel, în zilele ploioase, panourile solare fotovoltaice pot genera și ele energie electrică, dar, din cauza tehnologiei actuale, eficiența conversiei energiei solare este încă foarte scăzută, eficiența generării de energie în zilele ploioase nu este la fel de bună ca în timpul zilei. Acesta este motivul pentru care celulele solare sunt de obicei negre. Odată cu dezvoltarea energiei nepoluante din ultimii ani, stațiile solare, eoliene și acvatice pot atenua presiunea actuală cauzată de energie și, de asemenea, efectul de seră al Pământului. 

Panourile solaresunt dispozitive care absorb lumina solară și convertesc radiația solară directsau indirect în energie electrică prin efectul fotoelectric sau fotochimic.Majoritatea panourilor solare sunt fabricate din siliciu, dar din cauzacosturilor ridicate de producție, acestea nu sunt încă utilizate pe scară largăși în mod obișnuit. Utilizarea conversiei directe a luminii și aelectricității, conversia directă a energiei radiațiilor solare în electricitate, conversia luminii și a electricității din dispozitivul de bază este celula solară. O celulă solară este un dispozitiv care transformă energia solară direct în energie electrică datorită efectului fotovoltaic. Este o fotodiodă semiconductoare, iar atunci când lumina soarelui luminează fotodioda, aceasta transformă energia luminoasă a soarelui în energie electrică și produce un curent electric. 

Cum funcționeazălinia de producție a modulelor solare într-un sistem de generare a energieifotovoltaice. Generarea de energie fotovoltaică se bazează pe principiulefectului fotovoltaic, folosind celule solare pentru a converti energialuminoasă a soarelui direct în energie electrică. Sistemul de generare aenergiei fotovoltaice este format în principal din trei părți principale: panousolar, controler și invertor, care sunt compuse în principal din componente electronice și nu implică părți mecanice, astfel încât echipamentul de generare a energiei fotovoltaice este extrem de rafinat, fiabil și stabil, cu o durată de viață lungă, ușor de instalat și întreținut. Wuhan SanGong Intelligent Equipment Manufacturing Co., Ltd. este o întreprindere de înaltă tehnologie, compania este un producător de linii automate de producție pentru module de celule solare, oferind soluții complete de linie și echipamente pentru o capacitate de 25MW / an și peste, și oferă, de asemenea, mașină automată de sudare a șirului de celule solare, mașină de scriere cu laser, mașină de sortare a celulelor solare, tester de module solare, mașină automată de placare cu staniu, mașină de gravură cu laser de film subțire și alte celule de film subțire. serie de produse. Panourile solare sunt partea centrală a unui sistem de energie solară și cea mai valoroasă parte a acestuia. Rolul său este de a converti energia radiantă a soarelui în energie electrică, fie pentru a fi trimisă la o baterie pentru stocare, fie pentru a acționa sarcina de lucru. 

Cu avantajelesale de a fi nepoluantă, universală și fără sfârșit, energia solarăfotovoltaică este o modalitate eficientă de a rezolva criza energetică umană șiproblemele de mediu și este una dintre cele mai promițătoare tehnologiienergetice noi. Componenta centrală a energiei solare fotovoltaice este celulasolară. Pe termen lung, celulele din siliciu cristalin vor continua să dominepiața datorită indicatorilor lor de bază, respectiv eficiența conversiei, maturitatea procesului și durata de viață. Nivelul tehnic al liniei de producție a celulelor solare din siliciu cristalin afectează în mod direct eficiența de conversie și costul de producție al celulelor solare și este întruchiparea centralizată a competitivității industriei solare fotovoltaice.