Un articol vă oferă o înțelegere aprofundată a modulelor fotovoltaice cu celule solare cu dimensiunea de 210 mm

· Știri din Industrie

Creșterea dimensiunii vaferelor solare a devenit o tendință inevitabilă în dezvoltarea industriei fotovoltaice. Pe partea de producție, plachetele solare de siliciu de dimensiuni mari pot crește producția de plachete solare de siliciu, celule solare și module fotovoltaice, reducând astfel costul de producție per watt; din partea produsului, napolitanele solare de siliciu de dimensiuni mari pot crește eficient puterea de module fotovoltaice.Proiectarea celulelor solare și a modulelor solare îmbunătățește eficiența; din partea sistemului, pe măsură ce puterea și eficiența componentelor fotovoltaice monolitice cresc, plachetele solare de siliciu de dimensiuni mari pot reduce costul suporturilor, cutiilor combinatoare, cablurilor, terenului , etc., reducând astfel costul costului sistemelor de un singur watt.

Placa de siliciu de 210MM este cea mai mare dimensiune din modulele fotovoltaice actuale.Acum vom descrie avantajele 210MM în detaliu din cele trei aspecte menționate mai sus: capătul de fabricație, capătul de produs și capătul de sistem.

 Celulele solare sunt produsele intermediare de la plachetele solare de siliciu la modulele fotovoltaice, iar costul celulelor solare determină costul modulelor fotovoltaice, principalul echipament al sistemului fotovoltaic. Prin urmare, privind potențialul viitor al dimensiunii modulelor fotovoltaice, este inevitabil să vedem mai întâi potențialul de reducere a costurilor pe watt. În acest moment, excelența dimensiunii de 210MM este remarcabilă.

module fotovoltaice de 210 mm

 

Când se utilizează napolitane solare cu dimensiunea de 210 mm, puterea unei singure celule crește, corespunzătoare unei creșteri a puterii totale pe oră de imprimare, reducând astfel costul de producție per watt. Conform cercetărilor, folosind plachete solare de siliciu de 210 MM, costul de producție per watt de celule poate fi redus cu mai mult de 20%, iar costul de producție per watt de module poate fi redus cu 14%. Pentru sistemele fotovoltaice care utilizează module fotovoltaice de 210 MM, reducerea costurilor va ajunge la peste 0.016 USD/W.În comparație cu modulele fotovoltaice curente de pe piață, reducerea costului pe watt al modulelor fotovoltaice care utilizează plachete solare de siliciu de 210 mm va ajunge la mai mult de 0.016 USD, ceea ce face ca centrala electrică care utilizează module fotovoltaice de 210 mm o valoare investițională mai mare.

 

 Produsele modulare bazate pe plachete solare de siliciu de 210 MM pot fi aplicate în diferite scenarii printr-o varietate de design-uri și promovează reducerea costurilor și creșterea eficienței pe fiecare piață de aplicații segmentată. În prezent, există aproximativ 5 dimensiuni de module fotovoltaice de 210 MM lansate în industrie, iar puterea de ieșire a modulelor variază de la 400 W la 660 W. Acestea sunt utilizate pe diferite segmente de piață, acoperind piața casnică, distribuția industrială și comercială, agricultură, pescuit și alte proiecte compozite și proiecte de anvergură.Centrală terestră și multe alte scenarii.

Diverse module fotovoltaice de putere

 Anterior, au existat multe controverse cu privire la logistica și transportul seriei 210MM. Dimensiunea interioară a containerului 40HC (container înalt) utilizat în mod obișnuit este de 12 * 2.35 * 2.69 metri, iar înălțimea ușii este de 2.58 metri. În funcție de datele de dimensiune ale diferitelor module, se poate calcula că costul de transport al modulelor fotovoltaice de 210MM de siliciu solar 550W (55 bucăți)/500W (50 bucăți) poate fi mai mic decât costul de transport de 166 (72 bucăți) 450W fotovoltaic module respectiv 0.0016 USD /0.0005 USD/W. Când modulul fotovoltaic de 210MM ajunge la 600W (60 de bucăți), prin ajustarea amplasării modulelor fotovoltaice în container de la orizontal la vertical, costul de transport este cu doar 0.0004 USD/W mai mare decât cel al modulului fotovoltaic de 210MM 550W, care este încă scăzut În module fotovoltaice de 166MM dimensiune 450W USD0.0012/W.

În ceea ce privește transportul, luați ca exemple Risen Energy și Trina Solar Risen Energy a oferit odată una dintre numeroasele soluții de transport când a fost lansat modulul fotovoltaic de 600 W: luând ca exemplu un container de 40 de picioare, poate transporta 584 de bucăți de 600 W fotovoltaic. module, fiecare 73 de bucăți este un palet, în total 8 paleți, iar greutatea brută a fiecărui palet este de 2630 kg.

Pe de altă parte, Tianhe a lansat pe site-ul său oficial o soluție pentru transportul modulelor fotovoltaice de 210 mm: metoda de ambalare verticală cu două straturi scurte și lungi. Pe baza îmbunătățirii ratei de utilizare a spațiului vertical al containerului, se adoptă metoda de ambalare verticală cu două straturi scurte și lungi. În comparație cu prima generație Apex, wații de ambalare a containerului standard sunt în continuare crescute cu aproximativ 9%, oferind o soluție logistică mai economică, sigură și fiabilă.

model de manipulare a containerelor

 Din a doua jumătate a anului 2020, companiile mari legate de invertoare și suporturi de urmărire au fost, de asemenea, modernizate complet și au fost lansate produse de adaptare a modulelor fotovoltaice de 210 mm. Problema de adaptare a invertorului este o parte importantă a deschiderii aplicării produselor cu module fotovoltaice de putere ultra-înaltă de 210 MM pe partea sistemului.Lansarea completă a invertoarelor adaptate la module fotovoltaice de 210 MM marchează că alianța ecologică de inovație deschisă fotovoltaică de 600 W+ este mai matură. și complet ecologic... În același timp, cei mai importanți producători de brațe de urmărire fotovoltaice din lume au emis succesiv declarații de certificare care se adaptează pe deplin modulelor fotovoltaice de putere ultra-înaltă de 210 MM. Lanțul industriei se potrivește perfect și cooperează câștig-câștig.

 

Previziuni și așteptări pentru viitor

După aproximativ un an de precipitații, ecologia modulelor fotovoltaice la scară largă de 210 MM s-a îmbunătățit treptat, iar materiile prime și auxiliare de bază, cum ar fi plachete solare de siliciu, celule solare, module fotovoltaice, sticlă, invertoare etc. au fost bine potrivite, ajutând la aplicarea și promovarea produselor la scară largă. În plus, modulele fotovoltaice bazate pe plachete solare de siliciu de dimensiuni mari de 210 mm pot realiza, de asemenea, o varietate de produse din segmentul de putere prin design diversificat și pot promova reducerea mai multor scenarii, cum ar fi uz casnic, industrial și comercial distribuit, agricol, pescuit și ușoară. proiecte complexe și centrale terestre.Costurile îmbunătățesc eficiența.

Modificări ale cotei de piață a plachetelor solare de diferite dimensiuni

 

Din forma actuală, odată cu avansarea tehnologiei, blocajul tehnic existent al plachetelor solare de siliciu de 210 mm a fost spart, iar producția pe scară largă a fost extinsă.La acel moment, piața va da un nou răspuns. În același timp, în situația subvențiilor mai mici în 2021 și a intrării depline în competiție parită sau chiar la preț scăzut, modulele fotovoltaice de 210 MM vor îmbunătăți efectiv veniturile utilizatorilor și vor promova dezvoltarea în continuare a industriei.