Ce trebuie să știți despre energia fotovoltaică

· Știri din Industrie

Deși o celulă fotovoltaică are deja capacitatea de a genera energie electrică, producția sa de energie este prea mică pentru a putea fi utilizată direct. Celulele sunt conectate în serie pentru a obține o tensiune ridicată și în paralel pentru a obține un curent ridicat, apoi sunt scoase prin intermediul unei diode (pentru a preveni transmiterea înapoi a curentului), încapsulate pe luneta, prevăzute cu sticlă frontală, folie de spate, umplute cu azot și sigilate în module pentru utilizare. De obicei, un panou fotovoltaic mare este format din 60 sau mai multe celule și are o durată de viață de 25-30 de ani.

broken image

Care este structura unui modul fotovoltaic?

Modulele fotovoltaice includ celule, rame de aluminiu, folii adezive, sticlă călită, plăci de protecție, cutii de joncțiune etc. Celulele reprezintă materialul de bază al modulelor fotovoltaice, restul fiind materiale auxiliare.

Sticlă: Majoritatea producătorilor folosesc sticlă calandrată ultra-albă, care are un raport de transmisie solară ridicat, un raport de absorbție scăzut, un raport de reflexie scăzut și o rezistență ridicată. Prelucrarea ulterioară, inclusiv acoperirea și călirea, crește rata de transmisie a luminii a sticlei și adaugă rezistență la filmul adeziv (EVA simplu / EVA alb / POE), care este lipit de sticlă și de placa de bază pentru a proteja celulele.
Backsheet: utilizat pentru a proteja modulele solare de lumină, umiditate, căldură și alte influențe de mediu asupra filmului de încapsulare, celulelor și alte eroziuni în medii exterioare, jucând un rol în protecția izolației împotriva intemperiilor.
Cadru din aluminiu: Combinat cu silicon organic, acesta încapsulează și protejează celula solară, sticla, folia de spate și alte materii prime și materiale auxiliare, făcând ca modulul să fie protejat în mod eficient.
Cutie de joncțiune: energia electrică generată de modulul de celule solare este exportată printr-un cablu.
Alte materiale: bandă de sudură pentru conexiunea dintre celulele modulului fotovoltaic, sigiliu de lipire a lunetei modulului de silicon și a cutiei de joncțiune backsheet, material de ambalare material de ambalare exterioară a modulului.

broken image

Procesul de fabricație a modulelor fotovoltaice?

Opt procese de module: sudare, laminare, laminare, laminare, testare EL, asamblare cadru, asamblare cutie de joncțiune, curățare, testare IV.

1. Sudare: Mașinile automate de sudare a șirurilor sudează împreună electrozii frontali ai celulelor solare și electrozii din spate ai celulelor din partea din față și din spate cu ajutorul benzilor de interconectare, iar mașinile de anvelopare și mașinile automate de sudare utilizează benzile de chiuvetă pentru a uni celulele care au fost sudate în șiruri.

2. Laminare: Foile de spate, adezivul EVA, grupurile de celule și sticla securizată sunt laminate în succesiune.

3. Laminare: Modulul fotovoltaic laminat va fi introdus în laminator și aerul va fi extras din modul prin aspirare, apoi va fi încălzit pentru a topi EVA și presurizat pentru a face ca EVA topit să curgă pentru a umple spațiul dintre sticlă, celulă și pelicula din spatele foliei, în timp ce se descarcă bulele de aer din mijloc prin presare pentru a lipi strâns sticla celulei și folia din spatele foliei, iar în final se răcește și se polimerizează. EVA se topește și se extinde spre exterior sub presiune pentru a forma o margine aspră, iar mașina automată de tăiat marginile va tăia marginea.

4. Testul de luminescență EL: Electroluminescența detectează defectele interne, fisurile ascunse, fragmentele, sudarea falsă, grilele rupte și anomaliile celulelor individuale cu randamente de conversie diferite. Spațiul dintre cadru și componenta bateriei este umplut cu silicon, iar cadrele sunt conectate cu chei de colț.

5. Instalarea cutiei de joncțiune: cutia de joncțiune este lipită împreună cu placa din spate a componentei prin silicon, iar firele conductoare din interiorul componentei sunt conectate cu cablajul intern din interiorul cutiei de joncțiune de pe placa din spate, astfel încât cablajul intern să fie conectat cu cablurile externe, iar componenta să fie conectată cu cablurile externe, echipamentul include mașina de lipire a cutiei de joncțiune și mașina de sudură a cutiei de joncțiune.

6. Curățare: Echipamentul de curățare îndepărtează murdăria de la suprafață, face componenta frumoasă, crește rata de transmisie a luminii și crește puterea componentei.

7. Testarea IV: Echipamentul de testare IV inspectează puterea de ieșire a modulelor, testează caracteristicile de ieșire ale acestora și determină nivelul de calitate al modulelor.

O cale tehnică pentru modulele fotovoltaice?

Pentru a crește puterea de ieșire a unui singur modul fotovoltaic, se fac cercetări continue în domeniu și în prezent există tehnologii precum tehnologia cu sticlă dublă pe două fețe, plăci suprapuse, HJT, TOPCon și rețeaua principală multiplă (MBB). Dacă doriți să aflați mai multe despre această tehnologie, faceți clic pe buton pentru a merge la pagina tehnologiei pentru o analiză profesională.

Maysun Solar are o experiență de 15 ani ca producător de module fotovoltaice, cu o linie de producție sistematică și completă de module fotovoltaice și produce o gamă largă de panouri fotovoltaice în diferite tehnologii pentru diferite aplicații. Ne bucurăm de întrebările dumneavoastră!

broken image
broken image
broken image