Cum aleg un suport fotovoltaic?

· Știri din Industrie

Diferitele scenarii de amplasare a centralelor electrice fotovoltaice necesită luarea în considerare a diferitelor opțiuni de proiectare a amplasării centralei electrice. În proiectarea sistemelor de energie fotovoltaică, modul în care sunt operate suporturile de susținere a rețelelor de module are un impact semnificativ asupra radiației solare totale primite de sistemul de generare a energiei electrice și, prin urmare, asupra capacității de generare a energiei electrice a sistemului fotovoltaic.
Un sistem de susținere PV sigur și economic reprezintă o preocupare majoră. Fiind o componentă importantă a unei centrale fotovoltaice, suportul fotovoltaic transportă corpul principal al producției de energie electrică a centralei fotovoltaice. Alegerea suportului afectează în mod direct siguranța operațională, rata de rupere și investiția de construcție a modulului PV. Alegerea suportului PV potrivit nu numai că va reduce costul proiectului, dar va reduce și costurile ulterioare de întreținere.

broken image

Suportul fotovoltaic poate fi clasificat în funcție de forma de conectare, structura de instalare și locația de instalare. În funcție de forma de conectare, acesta se împarte în tipul de sudură și tipul de asamblare; în funcție de structura de instalare, se împarte în tipul fix și tipul zi de zi; în funcție de locația de instalare, se împarte în tipul de sol și tipul de acoperiș, etc. În prezent, există trei tipuri de suporturi utilizate în majoritatea centralelor fotovoltaice: suporturi convenționale fixe, suporturi de urmărire reglabile și suporturi fotovoltaice flexibile.

Suportul fotovoltaic fix

Se referă la sistemul de montare în care orientarea și unghiul rămân aceleași după instalare. Metoda de montare fixă plasează direct modulele fotovoltaice solare spre latitudini joase, la un anumit unghi față de sol, pentru a forma rețele fotovoltaice solare în serie și în paralel, realizând astfel scopul generării de energie fotovoltaică solară. Există diverse metode de fixare, cum ar fi metodele de fixare la sol sunt metoda piloților (metoda îngropării directe), metoda contragreutății blocurilor de beton, metoda preîngropării, metoda de ancorare în pământ etc. Metodele de fixare pe acoperiș au soluții diferite în funcție de diferitele materiale de acoperiș.

broken image

Suport de urmărire reglabil

Sistemele de urmărire sunt concepute pentru a alinia soarele cât mai mult posibil, astfel încât să fie recepționate mai multe raze solare pe unitatea de suprafață a panoului, crescând astfel cantitatea de energie electrică generată. În prezent, sistemele de urmărire includ sisteme de urmărire cu o singură axă și sisteme de urmărire cu două axe, care sunt împărțite în sisteme de urmărire cu o singură axă orizontală și sisteme de urmărire cu o singură axă oblică.
(1) Urmărire orizontală pe o singură axă
Suporturile de urmărire pe o singură axă plană sunt suporturi care pot urmări rotația soarelui în jurul unei axe orizontale, de obicei cu o orientare nord-sud. Intervalul obișnuit al unghiului de urmărire este de ±60° și există, de asemenea, produse cu un interval de unghi de urmărire de ±45°. Sistemele plane cu o singură axă ocupă, de obicei, de 1,1 până la 1,3 ori mai mult spațiu decât cele fixe, cu o creștere a producției de energie de 8% până la 15% și o creștere a prețului de 5% până la 10%.
(2) Urmărire oblică pe o singură axă
Într-un montaj cu urmărire înclinată pe o singură axă, modulul fotovoltaic se rotește în jurul unei axe înclinate pentru a urmări soarele în vederea obținerii unei producții de energie mai mari. Amprenta unui sistem înclinat cu o singură axă este, de obicei, de 2 până la 4 ori mai mare decât cea a unui sistem fix, cu o creștere de 15% până la 20% a producției de energie și o creștere de 10% până la 15% a prețului.

broken image

(3) Urmărirea pe două axe
Suporturile de urmărire pe două axe pot fi rotite atât în direcția est-vest, cât și în direcția nord-sud pentru a urmări azimutul și altitudinea incidenței soarelui pe parcursul zilei. Suprafața ocupată de un sistem de urmărire pe două axe este, de obicei, de două până la patru ori mai mare decât cea a unui sistem fix, cu o creștere de 25% până la 30% a producției de energie și o creștere a prețului de peste 60%. Cu toate acestea, sistemele de urmărire cu două axe sunt mai complexe și, prin urmare, au mai multe structuri mecanice și o stabilitate operațională generală mai mare.

Suporturi flexibile

Un suport flexibil fotovoltaic este o structură de susținere a modulelor fotovoltaice cu deschidere mare, fixată la ambele capete și formată dintr-o structură de cabluri flexibile pretensionate. Deschiderea structurii de cabluri este, de obicei, între 20 și 40 de metri, până la 100 de metri. În același timp, modulele pot fi ridicate de la 2 m la 30 m deasupra solului, ceea ce prezintă avantajul unui spațiu mare sub module și al unui număr redus de piloți în amenajare. Modulele fotovoltaice în monturi flexibile sunt în general instalate la un unghi de înclinare mic, de obicei între 10° și 15°.
Montanții flexibili se aplică în principal în scenarii cum ar fi proiectele montane cu pante mari (de exemplu, peste 35°), proiectele fotovoltaice din domeniul pescuitului și cele din domeniul agricol cu cerințe ridicate de înălțime. Există, de asemenea, perspective mari pentru aplicarea sistemului fotovoltaic distribuit în stațiile de epurare a apelor uzate, în parcări și în alte zone cu cerințe mari de spațiu.

broken image

Cele trei tipuri de suporturi de mai sus trebuie să fie luate în considerare în ceea ce privește proiectarea amenajării, estimarea producției de energie, costul și alți factori, de exemplu, suporturile fixe reglabile și suporturile de urmărire sunt mai potrivite pentru zonele cu radiații directe puternice.

Maysun Solar, în calitate de producător de module fotovoltaice cu 15 ani de experiență profesională, vă poate oferi panouri solare de înaltă calitate, faceți clic pe butonul de mai jos pentru a ne contacta pentru o ofertă de produse.

S-ar putea să vă placă, de asemenea:

broken image
broken image
broken image