Întrebări și Răspunsuri Despre Sistemul Solar Fotovoltaic Conectat la Rețea

· Știri din Industrie

Ce este Producția Distribuită de Energie Fotovoltaică?   

Este un nou tipde generare de energie și de utilizare cuprinzătoare a energiei, cu perspectivelargi de dezvoltare, care se deosebește de generarea centralizată tradiționalăde energie (generarea de energie termică etc.) și susține principiul generăriide energie în apropierea rețelei, al transformării acesteia în apropierearețelei și al utilizării acesteia în apropierea rețelei; nu numai că asigură înmod eficient aceeași scară de generare de energie în sistem, dar rezolvă în mod eficient și problema pierderilor de energie în cazul creșterii sau al transportului pe distanțe lungi. 

Generare distribuită de energie fotovoltaică

Care suntavantajele generării de energie fotovoltaică? 

Economice și cueconomie de energie: În general, sunt autogenerate, iar rețeaua naționalăfurnizează energie atunci când aceasta este insuficientă. 

Izolare termicăși răcire: poate izola și răci cu 3-6 grade vara și reduce transferul decăldură iarna. 

Ecologic șiecologic: proiectele de generare a energiei fotovoltaice distribuite nu produczgomot, nu poluează lumina și nu produc radiații în timpul procesului degenerare a energiei, ceea ce reprezintă cu adevărat o generare de energiestatică cu zero emisii și zero poluare. 

Aspect esteticplăcut: combinația perfectă între arhitectură și tehnologia fotovoltaică, ceeace face ca întregul acoperiș să fie frumos și avansat din punct de vederetehnologic și să sporească valoarea proprietății. 

Nu este posibilăinstalarea unui sistem solar fotovoltaic dacă acoperișul nu este orientat spresud? 

Da, este posibilsă instalați un sistem solar fotovoltaic, dar cantitatea de energie electricăgenerată este puțin mai mică, iar cantitatea de energie electrică generată estediferențiată în funcție de direcția acoperișului. Dacă acoperișul este orientatspre sud, este 100%, dacă este orientat spre est-vest, poate fi între 70-95%,iar dacă este orientat spre nord, este între 50-70%.   

Trebuie să ocontrolez manual în fiecare zi? 

Deloc, deoarecesistemul este complet automat, pornește și se oprește singur, nu este nevoie decontrol manual. 

Esteintensitatea luminoasă egală cu cantitatea de energie electrică generată desistemul solar fotovoltaic? 

Nu. Intensitatealuminii nu este aceeași cu cantitatea de energie electrică generată de sistemulfotovoltaic local. Diferența constă în faptul că cantitatea de energieelectrică generată de un sistem fotovoltaic se bazează pe intensitatealuminoasă locală, înmulțită cu un coeficient de performanță, care dă cantitateareală de energie electrică generată de sistemul fotovoltaic local, care este,în general, sub 80%, sistemele apropiate de 80% fiind cele mai bune. În Germania, cele mai bune sisteme pot atinge 82% din eficiența sistemului.   

Ploaia sauvremea înnorată are un impact asupra cantității de energie electrică generatăde panourile solare? 

Panourile solaregenerează mai puțină energie electrică deoarece orele de lumină sunt reduse,iar intensitatea luminii este relativ slabă. Cu toate acestea, producția medieanuală de energie pe care o măsurăm (de exemplu, 1100 kW/an) este realizabilă.   

În cazul în careexistă praf sau resturi pe suprafața sistemului, acestea au vreun impact asupraproducției de energie a panoului solar? 

Impactul esteminim, deoarece sistemele fotovoltaice sunt legate de iradierea soarelui, iarumbrele care nu sunt vizibile nu vor avea un impact semnificativ asupraproducției de energie a sistemului. În plus, sticla modulelor solare are osuprafață de autocurățare, iar în zilele ploioase, apa de ploaie poate spălamurdăria de pe suprafața modulelor. Prin urmare, costurile de exploatare șiîntreținere a sistemelor fotovoltaice sunt foarte scăzute. 

Există poluareluminoasă cauzată de sistemele fotovoltaice? 

În principiu,sistemele fotovoltaice utilizează sticlă călită cu un strat retroreflectorizantpentru a maximiza absorbția luminii și a minimiza reflexia, crescând astfeleficiența panourilor solare. În timp ce sticla tradițională pentru perețicortină sau sticla pentru automobile are o reflexie de 15% sau mai mult, sticlafotovoltaică are o reflexie de mai puțin de 6%. Prin urmare, aceasta este maimică decât reflectivitatea la lumină a sticlei din alte industrii și, astfel, nu există poluare luminoasă.   

Cum putemasigura funcționarea eficientă și fiabilă a sistemelor fotovoltaice timp de 25de ani? 

În primul rând,un control strict al calității în selecția produselor, alegeți întotdeauna unproducător de componente de primă clasă, asigurând astfel de la sursă căgenerarea de energie din componente nu provoacă probleme timp de 25 de ani:. 

① Garanție de 25 de ani pentru generarea de energie din module pentrua asigura eficiența acestora 

②Sistem strict de control al calității 

③Producție la scară 

④Mărci bune și servicii post-vânzare garantate 

⑤ Selectarea celor mai bune invertoare, convertoare, module deprotecție împotriva trăsnetului, cutii de distribuție, cabluri, etc.compatibile cu modulele. 

În al doilearând, în ceea ce privește proiectarea structurală a sistemului și fixarea peacoperiș, alegeți cea mai potrivită metodă de fixare, încercați să nudeteriorați stratul impermeabil și asigurați-vă că sistemul este suficient deputernic pentru a face față condițiilor meteorologice extreme, cum ar figrindina, fulgerele, taifunurile și zăpada abundentă. 

Acoperișul uneistructuri din țiglă de beton este capabil să reziste la greutatea sistemuluifotovoltaic? 

Greutatea unuisistem fotovoltaic nu este mai mare de 20 kg/m2 și, în general, acoperișurilecare pot suporta greutatea unui încălzitor solar de apă sunt bune.   

Cât de sigurăeste generarea de energie fotovoltaică la domiciliu și cum vă descurcați cufulgerele, grindina și scurgerile? 

Bara de curentcontinuu, invertorul și alte linii de echipamente ale panourilor solare suntprotejate împotriva fulgerelor și a suprasarcinilor. În caz de lovituri detrăsnet, scurgeri și alte tensiuni anormale, acestea se vor opri și deconectaautomat, astfel încât nu există nicio problemă de siguranță. Toate marginile șisuporturile metalice de pe acoperiș sunt legate la pământ pentru a asigurasiguranța în caz de furtună. Suprafețele modulelor fotovoltaice solare sunt toate realizate din sticlă călită foarte rezistentă la impact, care a fost supusă unor teste dure (temperatură și umiditate ridicate) în timpul certificării UE, ceea ce face dificilă deteriorarea panourilor fotovoltaice de către climatul general.   

Ce echipamentesunt incluse în producția de energie fotovoltaică distribuită? 

Echipamenteprincipale: panouri solare, invertoare, cutii de distribuție de curentalternativ și continuu, cutii de contorizare fotovoltaică, rafturi solare. 

Echipamenteauxiliare: cabluri fotovoltaice, cabluri de curent alternativ, carduri deconducte, benzi de trăsnet și împământare, etc. Centralele electrice marinecesită și alte echipamente auxiliare, cum ar fi transformatoare și dulapuride distribuție. 

Care este zonade instalare pentru producția distribuită de energie fotovoltaică? 

Aceasta secalculează pe baza suprafeței reale disponibile pe acoperișul dumneavoastră, deexemplu, pentru o instalație de 1KW, acoperișul înclinat actual necesită osuprafață de 4 metri pătrați; un acoperiș plat necesită o suprafață de 5 metripătrați. În cazul în care capacitatea este mărită, acest lucru se poate face înacelași mod.