Cum să înțelegem capacitatea portantă a energiei solare pe acoperiș?

· Știri din Industrie

În trecut, producția de energie solară, în principal centralizată, a devenit în prezent un pilon de bază pentru producția de energie solară pe acoperiș.

Fiind unul dintre pilonii generării distribuite de energie fotovoltaică, acoperișurile industriale și comerciale nefolosite sunt utilizate la maximum. În același timp, mulți locuitori au instalat, de asemenea, centrale solare pe propriile acoperișuri.

Atunci când construiți un sistem de energie solară acasă, cum estimați capacitatea portantă a centralei electrice? Cum se calculează greutatea pe care o poate suporta acoperișul? Acesta este un aspect care ar trebui analizat cu atenție încă de la începutul proiectării unei centrale electrice.

Iată un exemplu: o centrală solară de 3KW pe acoperișul unei case necesită 12 panouri solare de 280W, greutatea celor 12 panouri este de 216 kg, iar suprafața este de 21 de metri pătrați, astfel încât presiunea exercitată de echipamentele centralei solare pe acoperiș este calculată la 10 kg/metru pătrat. Acoperișurile casnice au, în general, o capacitate portantă de peste 30KG sau mai mult, astfel încât nu există nicio problemă în a instala o centrală solară pe ele.

Centrala solară instalată pe un acoperiș rezidențial

În general, companiile fotovoltaice profesioniste vor lua în considerare factorii de mai sus atunci când proiectează energia solară pe acoperiș, astfel încât utilizatorii să poată instala și utiliza energia solară pe acoperiș cu încredere.