Ce Tipuri de Acoperișurisunt Potrivite Pentru Instalarea de Centrale Solare Fotovoltaice?

· Știri din Industrie

Cele maipotrivite acoperișuri pentru fotovoltaice rezidențiale sunt cele ale vilelor - acoperișuricare sunt în stare bună și fără umbră. Puteți observa dacă există umbră înjurul propriului acoperiș și dacă condițiile de lumină sunt bune. În general,acoperișurile plate și cele înclinate sunt mai potrivite pentru instalarea decentrale solare fotovoltaice. Acoperișuri plate pe un acoperiș orizontal,panourile fotovoltaice pot fi instalate la cel mai bun unghi, astfel încât săse obțină o producție maximă de energie; cel mai mare avantaj al instalăriicentralelor fotovoltaice pe acoperișuri plate este izolarea termică și răcirea,în general de 5 până la 7 grade, sub formă de piloni de beton + suporturifotovoltaice. Costul investițiilor nu este ridicat, iar economia este relativbună.   

Instalarea de centrale solare fotovoltaice pe acoperișuri plane
Panouri solare pe acoperiș

                              Exemplu decentrală fotovoltaică montată pe un acoperiș plat1 

Acoperișînclinat montat pe acoperișul solar fotovoltaic 

Înclinareaacoperișului înclinat montat pe stația de energie fotovoltaică este maifrumoasă, datorită pantei acoperișului, apa de ploaie ușor de exclus, iarconstrucția este simplă și ușor de întreținut. Această centrală fotovoltaicămontată pe acoperiș pentru a instala centrala fotovoltaică nu trebuie sămărească suportul, să calculeze unghiul de înclinare. Instalarea în funcție deunghiul de înclinare a acoperișului în sine poate fi pus, în timp cecapacitatea de instalare nu este afectată de zona, datorită pantei, dar, deasemenea, pentru a juca efectul stației de putere de curățare automată.   

Instalarea de energie solară fotovoltaică pe acoperișurile înclinate
Muncitorii instalează solar mianbna pe acoperișuri rezidențiale

                        Exemplul 2 deinstalare a unei centrale fotovoltaice pe un acoperiș înclinat   

2. Condițiiprealabile pentru instalarea centralelor fotovoltaice 

Prima și cea maiimportantă condiție prealabilă este proprietatea clară asupra acoperișului.Construcția unei centrale fotovoltaice de uz casnic necesită utilizareaindependentă a acoperișului. Prin urmare, există acoperișuri independente înzonele rurale, rezidenții vilei pentru a instala un relativ convenabil; pentruacoperișul rezidențial cu mai multe etaje sau de mare înălțime, este o zonăcomună, nu aparține unei gospodării separate, toți proprietarii de clădiriîmpart dreptul de utilizare, pentru a construi o centrală electrică în cele demai sus, trebuie să obțină acordul tuturor proprietarilor de clădiri, altfel,chiar dacă este instalat, compania de rețea nu va oferi conexiune la rețea. 

3. Cât de marepoate fi un acoperiș rezidențial echipat cu o centrală solară fotovoltaică șicât va costa? 

În funcție dedimensiunea acoperișului dumneavoastră, un acoperiș tipic pentru o gospodăriepoate fi echipat cu un proiect casnic de 3kW-10kW, deși se pot realiza proiectemai mari dacă suprafața este mai mare și se folosesc module solare de puteremai mare. În general, un acoperiș de aproximativ 10 metri pătrați poate fiechipat cu 1 kW, ajustând rețeaua și dispunerea efectivă pentru a utilizamodule de mare putere, și, de asemenea, poate avea 7-8 metri pătrați pentru unkW.   

Cele mai multesisteme de centrale fotovoltaice sunt cotate și facturate în wați, prețulactual al pieței fiind de 3,5 - 4 RMB/watt (piața actuală are probleme serioaseîn ceea ce privește creșterile de preț, iar prețurile specifice se bazează peofertele instalatorilor locali). Prin urmare, dacă aveți 100 de metri pătrațide acoperiș la domiciliu, puteți instala aproximativ 10 kW de centralăfotovoltaică, la o cotație de 3,5 yuani / watt de sistem, trebuie să investițiaproximativ 35.000 de yuani.   

Instalație de energie solară fotovoltaică pentru casă izolată

4. Ce produsetrebuie să cumpăr pentru a instala o centrală fotovoltaică și cum aleg? 

O instalațiefotovoltaică este formată din module fotovoltaice, invertoare, cutii conectatela rețea, cabluri, suporturi și alte produse, fiecare dintre acestea necesitândo selecție atentă a mărcii. Producția de energie și veniturile sunt garantate.