Care Suntcosturile de Investiție ale Diferitelor Linii de Producție de Celulefotovoltaice?

· Știri din Industrie

Fiind oindustrie care se dezvoltă de peste 20 de ani, reducerea costurilor a fostîntotdeauna în centrul acestei industrii, iar problema costurilor esteelementul central în determinarea următoarei generații de tehnologie celulară.Costul unitar actual al unei noi linii de producție PERC este de 160 de milioane/GW, costul unitar al unei noi linii de producție TOPCon este de 250 de milioane/GW, iar investiția pentru un singur GW de upgrade de la PERC este de aproximativ 0,8 miliarde RMB. costul unitar al unei noi linii de producție HJT este de 400-450 de milioane/GW, în comparație cu HJT, TOPCon are un avantaj clar în materie de costuri. 

În prezent, încondițiile în care atât HJT, cât și TOPCon au un randament de 97% (deja atinsîn liniile de producție în masă), costul pe watt al TOPCon este cu 0,08 dolarimai mare decât cel al PERC, costul pe watt al HJT este cu 0,2 dolari mai maredecât cel al PERC, iar prețul de vânzare al ambelor celule este cu 0,1 dolari mai mare decât cel al PERC. În comparație, TOPCon are valoarea producției în masă, în timp ce HJT încă nu o are, acesta fiind motivul esențial pentru care TOPCon poate realiza producția în masă, în timp ce HJT încă nu poate. 

Vecheacapacitate PERC este o potențială linie de producție TOPCon. În ultimii doiani, capacitatea PERC în fabricile de celule fotovoltaice solare a crescut dela 80GW în 2018 la aproape 300GW în 2020, cu investiții reale de peste 40 demiliarde de dolari. Capacitatea nou construită, care nu și-a recuperat încă costurile, este cea mai bună opțiune pentru a alege să fie modernizată și modernizată într-o linie TOPCon mai degrabă decât HJT, astfel încât există o cerere potențială pentru cel puțin 100 GW de tehnologie TOPCon (o parte din capacitatea nouă timpurie și-a recuperat deja costurile și nu are sens să fie modernizată în TOPCon).