Fără radiații, fără poluare, fără zgomot, fără emisii de la energia fotovoltaică!

· Știri din Industrie

Există radiații provenite din generarea de energie fotovoltaică?

Centralele solare fotovoltaice sunt lipsite de radiații

Centralele solare fotovoltaice sunt lipsite de radiații

Generarea de energie fotovoltaică constă în transformarea directă a energiei luminoase în energie de curent continuu (CC) prin intermediul proprietăților semiconductorilor, care este apoi transformată în curent alternativ (CA) prin intermediul unui invertor.

Sistemul fotovoltaic este alcătuit din module fotovoltaice, suporturi, cabluri de curent continuu, invertoare, cabluri de curent alternativ, dulapuri de distribuție, transformatoare etc. Suporturile nu sunt încărcate electric și, în mod natural, nu produc radiații electromagnetice. Modulele fotovoltaice și cablurile de curent continuu, care conțin curent continuu fără schimbare de direcție, pot produce doar un câmp electric, nu și un câmp magnetic.

Transformatorul de ieșire, deși este de curent alternativ, are o frecvență foarte joasă de 50 Hz și produce un câmp magnetic foarte redus. Invertorul este un dispozitiv care convertește curentul continuu în curent alternativ și are în interior o transformare electronică de putere, frecvența este de obicei de 5-20KHz, astfel încât generează un câmp electric alternativ, deci generează și radiații electromagnetice. Există standarde naționale stricte pentru compatibilitatea electromagnetică a invertoarelor fotovoltaice.

Radiația electromagnetică a unui invertor fotovoltaic este aproximativ aceeași cu cea a unui computer portabil și mai mică decât cea a unui aragaz cu inducție, a unui uscător de păr sau a unui frigider în comparație cu aparatele electrocasnice.

Prin urmare, construcția de centrale electrice fotovoltaice nu numai că nu dăunează sănătății umane, dar oferă Pământului energie verde, curată și de înaltă calitate, ceea ce reprezintă viitoarea direcție de dezvoltare a energiei umane.

Este fabricarea panourilor solare o industrie energointensivă?

Procesul de fabricație nu este "energo-intensiv"

Procesul de fabricare a panourilor solare nu este intensiv din punct de vedere energetic

Nu știu câte persoane au denigrat producția de energie fotovoltaică ca fiind un proces de producție extrem de poluant și energofag, iar astfel de zvonuri au fost răspândite de mai multe ori.

Industria producătoare de energie fotovoltaică este formată din patru procese principale: purificarea siliciului, lingouri de siliciu, celule și module fotovoltaice. Printre acestea, purificarea siliciului cristalin trebuie să fie finalizată în condiții de temperatură ridicată, necesitând o cantitate mare de energie electrică, reprezentând aproximativ 56%-72% din consumul total de energie, fiind cel mai important proces de producție chimică din lanțul industrial; și "poluarea ridicată" din producția de produse secundare de polisiliciu de înaltă puritate.

Este adevărat că purificarea siliciului este o industrie pe scară largă, care consumă multă energie. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că produsele fotovoltaice sunt mari consumatori de energie, iar energia totală consumată în producția unei unități de module fotovoltaice trebuie convertită în consum de energie electrică și comparată cu durata de viață a modulelor. 2015, Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației a emis "Condițiile standard ale industriei de producție fotovoltaică", care stipulează că consumul de energie electrică al procesului de producție a polisiliciului trebuie să fie mai mic de 120 kWh/kg; proiectele noi și de extindere trebuie să fie mai mic de 100 kWh/kg, un nivel de consum de energie care ar trebui să fie mai aproape de nivelul avansat mondial actual. Acest nivel de consum de energie ar trebui să fie relativ apropiat de nivelul avansat actual la nivel mondial.

Acest nivel de consum de energie ar trebui să se apropie de nivelul avansat actual la nivel mondial. Având în vedere durata de viață de 25 de ani a unui modul fotovoltaic, energia electrică generată de energia fotovoltaică este mult mai mare decât cea consumată pentru producție.

Există poluare luminoasă de la centralele fotovoltaice?

Nu există poluare luminoasă

Centralele electrice fotovoltaice sunt lipsite de poluare luminoasă

Poluarea luminoasă amenință sănătatea oamenilor. În viața de zi cu zi, cele mai frecvente condiții de poluare luminoasă sunt amețeala pietonilor și a șoferilor cauzată de reflexiile clădirilor oglindite și disconfortul cauzat de iluminatul nejustificat pe timp de noapte.

Din acest motiv, oamenii sunt preocupați de poluarea luminoasă cauzată de instalarea modulelor fotovoltaice. De fapt, coeficientul de reflexie a luminii vizibile al sticlei securizate obișnuite este de 9% până la 11%, ceea ce nu va cauza poluare luminoasă, iar modulele fotovoltaice folosesc același tip de sticlă ca și clădirea, ceea ce, de asemenea, nu va cauza poluare luminoasă.

Sursa de poluare luminoasă este lumina vizibilă, iar celulele unității interne de generare a energiei din modulul fotovoltaic vor absorbi lumina vizibilă pentru a o transforma în energie electrică, ceea ce va reduce și mai mult reflecția luminii vizibile.

Iar cu ajutorul inovațiilor tehnologice, multe materiale de construcție fotovoltaice pot fi acum realizate cu suprafețe mată, care pot reduce și mai mult reflecția luminii vizibile.

Există zgomot de la centrala fotovoltaică? Există emisii poluante?

Fără zgomot, fără emisii

Centralele electrice fotovoltaice sunt silențioase și nu produc emisii poluante

Aceste două puncte sunt relativ ușor de înțeles. Producerea de energie fotovoltaică reprezintă transformarea energiei solare în energie electrică, ceea ce reprezintă o conversie fotoelectrică.

În ultimii ani, dezvoltarea fotovoltaică distribuită, cele mai multe dintre ele sunt, de asemenea, potrivite pentru instalarea pe acoperiș, cu funcție de economisire a energiei și de reducere a emisiilor, dar și de izolare termică și impermeabilizare.

Multe fabrici și acoperișuri rezidențiale sunt acum echipate cu centrale fotovoltaice, iar noi putem simți procesul de generare a energiei electrice fără zgomot și fără emisii.