Cum funcționează panourile solare iarna? - Curata zapada

· Știri din Industrie

Transformarea energetică este dureroasă și dificilă, mai ales anul acesta. Energia solară a devenit cheia pentru realizarea unei dezvoltări durabile a energiei. Înainte să vină iarna, să aruncăm o privire la modul în care funcționează panourile solare iarna.

broken image

Vara fierbinte s-a terminat și în curând vom primi o iarnă rece. Potrivit unui raport publicat de Organizația Meteorologică Mondială a Națiunilor Unite (OMM), există o șansă de 70% ca „La Niña” în emisfera nordică în această iarnă și probabilitatea de înghețuri extreme iarna este foarte mare. Aceasta este o veste proastă pentru Europa, care este înfundată într-o criză energetică.

broken image

Dacă ați instalat un sistem de generare a energiei fotovoltaice în casa dvs. sau plănuiți să instalați un sistem de generare a energiei fotovoltaice în următoarele două luni, felicitări, sunteți mai încrezător decât alții să faceți față frigului. Aceste panouri fotovoltaice asigură o furnizare constantă de energie electrică gratuită casei dumneavoastră.

Sună grozav, dar poate că mai aveți unele îngrijorări în legătură cu asta. Mai jos sunt cunoștințele de bază despre generarea de energie fotovoltaică, dacă le cunoașteți deja, le puteți sări direct.

broken image

Temperatura este atât de scăzută, pot panourile solare să genereze electricitate?

sigur.
Fotovoltaica solară transformă energia luminoasă în electricitate, nu în căldură. Atâta timp cât există lumină solară, panourile fotovoltaice pot produce energie electrică pe tot parcursul anului. La această întrebare se poate răspunde și în același mod: În ce anotimp este mai eficient un panou solar vara sau iarna?
Datorită existenței unui coeficient de temperatură a celulei, temperatura scăzută poate îmbunătăți eficiența de generare a energiei a panoului solar. Cu cât temperatura este mai mică, cu atât eficiența este mai mare.

broken image

Panourile fotovoltaice vor fi deteriorate de îngheț atunci când sunt ținute în aer liber tot timpul?

Obicei.
Vremea rece are un efect redus asupra panourilor fotovoltaice. Modulele fotovoltaice sunt rezistente la temperaturi scăzute, iar materialele principale precum sticlă, cadru de aluminiu, celule etc. sunt toate materiale anorganice, iar dependența lor de temperatură este foarte scăzută, astfel încât temperatura scăzută nu va îngheța modulele fotovoltaice.
Cu toate acestea, placa de montare din plastic a unui singur modul de sticlă se poate prăbuși din cauza temperaturii foarte scăzute, care afectează durata de viață a modulului. Prin urmare, recomandăm clienților din regiunea scandinavă să aleagă module cu geam dublu pentru o mai mare fiabilitate, cum ar fi seria TwiSun

Panourile mele solare produc mai puțină energie electrică iarna?

Da, cantitatea totală de energie electrică generată de panourile solare este de obicei mai mică iarna comparativ cu restul anului.
Zilele sunt mai scurte și sunt mai puține ore de soare iarna. În plus, pe vreme mai înnorată și cu zăpadă, lumina soarelui este blocată mai des, iar panourile solare primesc mai puțină radiație solară, ceea ce generează în mod natural mai puțină electricitate.

broken image

Ce ar trebui să fac dacă panourile mele fotovoltaice sunt acoperite de zăpadă?

Proiectarea instalatiilor din punct de vedere al amplasamentului
În locurile în care ninge des, trebuie să găsim cel mai bun unghi pentru panourile solare iarna, de exemplu prin creșterea unghiului de înclinare în intervalul optim de unghiuri de înclinare. Este mai ușor ca zăpada să alunece singură de pe suprafața panoului solar pentru o producție eficientă de energie. Puteți lua în considerare și alegerea ramelor negre sau a modulelor complet negre - negrul absoarbe mai multă căldură și poate topi zăpada mai repede.

Curățați zăpada în timp util
Zăpada de pe panourile fotovoltaice poate afecta expunerea panourilor la lumina soarelui și poate reduce eficiența panourilor solare iarna. Dacă zăpada nu este îndepărtată la timp, poate afecta chiar și durata de viață a modulelor fotovoltaice. Prin urmare, este important să îndepărtați orice zăpadă de pe modulele fotovoltaice după zăpadă. Curățarea în timp util a modulelor fotovoltaice nu numai că asigură producerea de energie, dar evită și efectul de punct fierbinte și prelungește durata de viață a modulelor.

broken image

Cum să îndepărtați corect zăpada de pe panourile solare?

1. Nu folosiți obiecte metalice ascuțite, cum ar fi lopețile dure, pentru a presăra zăpadă direct pe modulele fotovoltaice, pentru a evita zgârierea sau chiar spargerea sticlei călite.
2 、 Folosiți o perie de curățare a panourilor solare sau un mop moale pentru a mătura ușor zăpada.
3 、 Nu folosiți apă fierbinte pentru a turna stratul de gheață pentru a evita deteriorarea modulelor fotovoltaice cauzate de căldură și frig neuniforme.
4. Nu așteptați mult timp pentru a acumula zăpadă înainte de a o curăța. Nu uitați să curățați și să nu lăsați pete de zăpadă.