Prețurile lanțului de aprovizionare din industria fotovoltaică: cererea de piață incertă, presiunea ridicată a inventarului, prețurile lanțului de produse pot continua să scadă

· Cotații de Preț
Prețurile lanțului de aprovizionare din industria fotovoltaică: cererea de piață incertă, presiunea ridicată a inventarului, prețurile lanțului de produse pot continua să scadă

 

Siliciu solar: rulajul pieței s-a îmbunătățit față de mijloculși începutul lunii, dar ofertele de siliciu solar aucontinuat să scadă 

Majoritatea companiilor producătoare de siliciu solar se află încă în faza de livrare a comenzilor, iarreducerile de preț la siliciu solar provin în principaldin comenzile în vrac la fața locului. Companiileindividuale își mențin încontinuare cotațiile de la începutul lunii, dar aproapecă nu există comenzi, iarcompaniile au o mică rezervă destocuri. Prețurile materialelor dense monocristaline și ale materialelor monocristaline de reinjecție au fost relativ apropiate în această săptămână, cotația globală în RMB pentru materialelemonocristaline reducându-se la aproximativ 36,90 RMB/KG. Din feedback-ul de pepiață, cele mai importante întreprinderi producătoare de plăci solare și-au redus din nou cotațiile în această săptămână, determinând alte întreprinderi să urmezereducerile de preț, iar piațadin aval este încă într-o stare de ajustare. Săptămâna viitoare, companiile producătoare de wafere solare vor semna comenzi pentru luna ianuarie aanului viitor, iar prețurile de pe piață vor continua să scadă, fiind de așteptat ca prețurile de tranzacționare să rămână mai micidecât cotațiile existente. 

Observați operațiunea de producție și expedierea de siliciu solar, începândcu luna decembrie, China Inner Mongolia Tongwei, Xinjiang Daquan (un total de85.000 de tone / an), noua capacitate de producție afost pusă în funcțiunesuccesiv, împreună cu China Jiangsu GCL, SichuanTongwei a pus în funcțiune proiectul, este de așteptat să fie luna inel de producție de siliciu solar decât în noiembrie pentru a îmbunătăți aproximativ 45.000 de tone. Comenzile,de către rata de pornire din aval este relativ scăzută, rata de semnare a siliciului solarrecent nu este ridicată, unele întreprinderi de siliciusolar devin mari, oferta de pe piața de siliciu a apărut un mic excedent, cu cererea de stocare în aval în jurulFestivalului de primăvarădevine mai mare, oferta și cererea de pe piața de siliciu solar din nou spre echilibru.   

Plachete solare: Ofertele scad brusc, cele mai vizibile fiind plachetelesolare monocristaline 

Săptămâna aceasta, în urma anunțului unei noi runde de oferte din partea Longy, ofertele de pe piață au fost un haos, în care unele întreprinderi și-au ajustat ofertele, în timp ce altele au continuat să observe situația de pe piață și nu au vrut să urmeze orbește scăderea în cazul consumului continuu destocuri. Câteva întreprinderi de pe piață au părut să elimine prețurilede inventar pentru a grăbi vânzările de la sfârșitul anului și pentru a-și digera stocurile, dar înaceastă săptămână ordinele de tranzacționare reale de pe piață sunt mai puține. Prețul mediu al plachetelor solare G1 afost redus la 0,76 USD/PC, în timp ce prețul mediu alplachetelor solare monocristaline M6 a fost stabilizat temporar la 0,77 USD/PCdin cauza scăderii ofertei. Prețul mediu de piață pentru plachetele solareG12 a fost redus la 1,26 USD/PC. 

Observați operațiunea de producție și expedierea de plachete solare, rataactuală de pornire a legăturiicu waferul solar este scăzută,în aceeași perioadă există o nouă capacitate de producție a capacității de producție cu întârziere, dar plachetele solare în raport cu cantitatea decerere din aval nu pot fi finalizate pentru a satisface. Cu prețurile în amonte continuă să scadă, iar Anul Nou chinezesc înainte decererea de stocare, va promova într-o oarecare măsură creșterea ratei de pornire a plachetelorsolare.   

Celule solare: schimbări mici în oferte, prețurile celulelor monocristaline sunt în general stabile 

Întrucât majoritatea companiilor de prim rang nu și-au anunțat prețurilelicențelor pentru luna viitoare, nu au existat fluctuații semnificative în ofertele de pe piațacelulelor solare în această săptămână, ofertele generale rămânând stabile, dar comenzile în vrac au înregistrat o scădere a prețurilor. Șicum recenta ofertă de piațăpentru segmentul de wafer solar este încă în curs deajustare, producătorii de celule solare sunt reticenți în a oferi cu ușurință. Prețul produselor monocristaline M6 s-astabilizat ușor datorităofertei reduse de pe piață, prețul mediu de piață fiind temporar stabil la0,16 USD/W. Cu toate acestea, odată cu creșterea proporției de produse de dimensiunimari livrate, cererea de produse monocristaline M6 este limitată pe piață, iar durata acestei runde ar puteafi scurtă, determinată înprincipal de cererea de modernizare a proiectelor fotovoltaice aflate înconstrucție în primul trimestru al anului viitor.Această rundă va fi probabil descurtă durată, fiind determinată în principal de cererea de modernizare a proiectelor fotovoltaiceaflate în construcție în primul trimestru al anuluiviitor. 

În ceea ce privește celulele solare policristaline,cererea de policristaline indiene de peste mări estemică, prețul recent continuă să scadă, rata desucces a semnărilor în aval este scăzută, prețul în țară și în străinătate a scăzut în continuare la 0,72 RMB/W și 0,016 USD/W.   

Prețurile modulelor fotovoltaice fluctuează ușor, ofertele modulelor fotovoltaice de166 mm și 210 mm continuă să scadă 

Deși prețurile din parteasuperioară a lanțuluiindustrial au fost reduse continuu în ultima vreme, cererea de achiziții de terminale este scăzută și există mai puținecomenzi de negociere pentru modulele fotovoltaice, ceea ce duce la fluctuații lente ale prețurilor. În prezent, cotația principală a modulelor fotovoltaice de166 mm a scăzut la 0,29 USD/W, modulele fotovoltaice de182 mm au fost cotate la aproximativ 0,30 USD/W, iar modulele fotovoltaice de210 mm au scăzut la aproximativ 0,29 USD/W. Observândoperațiunile de producție amodulelor fotovoltaice, din cauza incertitudinii cererii din primul trimestru,majoritatea întreprinderilor de module fotovoltaice controlează strict rata de pornire la 5-7%, iar stocul de pe piață este normal. Unele întreprinderi de module fotovoltaice au răspuns că au simțitîn mod evident presiunea reducerii prețurilor de achiziție din aval în ultima vreme și că este dificil să mențină stabilitatea cotației, fiind de așteptat ca piața modulelor fotovoltaice să continue să fie ajustată în jos săptămâna viitoare. 

În ceea ce privește materialele auxiliarefotovoltaice, cotațiile sticlei au rămas stabile în această săptămână. Prețurile sticlei de 3,2 mm grosime au fost de 3,93-4,08 USD/㎡, iar prețurile sticlei de 2,0 mm grosime aufost în jur de 2,98-3,30 USD/㎡. Cererea de terminale nus-a îmbunătățit semnificativdin decembrie, unele aprinderi de linii de producție desticlă fotovoltaică au fostamânate, iar întreprinderile individuale au redus producția. În această săptămână, livrările desticlă nu sunt netede, unele întreprinderi pentru a luacomenzi, grosimea de 3,2 mm de sticlă cotată la 3,61-3,77 USD/㎡, volumul tranzacțiilor este mic.   

Prognoza pentru săptămânaviitoare. 

Se așteaptă ca piața modulelor fotovoltaice să continue să scadă săptămâna viitoare. În prezent, majoritatea întreprinderilor se află în etapa de livrare a comenzilor, doar un număr mic de comenzi în vrac, cererea de pe piață nu este mare, există încă multe întreprinderi care au presiune asupra stocurilor, împreună cu cererea din primul trimestru nu este clară, majoritatea întreprinderilor sunt relativ conservatoare. Cu toateacestea, având în vedere cererea de aprovizionare de dinaintea Sărbătorilor de primăvară, prețurile de pe piață vor fluctua ușor.