Prețurile lanțului de aprovizionare din industria fotovoltaică: prețurile ridicate s-au stabilizat pentru scurt timp, doar prețurile celulelor monocristaline M10 au crescut

· Cotații de Preț
Prețurile lanțului de aprovizionare din industria fotovoltaică: prețurile ridicate s-au stabilizat pentru scurt timp, doar prețurile celulelor monocristaline M10 au crescut

Materiale fotovoltaice din siliciu: fluctuații minore în ofertă, oferta de polisiliciu RMB a fost anulată

În această săptămână, prețul materialului de siliciu fotovoltaic a fluctuat ușor, aproape de sfârșitul acestei luni, majoritatea întreprinderilor de material de siliciu fotovoltaic au început să negocieze comenzile din noiembrie, după prețul de piață de săptămâna trecută de 42,94 USD / kg, tranzacția de piață este mai mică, prețul principal al comenzilor noi este concentrat în principal în 41,53-42,47 USD / kg, dar în "controlul dublu al consumului de energie". Cu toate acestea, sub influența politicii de "control dublu al consumului de energie", oferta deja restrânsă de materiale de polisiliciu de pe piață a fost și mai mult tensionată, iar unele dintre comenzile în vrac au continuat să crească, dar cele din aval nu au cumpărat comenzi. În ceea ce privește polisiliciul, oferta RMB pentru proiectele de polisiliciu a fost anulată începând din această săptămână din cauza reducerii în continuare a tranzacțiilor curente și a cotei de piață mai mici a produsului.

Observați operațiunea de producție și expediere a legăturii de siliciu PV, cele douăsprezece întreprinderi de siliciu PV din China în producție, una dintre întreprinderi prin politica de restricție a energiei pentru a reduce producția a continuat, în această săptămână a adăugat o nouă întreprindere de revizie, totalul actual de cinci întreprinderi în etapa de revizie, este de așteptat să patru întreținere normală a întreținerii întreprinderilor în prima jumătate a lunii noiembrie pentru a relua producția. În general, din cauza restricțiilor de energie, a descărcărilor de sarcină și a întreținerii zilnice, producția de siliciu fotovoltaic din China a scăzut ușor la 42 000 de tone în octombrie, practic în conformitate cu nivelul așteptat. Oferta de siliciu fotovoltaic rămâne restrânsă în al patrulea trimestru. Într-un context mai larg, epidemia recurentă a adus perturbări în livrarea de bunuri de siliciu, iar politica de restricționare a energiei electrice este de așteptat să afecteze producția de siliciu din nord-vestul țării, determinând prețul siliciului să rămână la un nivel ridicat pe piață.

Plachetele fotovoltaice: ofertă stabilă, în aval se așteaptă în continuare să vedem

Cotația de săptămâna aceasta a plachetelor de siliciu PV este slabă și stabilă, iar aval continuă să aștepte și să vadă. Strategia actuală de piață a întreprinderilor de plachete fotovoltaice variază, întreprinderile integrate pe verticală bazate pe costurile din aval, livrări și alți factori, prin ajustarea în jos a ratei de pornire a legăturii, încercând să forțeze prețurile de siliciu fotovoltaic din amonte pentru a opri stabilizarea; întreprinderile specializate bazate pe producția de plachete fotovoltaice și pe considerente de profit de produs, unele întreprinderi pentru comenzile OEM continuă să mențină un nivel relativ ridicat de pornire a liniei de producție, pentru a promova prețurile actuale ale plachetelor fotovoltaice vor fi o funcționare stabilă. Pe măsură ce ratele de pornire ale întreprinderilor de module de celule solare din aval continuă să scadă, legătura cu waferul PV simte treptat presiunea de expediere, în fața unor noi cereri de informații în noiembrie, cotațiile de wafer PV sunt în general stabile, dacă cotațiile de siliciu PV continuă să se miște mai sus, presiunea asupra spațiului de wafer de siliciu este limitată, cotațiile de piață au potențialul de a se mișca în continuare în sus.

În prezent, plachetele monocristaline M10 se vând la un preț relativ scăzut de 1,07 USD/PC, iar livrările au crescut recent. În ceea ce privește comenzile, spre sfârșitul lunii, majoritatea companiilor au început să ofere, dar volumul real al tranzacțiilor a fost mic, iar atmosfera de așteptare în aval a devenit tot mai puternică. În ceea ce privește producția de plachete fotovoltaice, producția întreprinderilor locale de plachete fotovoltaice continuă să fie limitată din cauza presiunii exercitate de restricțiile de energie electrică din Qinghai, Yunnan și Mongolia interioară.

Celule solare: fluctuații mici de preț, doar M10 crește prețul

Ofertele de celule solare au fluctuat ușor în această săptămână, doar prețurile la M10 crescând. Celulele solare monocristaline de dimensiuni mari au fost livrate relativ ușor datorită raportului ridicat preț/performanță, dar prețul de tranzacționare a rămas în mare parte neschimbat față de săptămâna trecută. Prețul produselor monocristaline G1 este relativ puțin volatil și există încă semnale de strigare pe piață pentru a crește, dar, în general, este dificil. În ceea ce privește celulele solare policristaline, ofertele de pe piață au fost, în general, stabile la aproximativ 0,14 USD/W, fără fluctuații semnificative ale cererii finale.

În prezent, piața, prin acumularea de stocuri de module solare, reducerea cererii de achiziții de baterii, restricțiile de putere ale întreprinderilor și alți factori, unele întreprinderi 166 de transformare a liniei de producție sau de închidere, capacitatea de producție de dimensiuni mari a continuat să crească, este de așteptat să fie piața după ce situația concurenței pe piața bateriilor de dimensiuni mari a devenit treptat intensă. În plus, recentele companii producătoare de baterii au semnat contracte de achiziție pe termen lung cu producătorii din amonte pentru a proteja aprovizionarea viitoare cu wafere de siliciu fotovoltaic.

Module solare: cotațiile rămân stabile, companiile de module și clienții finali sunt încă în expectativă