Prețurile siliciului solar continuă să crească, prețurile modulelor solare încă mai au loc să crească

· Cotații de Preț

În această săptămână, prețurile de siliciu solar sunt egale cu cele de săptămâna trecută, în principal pentru că nu a mai rămas mult de vândut, oferta globală de materiale monocristaline rămâne la aproximativ 39,76 USD / KG, întreprinderile actuale de siliciu solar în ordinele din iunie au fost semnate și chiar și întreprinderile individuale au semnat comenzi pentru iulie, oferta de siliciu solar este încă strânsă, este de așteptat ca sfârșitul lunii iunie înainte de un număr mic de tranzacții de comandă în vrac să tragă ușor prețurile de siliciu solar, pe termen scurt Prețurile siliciului solar vor continua să crească.

Siliciu solar

Observați operațiunea de producție și expedierea legăturii de siliciu solar, conform statisticilor, oferta de siliciu solar în iunie a ajuns la 70.250 de tone (26,51GW), o creștere de 6,28% față de luna mai, dar oferta de siliciu solar este încă restrânsă în comparație cu uriașa capacitate de producție în aval de tragere a plachetelor de siliciu și cu rata actuală de pornire ridicată a întregului lanț industrial.

Prețul de tranzacționare obișnuit al M10 este de aproximativ 1,01 USD/PC, iar prețul de tranzacționare obișnuit al G12 este de aproximativ 1,36 USD/PC. În această săptămână, noile comenzi de wafer solar mai puțin, terminalul pentru lanțul industrial a continuat prețurile ridicate au arătat slăbiciune, entuziasmul de achiziție a celulelor solare a slăbit, cererea anterioară M10 este mai bună, unele întreprinderi de wafer pentru a converti dimensiunea producției, produc viguros wafere solare M10, acum în aval iau încet, unele companii de feedback, deja M10 comenzi fluctuațiile de preț, spațiul de negociere a devenit mai mare, atmosfera de joc de piață, bazată pe Pe baza presiunii asupra costurilor, se așteaptă ca prețurile plăcilor solare să rămână stabile.

plachetă solară

Rata de pornire integrată a fabricilor de plăci de siliciu a ajuns la 77% în luna iunie, deoarece aprovizionarea cu siliciu a fost încă insuficientă și fiecare dintre acestea și-a redus producția în grade diferite față de planul inițial. Cererea de plachete de siliciu rămâne relativ puternică pe termen scurt, deoarece întreprinderile din aval producătoare de celule solare funcționează aproape la capacitate maximă.

Prețul de tranzacționare obișnuit al celulei solare monocristaline M6 este de aproximativ 0,17 USD/W, cel al celulei M10 este de aproximativ 0,18 USD/W, iar prețul de tranzacționare obișnuit al celulei G12 este de aproximativ 0,17 USD/W. Celulele monocristaline M6 sunt deja foarte limitate în ceea ce privește resursele de pe piață din cauza cererii reduse, ceea ce accelerează procesul de retragere de pe piață. Recent, unele întreprinderi de celule solare prin modernizarea liniei de producție 166 182, 210 de conversie a liniei de producție 182, precum și prin creșterea capacității de producție nouă, capacitatea de producție 182 a crescut semnificativ, cu toate acestea, oferta și cererea de celule de dimensiuni 182 rămân încă strânse, iar prețurile au încă posibilitatea de a crește.

celulă solară

Săptămâna aceasta, prețul de tranzacționare principal al modulelor solare monocristaline 166 este de aproximativ 0,28 USD/W, prețul de tranzacționare principal al modulelor monocristaline 182 a crescut la aproximativ 0,29 USD/W, iar prețul de tranzacționare principal al modulelor monocristaline 210 este de aproximativ 0,29 USD/W. Prețul celor 182 de celule solare a crescut în perioada precedentă, ceea ce a dus la o ușoară creștere a prețului celor 182 de module în această săptămână, care a fost la egalitate cu prețul celor 210 module. În prezent, datorită cererii mai bune din străinătate, întreprinderile de module de primă linie sunt pline de comenzi și mențin în mare parte producția la capacitate maximă, dar acceptarea concentrată internă a prețurilor ridicate ale modulelor este încă scăzută, iar cererea distribuită continuă, cu o diferență între ofertele concentrate și distribuite pe piață de aproximativ 0,0074-0,010 USD/W. Rezoluția privind măsurile vamale europene împotriva muncii forțate a fost adoptată recent, interzicând intrarea pe piața europeană a produselor "muncii forțate" și, având în vedere cererea urgentă de instalații europene și capacitatea uriașă de producție a Chinei, unele întreprinderi naționale au pregătit deja materiale relevante, iar impactul real al măsurilor relevante este de așteptat să fie limitat, iar cererea de module va continua. Săptămâna aceasta, intervalul de oferte s-a redus, iar prețul minim a crescut, cu oferte pe piață la 0,31-0,32 USD/W.

Module solare

În ceea ce privește materialele auxiliare, prețurile sticlei continuă să se stabilizeze în această săptămână, prețul de tranzacționare principal al sticlei de 3,2 mm de 4,24 USD/㎡, prețul de tranzacționare principal al sticlei de 2,0 mm de 3,35 USD/㎡, cererea de achiziție a întreprinderilor de componente este generală, iar oferta de sticlă continuă să crească, psihologia presiunii prețurilor întreprinderilor de componente este evidentă, întreprinderile de sticlă din cauza presiunii costurilor, de asemenea, nu doresc să facă concesii, cele două părți sunt în impas, prețurile sticlei sunt de așteptat să Se așteaptă ca prețurile sticlei să rămână stabile pe termen scurt.

Prognoza prețurilor modulelor fotovoltaice pentru săptămâna viitoare.

În condițiile în care cererea mare de peste hotare continuă să se mențină în ceea ce privește modulele solare, iar prețul ridicat al componentelor este acceptat, există încă loc pentru creșterea prețurilor componentelor. Clienții cu proiecte fotovoltaice cumpără cât mai repede posibil pentru a reduce pierderile de costuri.