Maysun Information: Raportul de preț al lanțului de aprovizionare din industria fotovoltaică

29 noiembrie - 5 decembrie 2021

· Știri din Industrie
Maysun Information: Raportul de preț al lanțului de aprovizionare din industria fotovoltaică 29 noiembrie - 5 decembrie 2021

Cotațiile siliciului solar rămân stabile, dar apar presiuni în aval pentru reducerea prețurilor, fiind așteptată o ușoară scădere a prețurilor

Cotațiile siliciului solar au rămas stabile în această săptămână, dar presiunea asupra tranzacțiilor a crescut. Săptămâna aceasta, majoritatea companiilor producătoare de siliciu au început să negocieze noile comenzi pentru luna decembrie. Întrucât în ultima vreme, sectorul descendent continuă să dea semne de ajustări în jos, presiunea de reducere a prețurilor s-a transmis și în segmentul siliciului solar, iar unele companii producătoare de siliciu au dat semne de ușoară relaxare a ofertelor pentru comenzile de la vechii clienți. În prezent, downstream continuă să își curețe inventarul, atmosfera de așteptare a achizițiilor este densă, volumul de afaceri al siliciului solar din această săptămână este mic. O parte din întreprinderile de materiale de primă linie pentru considerente legate de cerere și ofertă, încă reticente în a ajusta oferta, nu există o presiune de inventar. Prețul mediu al siliciului monocristalin s-a menținut la 42,55 USD/KG, în timp ce prețul siliciului solar de peste ocean a rămas stabil la 37 USD/KG, datorită stabilității ofertei chineze de siliciu solar și a ușoarelor fluctuații ale cursului de schimb.

Din perspectiva întregului trimestru al patrulea, producția de siliciu solar a fost stabilă în octombrie și noiembrie, cu o producție combinată de 84 000 de tone, din cauza impactului dublului control al consumului de energie și al întreținerii normale a întreprinderilor în perioada anterioară. Odată cu eliberarea treptată a noilor capacități de producție în regiunile chineze Sichuan și Jiangsu și cu menținerea unei rate ridicate de recoltare de către întreprinderile aflate în producție, se așteaptă ca producția de siliciu solar să crească în decembrie în mod secvențial. Segmentul actual al siliciului solar este încă relativ subdimensionat în raport cu capacitatea din aval, dar presiunea de a reduce prețurile a fost transmisă pe piața siliciului, segmentele din aval pentru a reface cererea de inventar nu a fost complet eliberată, prețurile siliciului sunt de așteptat să scadă ușor după joc.

Cotațiile waferilor de siliciu solar scad brusc, cotațiile M6, M10 scad semnificativ

Cele mai importante companii producătoare de wafere solare au anunțat recent cele mai recente oferte de wafere, prețurile scăzând pentru toate tipurile de wafere monocristaline. În această săptămână, prețul mediu de piață pentru plachetele G1 a scăzut la 0,80 USD/PC, pentru plachetele M6 la 0,83 USD/PC și pentru plachetele G12 la 1,40 USD/PC, cea mai semnificativă scădere fiind înregistrată de plachetele monocristaline M10, care au scăzut la 0,96-0,98 USD/PC. Ritmul de achiziție din aval a devenit mai lent, iar livrările de inele de wafer solar sunt mai puține, ceea ce duce la creșterea nivelului stocurilor și la creșterea presiunii asupra livrărilor, ceea ce se așteaptă să împiedice stabilizarea ofertelor de wafer solar pe termen scurt.

Observați operațiunea de producție și livrările de plachete solare, al patrulea trimestru terminal trage continuă, achizițiile din aval nu sunt active, inițiativa actuală de inventariere a legăturii waferului solar pentru a reduce prețurile pe piață, pe de o parte, plachete solare pentru a beneficia de aval și pentru a promova achizițiile de plachete solare. Pe de altă parte, reducerile de preț ale plăcuțelor solare la sfârșitul siliciului solar al transmiterii continue a presiunii de reducere a prețurilor, nivelurile de profit ale turnătoriilor de siliciu terță parte vor scădea, de asemenea,. În ceea ce privește programarea producției, piața actuală, întreprinderile de top din prima linie pentru a ghida grosimea plăcii continuă să se subțieze până la 165μm, rata de recoltare a întreprinderilor integrate față de perioada anterioară există un anumit declin, întreprinderile de top din prima linie pentru a menține o rată de recoltare relativ scăzută, restul întreprinderilor au diferite grade de declin.

Prețurile celulelor solare au slăbit, reducerile de preț ale produselor cu celule monocristaline sunt mai evidente

Recent, din cauza atmosferei puternice de așteptare și așteptare de pe piață, ceea ce a dus la livrări mai dificile de celule solare. Și în lanțul industriei din amonte situația de slăbire a prețurilor, oferta de celule este dificil de a menține stabilitatea, în această săptămână a continuat să scadă, celulele monocristaline sunt deosebit de evidente, în această săptămână prețul principal al celulelor monocristaline G1 în USD 0.18 / W, prețul principal al celulelor M6 în USD 0.17 / W. M10, G12 prețul principal al celulelor monocristaline G12 este în USD 0.18 / W. În această săptămână, waferul de siliciu solar a redus brusc prețurile, celula În această săptămână, oferta pieței de wafer solar nu este încă clară, în timp ce stocul de inventar în aval este în urmă, puterea de achiziție este insuficientă, rata globală de pornire a celulelor de apă este cu mult sub nivelul anilor precedenți. Pe baza considerentelor legate de rentabilitate, spațiul actual de concesionare a întreprinderilor de celule solare este mic.

În ceea ce privește celulele solare policristaline, cererea globală de celule policristaline, livrările sunt generale, în cazul în care ofertele de plachete de polisiliciu din amonte continuă să fluctueze, ofertele de celule policristaline sunt, de asemenea, dificil de stabilizat, prețurile curente principale în țară și în străinătate au scăzut la 0,13 USD/W și 0,019 USD/W.

Ofertele de module fotovoltaice continuă să se relaxeze, prețurile pentru modulele fotovoltaice de dimensiuni mari scăzând semnificativ

Pe măsură ce prețurile de legătură recente ale waferilor și celulelor solare din amonte au fost ajustate în jos, unele dintre fabricile de al doilea și al treilea nivel fac, de asemenea, anumite ajustări ale prețurilor spot ale modulelor, dar terminalele din aval încă se așteaptă la reduceri suplimentare ale prețurilor și există o atmosferă puternică de așteptare și de așteptare pe piața modulelor fotovoltaice, împingând oferta principală de dimensiuni de 166 mm până la 0,306 USD/W, iar oferta principală actuală de module de dimensiuni de 182 mm până la 0,306 USD/W. Oferta curentă pentru modulele de 182 mm a fost revizuită în scădere la 0,307 USD/W, iar modulele de 210 mm au fost revizuite în scădere la 0,31 USD/W.

În ceea ce privește cererea, există încă o anumită cerere de module fotovoltaice monocristaline pe piața globală, cu comenzi concentrate din partea unor întreprinderi de prim rang și livrări care se desfășoară fără probleme. Piețele de peste mări, India, Statele Unite, Brazilia și alte regiuni au instalat o cerere fermă de cerere, cu runda actuală de fluctuații ale prețurilor modulelor fotovoltaice care tind să încetinească, se așteaptă să promoveze inventarul pieței modulelor fotovoltaice pentru a accelera compensarea.

Prognoza pieței modulelor fotovoltaice pentru săptămâna viitoare

Prețurile modulelor fotovoltaice au scăzut ușor în această săptămână și se așteaptă ca săptămâna viitoare să rămână stabile la acest preț. Deși prețurile la siliciu solar și module fotovoltaice au fost ajustate în jos, costurile de transport au crescut și este dificil să se rezerve containere din cauza apropierii Crăciunului și a Anului Nou chinezesc. Deci, costul modulelor fotovoltaice exportate din China practic nu s-a schimbat, dacă transportul maritim continuă să crească la prețurile din august, atunci costul modulelor fotovoltaice trimise în Europa poate continua să crească, așa că săptămâna viitoare este cel mai bun moment pentru comercianții de module fotovoltaice să comande înainte de Crăciun, sper să înțeleg.