Prețurile lanțului de aprovizionare din industria fotovoltaică: prețurile au continuat să scadă în toate segmentele, dar se așteaptă ca acestea să continue să scadă

· Cotații de Preț
Prețurile lanțului de aprovizionare din industria fotovoltaică: prețurile au continuat să scadă în toate segmentele, dar se așteaptă ca acestea să continue să scadă

Prețurile din lanțul de produse fotovoltaice au continuat să scadă în această săptămână, dar cererea de pe piață nu s-a îmbunătățit conform așteptărilor.

 

Siliciu fotovoltaic: cotațiile continuă să scadă, dar comenzile de wafere fotovoltaice nu se îmbunătățesc.

 

Recenta scădere a prețurilor în aval ale siliciului fotovoltaic nu a crescut semnificativ cererea finală, ceea ce a dus la menținerea comenzilor pe piață la un nivel scăzut, o cantitate mică de achiziții la vedere contribuind la o ofertă mai mică de RMB pentru materialul monocristalin la aproximativ 39,67 USD/KG. Săptămâna aceasta, unele companii producătoare de siliciu fotovoltaic sunt reticente în a-și reduce prețurile în mod semnificativ din cauza presiunii scăzute a stocurilor.

 

Operațiunea de producție de siliciu fotovoltaic și situația transporturilor, majoritatea întreprinderilor în conformitate cu livrările de comenzi lungi convenite, unele întreprinderi au un stoc de siliciu ridicat. Actualul stoc general de siliciu PV în aval este încă ridicat, siliciu PV în procesul de reducere a prețurilor, dar și în explorarea continuă a forței cererii de piață a waferilor de siliciu și sperăm că comenzile de stocare în aval pot continua până la Anul Nou chinezesc. Pe de altă parte, din cauza pieței de wafere fotovoltaice prin reduceri de preț, reduceri de producție, la inventar și alte modalități de presiune pe piața siliciului, inventarul general al materialului de siliciu a crescut, dar încă într-un interval rezonabil de 1-2 săptămâni.

 

 

Plachete de siliciu fotovoltaic: o mare ajustare în jos a ofertelor, unele companii reajustează raportul de producție al plachetelor M6

 

Săptămâna aceasta, piața de wafere fotovoltaice are încă puține comenzi, iar ofertele sunt confuze, deoarece companiile producătoare de wafere fotovoltaice își eliberează stocurile prin reducerea prețurilor. Prețul mediu de piață pentru plachetele fotovoltaice G1 a fost redus la 0,80 USD/PC, în timp ce prețul mediu de piață pentru plachetele fotovoltaice M6 a fost redus la 0,77 USD/PC. În ceea ce privește dimensiunile mari, prețul mediu de piață pentru plachetele fotovoltaice M10 a fost redus în mod semnificativ la 0,90 USD/PC, iar prețul mediu de piață pentru plachetele fotovoltaice G12 a fost redus la 1,29 USD/PC, din cauza concurenței ridicate în vânzări, deoarece companiile au mai multe stocuri. Pe de altă parte, în situația unei cereri finale mici, influențată de prețul lanțului industrial, prețul plachetelor fotovoltaice policristaline a fost ajustat în jos, iar recent prețul în țară și în străinătate a scăzut la RMB2,05/pc și 0,285 USD/pc.

 

Operațiunea de producție și situația de livrare a legăturilor de producție și de expediere a waferilor PV, în cotația de siliciu PV nu este stabilă, cifra de afaceri de pe piață este mai mică și, odată cu inventarul pieței de wafer PV din ce în ce mai mult, o serie de întreprinderi de wafer PV au început să ajusteze producția în jos. În același timp, din cauza competiției cu plachete fotovoltaice de dimensiuni mari și a așteptărilor că cererea de M6 va deveni mai mare anul viitor, unele întreprinderi au început să reajusteze raportul de producție al plachetelor fotovoltaice M6.

 

Comenzile, cele două întreprinderi de dimensiuni medii de siliciu fotovoltaic recente pentru a finaliza monocristalin de siliciu monocristalin de siliciu fotovoltaic de siliciu de lungă durată semnate, combinate cu cele patru trimestre de când piața de siliciu fotovoltaic de siliciu de siliciu a semnat în mod frecvent o tendință unică de lungă durată, întreprinderi neintegrate vizibile în protecția aprovizionării cu siliciu fotovoltaic de siliciu de siliciu pe mai multă atenție.

 

Celule solare: ofertele continuă să scadă, cererea globală în aval rămâne scăzută

 

Recent, prețurile tuturor aspectelor fotovoltaice sunt în scădere, dar piața nu a văzut tendința așteptată a cererii finale de a deveni mai mare, în prezent, plus întreprinderile de module fotovoltaice în achiziția de celule solare, încă la comandă, pentru oferta existentă de celule solare există, de asemenea, o anumită așteptare de reducere a prețurilor, pentru a promova această săptămână prețul principal al monocristalinului G1 a scăzut la 0,17 USD / W, prețul principal al celulelor M6 a scăzut la 0,16 USD / W. Prețul principal al celulelor M10 a scăzut la 0,17 USD/W, iar prețul principal al celulelor monocristaline G12 a scăzut la 0,16 USD/W. În ceea ce privește celulele solare policristaline, afectate de cererea finală redusă și de prețul celulelor solare monocristaline, prețurile în țară și în străinătate au scăzut în continuare la RMB0,75/W și 0,016 USD/W. În ceea ce privește rata de pornire, prețul de pornire a Afectate de cifra de afaceri foarte scăzută de pe piața din aval, unele întreprinderi de nivelul al doilea și al treilea au încă planuri de a-și reduce ratele de pornire.

 

Module fotovoltaice: ofertele se slăbesc, în special pentru modulele fotovoltaice monocristaline de dimensiuni mari

 

În prezent, pe lângă unele întreprinderi de primă linie, majoritatea întreprinderilor de linia a doua și a treia și-au ajustat cotațiile. 0,29 USD/W, modulul PV de 182 mm oferă o ofertă principală de până la aproximativ 0,297 USD/W, iar modulul PV de 210 mm oferă o ofertă de până la aproximativ 0,299 USD/W. Cererea actuală de module fotovoltaice la începutul anului 2022 este concentrată pe piața indiană și în proiectele interne care au fost demarate unul după altul, dar prețul lanțului industrial nu a stabilizat situația, piața modulelor fotovoltaice este încă dominată de comenzi mai mici și de livrări de precomandă din partea întreprinderilor.

 

În ceea ce privește materialele auxiliare, cotațiile sticlei au fost ușor reduse în această săptămână, prețurile pentru sticla de 3,2 mm grosime fiind de 3,91-4,07 USD/㎡ și cele pentru sticla de 2,0 mm grosime de aproximativ 2,97-3,29 USD/㎡.

 

Afectată de transportul slab al modulelor fotovoltaice, sticla în această săptămână a avut loc o ușoară ajustare în jos, cererea globală nu este mare, iar a doua jumătate a prețurilor gazelor naturale continuă să fie mai mare, ceea ce face ca costul presiunii sticlei fotovoltaice să devină mai mare, unele companii de sticlă au planificat să reducă costurile prin utilizarea aprovizionării directe cu gaz. Prețurile de piață ale foliilor de protecție continuă să fie stabile, din cauza PET, a penuriei de fluor, a impactului costurilor mai mari, întreprinderile reduc prețurile și profitul devine mai mic sau promovează companiile de folii de protecție să treacă la producția de produse cu costuri relativ bune. Prețul de piață al filmului adeziv continuă să fie stabil, cererea întreprinderilor de module fotovoltaice este relativ bună, iar unele întreprinderi de film adeziv și-au crescut rata de pornire.

Consumul accelerat de stocuri de particule la prețuri ridicate.