9.14 Prețurile fotovoltaice: prețurile lanțului de aprovizionare sunt mari și laterale

· Cotații de Preț
broken image

Siliciu: oferta este încă insuficientă, iar prețurile pot rămâne ridicate

Observând producția și funcționarea legăturii cu material de siliciu în această săptămână, două companii sunt încă în întreținere și este de așteptat să revină la normal la sfârșitul lunii septembrie; creșterea aprovizionării cu polisiliciu din China din octombrie va atenua lipsa actuală de aprovizionare într-o anumită măsură. .

broken image

În ceea ce privește prețul, prețul de masă al materialelor bloc dense rămâne în intervalul 43,421-43,851 dolari SUA pe kilogram, iar prețul materialelor mici de reinvestire este puțin mai mare decât acest interval, dar prețul global semnat a arătat treptat o tendință stabilă, iar gama de prețuri de tranzacție s-a extins treptat, adică între prețuri mari și mici.Gama de cotații a început să se lărgească. Datorită etanșeității generale a ofertei de materiale siliconice în septembrie, prețul pe termen scurt este de așteptat să rămână ridicat.

Napolitane de siliciu: totalul rămâne neschimbat, Zhonghuan crește prețul napolitanelor de siliciu

Deși furnizarea de plachete de siliciu monocristalin a fost afectată de mulți factori nefavorabili cauzați de cutremurul și de întreruperile de curent din provincia Sichuan, producția totală de plachete de siliciu din septembrie are încă posibilitatea de a crește de la lună la lună, iar volumul de aprovizionare a crescut treptat. la sfarsitul lui septembrie. Cu toate acestea, din perspectiva furnizării de diferite dimensiuni, creșterea ofertei de plachete de siliciu de 210 mm este limitată, în timp ce creșterea ofertei de plachete de siliciu de 182 mm crește treptat.

broken image

TCL Zhonghuan, una dintre cele mai importante companii de napolitane de siliciu, a crescut prețul plăcilor de siliciu pe 8 septembrie. Prețul standard al specificațiilor de tip P 210mm-150μm a crescut la 1,442 USD pe bucată. Până acum, se observă că intervalul ridicat al prețului tranzacției cu dimensiunea de 210 mm a crescut într-adevăr și este aproape de nivelul prețurilor anunțat de Central, dar dacă nivelul mediu al prețului poate crește fără probleme, piața încă mai are nevoie de timp pentru a reacționa.

Celulele: la fel ca săptămâna trecută sau vor rămâne ridicate

Deși prețul celulelor este la un punct ridicat, cererea actuală de achiziție a unor producători de prim rang este de aproximativ 0,5-1 Gw, ceea ce susține prețul celulei în septembrie.

Prețul de tranzacție al celulelor bateriei a rămas stabil în această săptămână, prețurile pentru celulele M6, M10 și G12 au fost în jur de 0,167-0,169 USD pe watt, 0,169-0,188 USD pe watt și, respectiv, 0,169 USD pe watt.

broken image

Printre acestea, volumul tranzacțiilor de dimensiunea de 182 mm în segmentul cu preț ridicat de 0,188 dolari SUA pe watt a continuat să crească, și s-a auzit chiar și cotația de 0,225 yuani pe watt. În cazul dimensiunii de 210 mm, prețul în dolar american a crescut ușor în situația de aprovizionare strânsă cu plachete de siliciu.

Componente: usor alunecat

Prețurile modulelor au scăzut ușor în septembrie, în principal din cauza cererii slabe și a fluctuațiilor factorilor cursului de schimb.În prezent, majoritatea proiectelor din trimestrul IV sunt pe margine. Gama actuală de prețuri pentru modulul european este de aproximativ 0,25-0,33 USD pe watt. Prețul mediu al sticlei simple este de 0,268 USD pe watt, iar prețul mediu al sticlei duble este de 0,273 USD pe watt, în scădere cu 0,7% față de săptămâna trecută.

broken image