Prețul plachetelor de siliciu este redus, jocul din amonte este intensificat și prețul componentelor este de așteptat să fie redus?

· Cotații de Preț

 

Siliciu: Creștere constantă a producției, modificare redusă a prețurilor

硅胶材料板块整体生产经营逐步平稳,产量继续缓慢增长。致密单晶大块材料主要价格变化不大且明显,但主要价格区间小幅扩大,高价区间缩小。
预期和市场恐慌正在逐渐升温。一方面体现在9月贸易环节加速出清。虽然整体占比有限,但在现货交易中释放出强烈信号;另一方面,硅料采购商心态持续发酵,硅料流通库存不断减少,生产渠道多余量,尽量减少或避免跌价带来的损失。
总体来看,年底上游供需关系即将成为临界点,预计硅料价格短期内难有断崖式下跌,进一步观察是仍需跟进。

broken image

Napolitană de siliciu: Zhonghuan a inaugurat prima reducere de preț în acest an

De la începutul acestui an, lanțul industriei fotovoltaice a continuat să crească, pentru a reduce capacitatea de producție din amonte și aval și blocajele de preț ale lanțului industriei fotovoltaice și pentru a îmbunătăți capacitatea de susținere a garanției aprovizionării a lanțului de aprovizionare a lanțului de producție fotovoltaică. , țara cere ca producția rezonabilă de polisiliciu să fie garantată, iar întreprinderile sunt încurajate să controleze în mod rezonabil prețurile produselor.
Recent, prețurile la trei tipuri de plachete de siliciu actualizate de TCL Zhonghuan au scăzut cu 3%-4%. Cel mai important motiv pentru această rundă de reduceri de prețuri a plachetelor de siliciu este că oferta și producția de materiale din siliciu din amonte au crescut foarte mult, prețurile au scăzut ușor și punctul de inflexiune al materiilor prime a atins. În general, s-a deschis fereastra de reducere a prețurilor la waferele de siliciu, iar în sezonul de vârf al instalațiilor fotovoltaice tradiționale din trimestrul IV, va promova procesul de noi instalații fotovoltaice și de conectare la rețea.

broken image

Celule: Prețurile sunt în continuare în creștere

Deși plachetele de siliciu au dus la prima reducere a prețurilor, prețul celulelor este în continuare în creștere. Pe lângă motivele materialelor din siliciu, aprovizionarea strânsă a pieței fotovoltaice este, de asemenea, un motiv major. Deoarece majoritatea sunt comenzi pe termen lung, circulația reală pe piață este mică, iar prețul celulelor de dimensiune standard M10 continuă să crească.
Prețurile în această săptămână pentru dimensiunile M6, M10 și G12 sunt de aproximativ 0,179 USD pe watt, 0,183-0,186 USD pe watt și 0,183-0,185 USD pe watt. De asemenea, se poate observa din prețul tranzacției că cererea actuală pentru diferite dimensiuni, dimensiunea M6 continuă să se micșoreze atât din cauza ofertei, cât și a cererii; dimensiunea principală a lui M10 este afectată de componente, deși prețul plachetelor de siliciu nu a a atenuat deficitul de aprovizionare; din cauza furnizorilor limitati, dimensiunea G12 a scăzut la producătorii de top. Oferta de produse la pachet a rămas într-un echilibru strâns.
Prețul celulelor de tip N a rămas stabil, cu o pondere mică din vânzările externe.

broken image

Componente: stabilitatea prețurilor

Prețurile au rămas stabile în noiembrie, dar presiunea asupra costurilor modulelor nu s-a atenuat. Gama generală de prețuri a continuat să se extindă în trimestrul IV. Susținut de cerere, prețurile sticlei au crescut și ele în această lună. Gama actuală de prețuri a modulelor europene este de aproximativ 0,25-0,28 USD pe watt, iar prețul de execuție al modulelor cu sticlă dublă de 500w+ rămâne stabil la aproximativ 0,267-0,281 USD pe watt, iar prețul sticlei simple nu fluctuează prea mult.
În prezent, prețul modulului HJT (M6) este de aproximativ 0,28-0,3 USD per watt; prețul modulului HJT (G12) este de aproximativ 0,301-0,329 USD per watt; prețul modulului TOPCon (M10/G12) este de aproximativ SUA 0,27-0,28 USD per watt.

broken image

Maysun solar se concentrează pe producția de module fotovoltaice de înaltă calitate încă de la înființarea sa în 2008, vă rugăm să ne contactați pentru mai multe informații despre produs.