Smart PV, ora șul viitorului

· Știri din Industrie

Fiind osursă de energie curată, generarea de energie solară fotovoltaică este folosită înmod obișnuitîn viață. Putemvedea generarea de energie fotovoltaică în multe locuri, parcări,acoperișuri de fabrici, acoperișuri de centre comerciale, acoperișuri de vile,precum și lumini stradale, panouri publicitare, case inteligente  

Clădiri fotovoltaice din sticlă

În contextul vârfului de carbon"3060" și al neutralității emisiilor de carbon, țara va creștetreptat intensitatea controlului emisiilor de carbon și a reducerii emisiilorde carbon ale întreprinderilor în viitor, iar cerințele și standardele sale vordeveni din ce în ce mai ridicate, formând probabil un mecanism politic puternicde "producție prin carbon". 

Cât de multe știți despreenergia solară? Următorul

 NIT încontinuă cercetare, explorare și practică

 A deschis chiar și PV+light,PV+top, PV+sand control ......N tipuri de "PV+" modul PV+light   

5G Smart Solar Solar Street Light 

5G Smart Solar Solar Street Light

Fotovoltaic+ Scaun   

Smart Solar PV Scaune solare inteligente 

Smart Solar PV Scaune solare inteligente

Acesta nu este un scaunobișnuit. Partea pe care se află scaunul este un panou fotovoltaic care permiteîncărcarea wireless sau prin cablu a telefonului dumneavoastră. Nu uitați să văuitați în jos la scaunul pe care stați și nu vă mai faceți griji că telefonulrămâne fără baterie. 

Care este principiulacestui lucru? Se bazează pe un sistem de generare a energiei solare, un sistemde stocare a energiei și un sistem de control inteligent, care poate realizaautogenerarea de energie electrică și funcționarea echipamentelor în afararețelei, cu alimentare ecologică, control inteligent, încărcare fără fir, ușorde mutat etc. Este convenabil, sigur și eficient de utilizat și, în modesențial, gratuit. 

Fotovoltaic+ perete   

Clădiri fotovoltaice din sticlă

Exteriorul fostului sediu al Societății deInvestiții în Energie de Stat de pe strada Financiară 

Există o tehnologie numităfotovoltaică pentru clădiri, prin care energia electrică este generată peacoperișuri, pereți, ferestre și pereți cortină din sticlă, permițând caîntreaga clădire să fie alimentată de soare pentru aer condiționat,calculatoare și iluminat. Clădirile cu pereți de sticlă pe care le vedeți înmod normal pe stradă ar putea folosi tehnologia fotovoltaică integrată înclădiri.   

Wisdom Energy (Institutul de Statpentru Energie Nucleară) Perete cortină fotovoltaic

▲Wisdom Energy (Institutul de Statpentru Energie Nucleară) Perete cortină fotovoltaic 

Există două tipuri demodule fotovoltaice pentru clădiri, unul este atașat la suprafața clădirii ca o"mască de aur", care este ușor și moale ca material, numit module fotovoltaiceflexibile cu peliculă subțire, care poate fi tăiat, îndoit și pliat în funcțiede forma clădirii, iar cel cu plăci ca o armură se numește module fotovoltaicecu peliculă subțire de cupru, indiu, galiu și seleniu, care este greu camaterial și poate genera electricitate prin lumină slabă. Celălalt tip esteasemenea "cămășilor din pânză de fier", care își transformă corpul înarmă, folosind materiale fotovoltaice pentru a face acoperișuri, copertine șichiar pereți exteriori ai clădirilor, astfel încât întreaga clădire să fie ca oplantă verde, generând energie prin iradierea luminii solare, fiind astfelcunoscută și sub numele de Acesta este motivul pentru care este, de asemenea,cunoscută sub numele de tehnologie de economisire a energiei "clădiriiverzi". 

Imaginați-vă dacă toate casele în carelocuim ar adopta tehnologia de integrare fotovoltaică a clădirilor, nu numai căam putea folosi energia solară pentru a genera electricitate și am aveaelectricitate inepuizabilă, dar și pentru a îmbunătăți căldura și efectul deeconomisire a energiei clădirii, clădirea devine caldă iarna și răcoroasă vara,nu mai trebuie să ne facem griji cu privire la facturile de electricitate, numai trebuie să ne facem griji cu privire la poluarea mediului, nu mai trebuiesă ne facem griji cu privire la ceață. 

Fotovoltaic+ Top   

5.54MWp Proiect de generare a energieifotovoltaice distribuite în comunitatea Tianjin Gang Shi

▲5.54MWp Proiect de generare a energieifotovoltaice distribuite în comunitatea Tianjin Gang Shi 

NDT rooftop PV distribuit pe acoperișeste un fel de instalație de generare a energiei fotovoltaice construită înapropierea clientului, care funcționează în regim de auto-generare, surplus deenergie online pentru energie specială, sistem solar de casă conectat la rețea.Sistemul fotovoltaic pe acoperiș, sistemul fotovoltaic distribuit pe acoperiș urmeazăprincipiul localizării, al dispunerii descentralizate și al utilizării înapropiere, utilizând pe deplin resursele solare locale pentru a înlocui și areduce consumul de energie fosilă. Nu face zgomot și nu poluează aerul sau apaîn timpul procesului de generare a energiei, astfel încât poate fi amplasatdeasupra și la suprafața clădirilor, cum ar fi centrele comerciale, fabricileși clădirile de birouri, într-un mod foarte silențios și ecologic. Randamentulinvestiției nu este mai mic decât cel al unei mari centrale electrice.   

East Energy (Hebei Company, Xiong'anCompany) în orașul Shouguang, provincia Shandong, construcția și operareaproiectului de generare a energiei fotovoltaice distribuite pe acoperișulfabricii de anvelope și logistică Haohua.

▲East Energy (Hebei Company, Xiong'anCompany) în orașul Shouguang, provincia Shandong, construcția și operareaproiectului de generare a energiei fotovoltaice distribuite pe acoperișulfabricii de anvelope și logistică Haohua. 

Sistemelede energie fotovoltaică distribuite sunt independente unele de altele și au ungrad ridicat de siguranță. În cazul unui accident în sistemul de alimentare cuenergie electrică, poate, de asemenea, să "se oprească" și săcontinue să furnizeze energie electrică, ceea ce îl face un accesoriuindispensabil pentru alimentarea centralizată cu energie electrică.     

Încomunitatea Hong Kong Lion din Tianjin Dagang Oilfield, datorită sprijinuluiacordat de tehnologia energetică inteligentă integrată a investiției energeticede stat,

Încomunitatea Hong Kong Lion din Tianjin Dagang Oilfield, datorită sprijinuluiacordat de tehnologia energetică inteligentă integrată a investiției energeticede stat, panourile fotovoltaice amplasate pe acoperișul clădirii blocheazălumina directă a soarelui pe acoperiș în timpul verii. Pe acoperișurilecomunității, compania de gestionare a activelor utilizează tehnologia brevetatăde integrare a energiei fotovoltaice în clădiri cu pante plate sau înclinatepentru a construi centrale fotovoltaice, care nu numai că blochează vântul șiploaia, dar păstrează și căldura și izolația, oferind locuitorilor comunitățiio iarnă caldă și o vară răcoroasă.

 Fotovoltaic +Flori 

Există atât de multăenergie electrică care poate fi generată, deci câtă energie electrică consumămfiecare dintre noi într-un an? O persoană modernă are nevoie în medie de 4.000kWh de energie electrică pe an, cantitate care poate fi acoperită de o singură"floare".   

În parcul industrial fotovoltaicrepublican al companiei Yellow River, modulele de celule se rotesc sub suportulplat uniaxial, aspirând energia solară.

▲În parcul industrial fotovoltaicrepublican al companiei Yellow River, modulele de celule se rotesc sub suportulplat uniaxial, aspirând energia solară. 

Această floare se numeștesmartflower, un sistem portabil de stocare a energiei solare fotovoltaice. Acesta aplică algoritmiinteligenți de poziționare și urmărire pentru a urmări traiectoria soarelui peparcursul zilei și, asemenea unei flori de floarea-soarelui, discul de floriurmează soarele în fiecare zi, iar petalele se închid automat noaptea pentru a"adormi" și apoi se deschid din nou în timpul zilei. Întregul proceseste complet automatizat.   

Floarea-soarelui fotovoltaic solar portabil care urmărește poziția soarelui în zilele înnorate

Nu se "răcește" nici încondiții de nori. Pe timp noros, "petalele" sale urmăresc, deasemenea, poziția soarelui, mișcându-se pe orizontală și verticală pentru a seasigura că unghiul optim de generare a energiei este întotdeauna menținut înraport cu soarele. Deoarece urmărește soarele oriunde s-ar duce, poate generacu până la 40% mai multă energie electrică decât energia solară convențională.   

Sistemele fotovoltaice portabile Sunflower sunt cu 40% mai eficiente decât sistemele fotovoltaice obișnuite

Acesta vine ca un sistemcomplet de livrare și poate fi instalat și operațional într-o oră. De asemenea,se curăță și se protejează singură. În spatele fiecărei petale se află un rândde perii mici care curăță automat floarea de fiecare dată când se deschide șise închide, astfel încât nu trebuie să vă faceți griji că excrementele depăsări și praful o pot afecta, iar lamelele se aplatizează automat atunci cândvântul depășește nivelul 7 și se pliază atunci când depășește nivelul 8,asigurând că echipamentul generează electricitate în mod eficient șifuncționează în siguranță. 

În oraș, acesta poate fiutilizat ca o stație de alimentare instantanee pe șantierele de construcții șila evenimente în aer liber și poate fi folosit ca un acumulator integrat pentruîncărcarea mașinilor etc., punând la dispoziție energie curată la îndemână. Încadrul proiectului Haixing Smart Photovoltaic Demonstration Power Stationconstruit de Information, un sistem energetic de micro-rețea format dinfloarea-soarelui, drum fotovoltaic și, de asemenea, stocare de energie, aasigurat energia electrică pentru stația de bază de comunicații 5G și aeconomisit foarte mult costurile de energie electrică. 

Fotovoltaic+ Drumur

De fapt, pe lângă flori,și drumurile pe care mergem pot genera electricitate! În Germania, peautostrada Aschaffenburg sunt instalate panouri solare, iar pe autostrada A18din Italia, autostrăzile solare sunt instalate pe viaducte dezafectate etc. Pescurt, panourile fotovoltaice sunt instalate pe șosea, folosind suprafața rutierăexistentă, fără a ocupa suprafață sau spațiu suplimentar. 

Calea fotovoltaică este împărțită în trei niveluri. 

Suprafața drumului este unstrat hibrid de suprafață rutieră care transmite lumina, care are douăcaracteristici principale: rezistență ridicată și o rată ridicată de transmisiea luminii; stratul de mijloc este un modul fotovoltaic, conversie fotoelectrică,care utilizează suprafața drumului pentru a absorbi lumina soarelui în timpulde inactivitate pentru a genera energie electrică; al treilea strat este unstrat de izolație, atât pentru protecția fizică a modulelor fotovoltaice, câtși pentru rezistența la apă și la umiditate. Iar în caz de zăpadă abundentă sauvreme geroasă, drumul fotovoltaic va regla temperatura drumului, pentru arealiza topirea automată a gheții și a zăpezii. 

Energia electrică generatăde suprafața fotovoltaică a drumului poate fi conectată direct la rețeauaelectrică, furnizând în același timp energie electrică pentru stâlpii deîncărcare, iluminatul stradal și echipamentele de monitorizare a siguranțeide-a lungul drumului. Datorită magnetosferei de inducție electromagnetică rezervatăsub suprafața rezervorului fotovoltaic, în viitor, când vehiculele electricevor fi echipate cu tehnologia de încărcare fără fir, vehiculele vor putea mergepe ea și se vor putea încărca în timp ce merg. În acel moment, întregul drum vadeveni o imensă comoară mobilă reîncărcabilă. Acest lucru va elimina complet"anxietatea legată de kilometraj" pe care oamenii moderni o simt înlegătură cu tramvaiele. 

În Tianjin există un modelde "oraș al viitorului", construit în comun de guvernele dinSingapore și China, care este, de asemenea, vitrina permanentă a ConferințeiMondiale Inteligente. 

Stațiide autobuz inteligente: Așteptarea autobuzului nu este plictisitoare 

Ieșiți din casă și luați autobuzul.Stațiile de autobuz inteligente futuriste fac așteptarea autobuzului mai puținplictisitoare. 

Panourile fotovoltaice instalatedeasupra chioșcurilor furnizează energie verde pentru stațiile de autobuz. 

Stația dispune de un hotspot wifi șipoate fi folosită pentru încărcarea telefoanelor mobile. Iarna, scaunele pot fiîncălzite, iar ecranul tactil vă permite să verificați știrile, să citiți cărțielectronice și să navigați cu ajutorul hărților în timp ce așteptați trenul.     

China National Power Investmentînființează primul proiect "fotovoltaic pe apă plutitoare" din țarăîn Huainan, provincia Anhui 

Panourile fotovoltaice instalate în partea superioară a stațiilor de autobuz asigură energie verde pentru stațiile de autobuz

Fotovoltaic + rafting pe apă 

Suntem familiarizați cu centralele fotovoltaice, cum ar ficele centralizate, distribuite, pe acoperiș și în sere agricole, dar toateacestea sunt peisaje fotovoltaice la sol. De fapt, același lucru se poate faceși pe apă! În cele din urmă, resursele terestre ale pământului sunt limitate,iar măsura în care pot fi utilizate este, de asemenea, limitată, astfel încâtmulte centrale fotovoltaice de apă plutitoare au fost construite în Anhui,Tianjin, Hunan și în alte părți ale țării, folosind iazuri, lacuri, rezervoareși rezervoare. 

Proiecte fotovoltaice plutitoare pe bază de apă

Prin generarea de energie electrică din apă, economisimresurse de sol și avem un impact mai mic asupra mediului acvatic. În acelașitimp, suprafața apei este deschisă și lipsită de ondulații, evitând în modeficient constrângerile cauzate de umbre asupra eficienței modulelorfotovoltaice. Acesta este, de fapt, un sistem de generare a energiei în caretoate modulele fotovoltaice sunt amplasate la suprafața apei, corpul plutitorde la suprafața apei menținând modulele în poziție, iar "sistemul naturalde răcire a apei" de la suprafața apei rezolvă în mod eficient problema derăcire întâlnită în stațiile fotovoltaice de pe marginea drumului. Eficiențacentralelor electrice plutitoare este chiar mai bună decât cea a celor de lasol! Potrivit unui raport al Băncii Mondiale din 2018, chiar și în baza unoripoteze conservatoare, dacă s-ar utiliza doar 1% din suprafața potențială deapă din lume, energia fotovoltaică plutitoare ar putea genera până la 400 GW deenergie electrică. 

În condițiile în care panourile fotovoltaice blochează apa,temperatura la suprafață este scăzută, ceea ce reduce evaporarea apei pentruirigarea culturilor, iar cu mai puțină lumină directă a soarelui sub apă,algele nu pot face fotosinteză pentru a preveni formarea unor flori mari,asigurând o bună calitate a apei și contribuind la acvacultură și la captura zilnicăde pește. Desigur, există și unavantaj ascuns: centralele fotovoltaice construite la suprafațaapei sunt foarte etanșe, iar atunci când modulele sunt curățate în mod regulat,daunele sunt mult mai mici decât pe sol. 

Fotovoltaice + "sere"   

Cele de mai sus se referă la generarea de energieelectrică, dar să vorbim despre serele care pot genera energie electrică și potcultiva legume și pește, noile sere inteligente ale companiei CLP New EnergyFujian Development Company din cadrul China Power - "Serelefotovoltaice". Centrala electrică este proiectată și dispusă într-un modrezonabil, cu module fotovoltaice pe partea superioară a serei pentru a generaelectricitate, furnizând energie curată și îndeplinind condițiile unei fermemoderne.         

 

Sere fotovoltaice cu centrale electrice pentru a produce energie electrică deasupra, a cultiva legume dedesubt și a crește pește dedesubt
Sere fotovoltaice cu centrale electrice pentru a produce energie electrică deasupra, a cultiva legume dedesubt și a crește pește dedesubt
Sere fotovoltaice cu centrale electrice pentru a produce energie electrică deasupra, a cultiva legume dedesubt și a crește pește dedesubt

Fotovoltaică + Acvacultură   

"Oaia fotovoltaică" acentralei fotovoltaice republicane a Companiei Yellow River 

După industria de plantații, să vorbim despre industriafotovoltaică+agricultură. În Qinghai, stațiile fotovoltaice republicanestrălucesc pe panouri fotovoltaice albastre aranjate cu grijă, adunând un fluxconstant de energie electrică și făcând ecou cerului albastru și norilor albide pe pășunile luxuriante, unde turmele de "oi fotovoltaice" seplimbă pe îndelete. Construcția stației și curățarea componentelor au redusviteza vântului cu 21%, au scăzut temperatura cu 1,77 grade și au crescut umiditateacu 4-6% în timpul celor mai secetoase luni ianuarie-martie din Qinghai. Acestlucru a dus la creșterea unei pășuni luxuriante pe un teren altfel sterp,hrănind mii de oi fotovoltaice și devenind un habitat pentru iepuri, vulpi șidiverse păsări.       

Combinația perfectă între energia solară fotovoltaică și creșterea animalelor
Combinația perfectă între energia solară fotovoltaică și creșterea animalelor