Diferența DintreCelulele Solare și Modulele Solare

· Știri din Industrie

 După ani dedezvoltare, industria echipamentelor fotovoltaice din China a avut practic ogamă completă de capacități de producție de celule solare. Companiile chinezede echipamente fotovoltaice produc echipamente pentru aplicații care includproducția de material de siliciu, prelucrarea materialului de siliciu,prelucrarea plachetelor de siliciu, producția de cipuri de celule solare șipregătirea apei pure corespunzătoare, tratarea protecției mediului șiconstrucția de inginerie de purificare. Dintre acestea, echipamentele decreștere a siliciului cristalin au cea mai rapidă creștere.     

Trageți atelierul corpului de siliciu monocristal
Placă de siliciu cristalină

Module de celulesolare/module de celule solare: sunt plachete de siliciu pentru ansambluri decelule solare. Panourile solare se mai numesc și ansambluri de celule solare,panouri solare celule solare: includ toate componentele unui modul solar. Maimulte celule solare sunt asamblate sub forma unui ansamblu, care este parteacentrală a unui sistem de energie solară și cea mai importantă parte a unuisistem de energie solară. Ansamblul de celule solare este alcătuit din celulesolare din siliciu cristalin de înaltă eficiență, sticlă temperată ultra albă, EVA,folie de protecție TPT transparentă și cadru din aliaj de aluminiu. Duratălungă de viață, presiune mecanică ridicată și forțe externe. Celulele solareindividuale nu pot fi utilizate direct ca sursă de energie. Ca sursă de energie, mai multe celule trebuie să fie conectate în serie, în paralel și bine sigilate în modul.   

Modulul solar(cunoscut și sub numele de panou solar, modul fotovoltaic) este partea centralăa unui sistem de energie solară. Rolul său este de a converti energia solară înenergie electrică, fie prin trimiterea acesteia către o baterie pentru stocare,fie prin acționarea sarcinii. Calitatea și costul modulului solar vor determinaîn mod direct calitatea și costul întregului sistem.     

Folie de ambalare EVA
Backplane

O celulăsolară/un modul solar, cunoscut și sub numele de "cip solar" sau"celulă fotovoltaică", este o foaie subțire de semiconductorfotovoltaic care utilizează lumina solară pentru a genera electricitate directde la soare. De îndată ce este luminat, acesta emite o tensiune pentru o clipăși produce un curent electric în prezența unui circuit. O singură celulă solarănu poate fi utilizată direct ca sursă de energie. Pentru a fi utilizată casursă de energie, mai multe celule solare individuale trebuie conectate înserie sau în paralel și ambalate strâns în module.   

Celula solarăfotovoltaică (abreviat PV) este un dispozitiv care transformă energia luminoasădirect în energie electrică prin efectul fotovoltaic sau fotochimic. Celulelesolare cu peliculă subțire care utilizează efectul fotovoltaic sunt cele mairăspândite, în timp ce celulele solare care utilizează efectul fotochimic suntîncă la început. Datele arată că celulele solare din China continuă să îșimențină avantajele de producție și de performanță a costurilor, iarcompetitivitatea lor internațională continuă să crească. Producția continuă săcrească. Se estimează că capacitatea de producție de celule solare a Chinei vadepăși 50GW, iar producția va depăși 30GW, reprezentând încă jumătate din cotamondială.