TOPCon Solar Panel, Alegerea Înțeleaptă pentru Eficiență Cost-Efectivă

· Știri din Industrie,Știri Maysun Solar

 

Cuprins

 1. Introducere
 2. Ce este celula solară TOPCon
 3. Cum este structurată TOPCon Solar Cell
 4. Avantajele celulei solare TOPCon
 5. Analiza datelor reale: Panoul solar TOPCon vs. panoul solar PERC
 6. Concluzie

 

Introducere

În lumea de azi, ne aflăm într-o perioadă crucială de tranziție de la sursele tradiționale de energie la energia curată. Energia solară, ca una dintre cele mai promițătoare surse de energie curată, a atras atenția și investițiile globale. Cu toate acestea, odată cu avansul continuu și diversificarea tehnologiei solare, selectarea celor mai potrivite panouri solare a devenit din ce în ce mai importantă. Astăzi, ne concentrăm pe o tehnologie solară extrem de anticipată: panoul solar TOPCon. Datorită performanței sale excelente și a eficienței sale cost-efective, panoul solar TOPCon devine alegerea înțeleaptă pentru cei care urmăresc eficiența costurilor. În acest articol, vom explora avantajele panoului solar TOPCon, oferindu-vă motive concrete pentru care sunt alegerea cost-eficientă.

 

Ce este Celula Solară TOPCon?

Celula TOPCon aparține categoriei celulelor solare de tip n. O celulă de tip n este fabricată folosind un material semiconductor dopat cu fosfor, conferind un încărcătura negativă materialului. Comparativ cu celulele de tip p, această variantă oferă numeroase beneficii, cum ar fi eficiență îmbunătățită și performanță superioară în condiții de lumină scăzută.

 

Cum este structurată Celula Solară TOPCon?

Componentele tipice ale Celulei Solare TOPCon includ:

 1. Acoperire anti-reflectivă: Aplicată pe partea frontală a modulelor fotovoltaice pentru a minimiza pierderile de lumină datorate reflexiei și pentru a maximiza producția de energie.
 2. Contacte frontale: Un strat subțire de material conductiv direct deasupra acoperirii anti-reflective, cum ar fi argintul sau aluminiul. Acest strat servește ca contact al electrozilor pozitivi, permițând curentului să iasă din modul.
 3. Strat dopat cu n-tip: Poziționat sub contactul frontal, compus din siliciu și fosfor.
 4. Strat dopat cu p-tip: Compus din siliciu și bor, lumina soarelui poate extrage electroni individuali din aceste straturi de siliciu, generând electricitate.
 5. Strat de oxid: Acest strat este semnul distinctiv al celulei TOPCon, blocând canalele pentru purtătorii de sarcină. Cu toate acestea, datorită efectului de tunelare, curentul poate depăși bariera.
 6. Contacte posterioare: Un alt contact conductiv pe partea din spate a siliciului multicristalin, folosit pentru a colecta curentul și pentru a-l exporta din modul. Acest contact posterior servește ca electroz negativ.

 

Componentele tipice ale celulei solare TOPCon