Ultimele Știri din Industria Solară (Mai 2024)

· Știri Maysun Solar,Știri din Industrie

Cuprins:

  1. Italia Interzice Instalările Fotovoltaice pe Terenuri Agricole
  2. Irlanda Lansează un Fond de Cercetare Energetică de 20 de Milioane de Euro
  3. Olanda Aprobă Taxele de Rețea pentru Proprietarii de Sisteme Fotovoltaice de Acoperiș
  4. Consorțiul European Își Propune să Simplifice Designul Agrovoltaic
  5. Studiul Arată că Reflectoarele de Sol cu Albedo Ridicat Cresc Randamentul unei Centrale Solare Bifaciale cu Până la 4,5%
  6. Încorporarea Pasivă a Trackerelor Solare în Caz de Vânt Sporește Producția de Energie

Italia Interzice Instalarea Sistemelor Fotovoltaice pe Terenuri Agricole Productive

Guvernul italian a introdus un decret care interzice înființarea de centrale solare la scară largă pe terenuri agricole productive pentru a preveni deșertificarea.

Ministrul Agriculturii, Francesco Lollobrigida, a subliniat necesitatea ca sistemele fotovoltaice să se alinieze cu activitățile agricole. Îngrijorările legate de schimbările în utilizarea terenurilor și necesitatea de a proteja funcțiile agricole au condus la restricții privind instalarea sistemelor solare în zonele agricole.

Deși există beneficii fiscale avantajoase pentru afacerile agricole și terenurile agricole, montarea panourilor solare la sol modifică utilizarea terenului, ceea ce determină guvernul să restricționeze astfel de activități. Cu toate acestea, facilitățile agrovoltaice sunt exceptate de la această interdicție.

Locații alternative pentru generarea de energie rămân disponibile, incluzând cariere, mine, concesiuni feroviare de stat, zone de aeroport, zone de protecție autostradală și spații industriale, printre altele.

Lollobrigida a asigurat că proiectele în desfășurare vor fi protejate de către guvern.

El a subliniat: "Certitudinea juridică este fundamentală. Regulile se vor aplica pentru dezvoltările viitoare și nu retroactiv pentru proiectele existente unde companiile au făcut deja investiții legale."

Noile prevederi au fost criticate de sectorul fotovoltaic local.

Asociația comercială italiană Italia Solare a ridicat îngrijorări, afirmând: "Planul guvernului de a limita instalarea panourilor solare pe terenurile agricole, așa cum a fost menționat în informarea Consiliului de Miniștri, pare inutil și ignoră acordurile anterioare."

În contrast, asociația agricolă italiană Coldiretti a susținut inițiativa de a curbura speculațiile marilor fonduri de investiții, care au pus în pericol activitățile agricole. Asociația a militat pentru identificarea unor locații adecvate pentru sistemele PV montate la sol.

Italia Interzice Instalarea Sistemelor Fotovoltaice pe Terenuri Agricole Productive

Irlanda lansează un Fond de Cercetare în Energie de 20 de Milioane de Euro

În acest an, Autoritatea Irlandeză pentru Energie Durabilă (SEAI) a dezvăluit o investiție guvernamentală de 20 de milioane de euro în cercetare și inovație în energie. Această finanțare este destinată în mod special proiectelor de dezvoltare și demonstrație în domeniul cercetării energetice pentru a ajuta Irlanda să treacă la surse de energie mai prietenoase cu mediul. De la 2018, au fost finalizate peste 240 de proiecte, concentrându-se în principal pe domenii precum integrarea sistemelor energetice, eficiența, piețele și rețelele inteligente.

În acest an, sunt binevenite propunerile de proiecte care sprijină trecerea Irlandei la energie curată. Accentul se pune pe 20 de teme specifice co-create de SEAI, departamentele guvernament