Uzina fotovoltaică sprijină Cupa Mondială din Qatar

· Știri din Industrie

Cupa Mondială FIFA Qatar este pe cale să intre în faza eliminatorie. Această Cupă Mondială este cunoscută sub numele de „Ragnarök”. Există câțiva câștigători neaștepți în meciurile din grupă, care stârnesc dezbateri fierbinți și cu siguranță vor genera mai multă atenție până în faza eliminatorie. Ca om fotovoltaic, pe lângă faptul că îmi susțin echipa preferată, dar și preocupat de dezvoltarea situației fotovoltaice gazdă.

broken image

Găzduirea celei mai scumpe Cupe Mondiale

Potrivit FMI, PIB-ul pe cap de locuitor al Qatarului în 2022 este de așteptat să ajungă la 82.887 de dolari, ceea ce îl face a cincea cea mai bogată țară din lume în ceea ce privește PIB-ul pe cap de locuitor și un adevărat magnat din Orientul Mijlociu. Qatar a cheltuit mai mult de 220 de miliarde de dolari pentru a găzdui Cupa Mondială, de cinci ori mai mult decât costul celor șapte Cupe Mondiale anterioare la un loc, devenind cea mai scumpă Cupă Mondială din istorie.
Petrolul și gazele au adus Qatarului un flux constant de bogăție, iar electricitatea este folosită fără durere. Qatarul are unul dintre cele mai mari consumuri de energie electrică pe cap de locuitor din lume, cu 15.236,23 kWh în 2020, comparativ cu 6.692,89 kWh în Germania în același an. Înconjurat de mare pe trei laturi, Qatarul este o țară tipică peninsulară, cu veri foarte calde și ierni doar puțin mai răcoroase. Acesta este unul dintre motivele pentru care Qatar a ales să găzduiască iarna Cupa Mondială.
Clima tipic deșertică tropicală din Qatar, terenul este plat, cea mai mare parte a zonei este acoperită cu deșert nisipos, temperaturi ridicate și uscate, precipitațiile sunt rare, foarte potrivite pentru construirea de centrale fotovoltaice. (Cum afectează vremea modulele fotovoltaice?)

broken image

Construirea celei mai luxoase centrale fotovoltaice

Pe 18 octombrie 2022, Al Kharsaah, prima centrală solară la scară largă din istoria Qatarului și în prezent a treia cea mai mare centrală fotovoltaică din lume, a fost anunțată oficial că va fi conectată la rețea la capacitate maximă. Situată la 80 de kilometri vest de capitala Qatar Doha, centrala fotovoltaică se întinde pe o suprafață de 1.000 de hectare, echivalentul a 1.400 de terenuri de fotbal. Dezvoltat de TotalEnergies, QatarEnergy și Marubeni, proiectul are o investiție totală de peste 460 milioane USD. Cu o capacitate instalată totală de 800 MW, proiectul este de așteptat să furnizeze 1,8 miliarde de kilowați/oră de energie curată pe an, să satisfacă consumul de energie electrică a aproximativ 300.000 de gospodării și să reducă emisiile de CO2 cu aproape 900.000 de tone.

broken image

Centrala electrică utilizează un total de 2 milioane de module fotovoltaice bifaciale, toate fiind furnizate de compania chineză LONGi. În același timp, un tracker PV cu o singură axă este utilizat pentru a urmări soarele non-stop, iar panourile fotovoltaice captează razele directe ale soarelui pe o parte și lumina reflectată de la sol pe cealaltă parte, crescând semnificativ capacitatea de generare a energiei electrice. Se înțelege că centrala poate satisface 10% din cererea de energie electrică de vârf a Qatarului și poate reduce 26 de milioane de tone de emisii de CO₂ pe întregul său ciclu de viață.
În același timp, pentru a crește producția de energie și a reduce costurile post-operare și întreținere, instalația fotovoltaică este echipată cu un braț robotic inteligent pentru curățarea modulelor fotovoltaice, care curăță praful și nisipul din fiecare modul la fiecare patru zile.

broken image

Carbon Neutru, Acțiune Globală

Ca parte a Viziunea Națională 2030 a Qatarului, centrala este o premieră în noul sector de generare de energie din Qatar, crescând semnificativ ponderea energiei fotovoltaice în consumul de energie al Qatarului și reducând emisiile de carbon și a fost conectată cu succes la rețea înainte de Cupa Mondială, îndeplinind angajamentul Qatarului. să găzduiască o Cupă Mondială „neutră în carbon”.

broken image

În prezent, lumea se confruntă cu provocarea tranziției energetice, pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră, a controla gradul de schimbare a temperaturii și a reduce dependența de energia fosilă, este vital să se promoveze dezvoltarea surselor de energie regenerabilă, cum ar fi solară și eoliană. . În 2021, lumea a cheltuit 755 de miliarde de dolari pentru implementarea tehnologiilor energetice cu emisii scăzute de carbon, o creștere de 27% de la an la an. Indiferent cât de bogată este o țară, aceasta nu se poate lipsi de sprijinul unor noi surse de energie pentru a-și îmbunătăți producția de energie și capacitatea de securitate a aprovizionării, iar cu cât o țară este mai bogată, cu atât mai mult trebuie să se combine cu noi surse de energie pentru a îndeplini cerere în creștere de energie electrică, susținând astfel tranziția energetică a acesteia!
În calitate de producător de module fotovoltaice cu 14 ani de experiență profesională, Maysun Solar este gata să lucreze cu dvs. pentru a ajuta tranziția energetică. Contactați-ne pentru a deschide ușa către energia verde.