Avantajele și Dezavantajele Celulelor Solare

· Știri din Industrie

O celulă solară, cunoscută și sub numele de "cip solar"sau "celulă fotovoltaică", este o foaie subțire de semiconductorfotovoltaic care utilizează lumina solară pentru a genera direct electricitate.Acesta poate produce instantaneu tensiune și, în prezența unui circuit, curentelectric, cu condiția să fie luminat de o lumină care îndeplinește anumitecondiții. În fizică, acest lucru este cunoscut sub numele de energiefotovoltaică (abreviat PV) sau, pe scurt, fotovoltaică. 

O celulă solarăeste un dispozitiv care transformă energia luminoasă direct în energieelectrică prin intermediul efectului fotovoltaic sau fotochimic. Efectulfotovoltaic al celulelor solare cu siliciu cristalin este cel mai răspândit, întimp ce efectul fotochimic al implementării celulelor solare cu peliculăsubțire este încă la început.    

Panou solar fotovoltaic
Panou solar fotovoltaic

A, avantajele celulelor solare  

1, resursele de energie solară sunt inepuizabile.  

2, protecția mediului verde. Generarea de energie fotovoltaică nunecesită combustibil, nici emisii de dioxid de carbon, nici poluare a aerului.Nu este generat niciun zgomot.  

3, o gamă largă de aplicații. Sistemele de energie solară pot fiutilizate oriunde există lumină și nu sunt constrânse de factori geografici, dealtitudine și de alți factori.  

4、Nu există piesemecanice rotative, operare și întreținere simplă, funcționare stabilă șifiabilă. Un se