Raportul Prețului Lanțului de Aprovizionare al Industriei Fotovoltaice
6 septembrie - 12 septembrie 2021

· Cotații de Preț

 

Raportul Prețului Lanțului de Aprovizionare al Industriei Fotovoltaice 6 septembrie - 12 septembrie 2021

Siliciu 

Săptămânatrecută, odată cu creșterea ratei de demarare a întreprinderilor de plachete desiliciu din aval și cu eliberarea continuă de noi capacități de producție,oferta de material de siliciu a continuat să fie strânsă. Săptămâna aceasta,oferta principală de material de siliciu monocristalin a ajuns la 205-215RMB/KG, iar unele comenzi în vrac au fost tranzacționate la prețuri relativ maimari, datorită cererii. 

Observați operațiuneade producție și expedierea legăturilor de siliciu, cele douăsprezeceîntreprinderi de siliciu din China în producție, inclusiv Jiangsu Zhongnengîntreținerea recentă a centralelor electrice auto-furnizate, afectând o partedin producție. Prin reducerile de producție din aval în etapele inițiale șicererea actuală reală a terminalului pentru a trage influența, comenzile deachiziție de siliciu sunt pozitive, inclusiv achiziționarea directă de siliciude către întreprinderile din aval după turnătoria de wafere de siliciu,provocând și mai mult tensiunea de aprovizionare cu siliciu. Conformfeedback-ului de la întreprinderile de siliciu, prețul materiilor prime desiliciu a avut, de asemenea, o tendință de creștere în ultima vreme, datorită impactului politicilor de protecție amediului și de control al consumului de energie din China, în special prețulpieței de pulbere de siliciu a crescut semnificativ. Ajustarea în creștere acosturilor și creșterea cererii din aval au contribuit la o anumită tendință decreștere a prețurilor la siliciu.   

Plachete desiliciu 

Prețurile laplăcile de siliciu au continuat să crească în această săptămână, iar prețurilepolicristalinelor au crescut într-un ritm relativ mai pronunțat. De la mijloculanului, tendința din amonte a devenit mai rațională, iar creșterea numărului deplachete de siliciu monocristalin a fost ușor mai mică. Odată cu creștereacererii de terminale, întreprinderile de celule pentru a crește nevoile deachiziție, ceea ce face ca livrările de siliciu să continue să crească, șefulîntreprinderilor de siliciu pentru a spori achiziționarea de siliciu și pentrua îmbunătăți rata de pornire, ceea ce duce la alte întreprinderi de producțiede siliciu este limitată, în special furnizarea de resurse de produse dedimensiuni mari ușor nervoase. După aproape două săptămâni de la lansareasemnalului de ajustare a pieței, în aval a fost acceptat succesiv, iarcomenzile au aterizat treptat. 

Odată cuatracția cererii de peste mări, comenzile recente de plachete de siliciupolicristalin au crescut semnificativ și, din cauza capacității policristalinelimitate de pe piață, puterea de negociere a plachetelor de siliciu s-aconcentrat în mâinile câtorva întreprinderi, pentru a promova piațapolicristalină în această săptămână pe piața internă și externă a prețurilor laplachete de siliciu de peste mări și mai mult până la 2,35 yuani / bucată și0,321 dolari SUA / bucată.   

Celule 

Săptămânaaceasta, prețurile celulelor au rămas stabile la un nivel ridicat, resursele cuprețuri mici fiind eliminate una după alta. Prețurile materiilor prime dinamonte ale siliciului și ale plachetelor de siliciu au fost afectate detendința continuă de creștere, iar ajustarea în sus a prețurilor celulelor aprimit un oarecare impuls. Celulele monocristaline, din cauza modelului deconcurență a celulelor în raport cu cel din amonte, mai fragmentat, împreună cupresiunea continuă pe partea de baterii a companiilor de componente, prețurilebateriilor monocristaline de la sfârșitul lunii august au încetinit relativ, nupână la punctul maxim anterior. În prezent, acceptarea în aval estesemnificativ mai mică, unele întreprinderi și întreprinderile din aval alejocului sunt evidente. 

Bateriilepolicristaline, din cauza produselor policristaline din amonte au crescutsemnificativ, prețul bateriilor policristaline a fost, de asemenea, tras,resursele cu preț redus sunt foarte greu de găsit, oferta globală în mai multde 0,8 yuani / W.   

Module 

Componentele dinaceastă săptămână au fost afectate de presiunea costurilor, iar cotația a fostușor ajustată în sus. Odată cu ajustarea prețurilor din lanțul industrial dinamonte, companiile producătoare de componente au fost nevoite să reacționezeprin ajustarea în sus. Prețul componentelor PERC monocristaline M6 a crescut laaproximativ 1,78 yuani/W yuani, iar prețul principal al componentelor PERCmonocristaline M10 și G12 a crescut din nou la 1,8 yuani/W. Pe baza capacitățiilimitate actuale a terminalului, acceptarea generală a terminalului estescăzută și doar o parte din cererea rigidă a cedat. În prezent, doar o micăparte din afacerea de debarcare a comenzilor, cealaltă este încă în stadiul dejoc, unele întreprinderi mici și mijlocii de componente prin costul presiuniiînmulțite. 

Săptămânaaceasta au sosit comenzile de achiziție a sticlei, grosimea ofertei de sticlă afost ridicată. În urma semnalului de creștere a pieței de săptămâna trecută,comenzile din această săptămână au aterizat, din cauza impactului cenușii desodă, a prețurilor gazelor naturale, costurile sticlei fotovoltaice au crescut,pentru a promova cotațiile de afaceri din sticlă, dar unele dintreîntreprinderile de primă linie în fața comenzilor clienților vechi, creșterilede prețuri sunt mai dificile. În prezent, grosimea de 3,2 mm a prețurilor desticlă fotovoltaică la 24-28 yuani / ㎡, grosimea de 2,0 mm aprețurilor de sticlă fotovoltaică la aproximativ 20-22 yuani / ㎡.   

Prognoza pentruaceastă săptămână 

Tendințaprețurilor PV din această săptămână: plachetele de siliciu continuă să creascăîncet, acceptarea în aval a jocurilor de noroc mai mici este evidentă,prețurile materialelor pentru situația actuală nu vor avea o creșteresubstanțială pentru moment, dar sfârșitul prețurilor componentelor sunt încă laun nivel scăzut, prețurile componentelor continuă să crească în aceastăsăptămână este mai probabil.