Inspecția AspectuluiModulelor de Celule Solare

· Știri din Industrie

Culoareacelulelor solare este influențată în principal de procesul de fabricare alânii: celule înflorite, celule roșii și unele celule yin și yang. 

Opaițele roșiisunt cauzate în principal de nivelul scăzut de eroziune a grămezilor. În cazulîn care valoarea de eroziune a grămezii este sub 3, stratul deteriorat alplăcii nu este complet îndepărtat, ceea ce duce la o culoare roșie generală dupăacoperirea cu PE. 

În general, încazul în care eroziunea gramada este mai mare de 4,5, va fi lustruită și va fimai strălucitoare, iar limita de granulație va fi mai evidentă. 

Pentru plachetayin și yang, poate fi împărțită în următoarele două situații, una este situațiade imersiune, a doua este cantitatea de abatere de coroziune între fiecarecanal. 

Problema deimersiune apare din cauza faptului că, în timpul procesului de producție,influențat de rolele din față și din spate și de nivelul deflectorului dinfață, există o diferență de timp între plachetele de siliciu în momentul încare lichidul atinge plachetele de siliciu atunci când acestea intră înjgheabul de catifea. Ca urmare, cantitatea de coroziune în zona în careplacheta atinge mai întâi lichidul este mai mare decât în zona în care atingelichidul mai târziu. Diferența de volum de coroziune va duce în mod inevitabilla neconcordanțe în efectul de piele de căprioară pe suprafața plăcii desiliciu, ceea ce va duce la o anumită diferență de culoare după acoperirea cuPE. Pentru a asigura efectul de imersiune, trebuie să se ajusteze rolele șideflectoarele rezervorului de catifea. 

Pentru celuleledin siliciu policristalin, culoarea cea mai frecventă este albastru închis, iarpentru cele din siliciu monocristalin, negru.   

Prin ajustăriale procesului, abaterile de culoare de mai sus pot fi rezolvate în modeficient, iar pentru utilizator, următoarele criterii sunt utilizate pentru aevalua calitatea panourilor solare. 

Aspectul generalal modulului solar 

1, modulelesolare ca întreg, același lot de componente din cadrul celulei de culoare desuprafață ar trebui să fie uniformă și consecventă, fără diferențe evidente deculoare, grile rupte, defecte de deteriorare, puncte de oxidare a îmbinărilorde sudură și alte fenomene. 

2, modulelesolare în fiecare șir de celule și banda de interconectare, alinierea de sudurăde sudare îngrijită, sudarea fără abateri, între șirul de baterii de spațiereuniformă, fără abateri evidente, suprafața benzii de sudură fără gramada destaniu, fenomenul de oxidare. 

3, fără bule saudelaminare în stratul de acoperire al modulului solar, straturi clare șitransparente, fără murdărie în interior, fără culori diverse. 

4. Cadrul dealuminiu al modulului solar trebuie să fie curat și ordonat, fără pete decoroziune, iar interfața trebuie să fie compactă, fără goluri evidente,ascuțișuri și bavuri. 

5. Marginea deetanșare a siliconului trebuie să fie uniformă, fără fenomenul de grămadălocală de lipici. 

6. Cutia dejoncțiune trebuie să fie marcată în mod clar, lipită ferm și fixată ferm. 

Sticlă de pielede căprioară călită cu fier scăzut 

În prezent,modulele solare convenționale sunt fabricate din sticlă chintz întărită cuconținut scăzut de fier. Suprafața sticlei trebuie să fie curată și ordonată,fără zgârieturi, adâncituri, riduri, curcubee, fisuri, murdărie neșterse, buledeschise și alți factori nedoriți. În cazul sticlei acoperite, este necesar, deasemenea, să priviți cu ochiul liber suprafața sticlei, care nu trebuie să fie pătatăcu șapte lumini colorate, semne în relief, amprente de grăsime de mână, etc.     

Sticlă de pielede căprioară călită cu fier scăzut

Celule solarefotovoltaice 

Standardulcelulelor de calitate A din punct de vedere al aspectului trebuie săîndeplinească următoarele condiții: fără margini ciobite, colțuri ciobite,așchii, amprente false, pastă care curge, pete de culoare, filigrane, amprentede mână, pete de ulei, zgârieturi, crăpături ascunse, oxidare, îngălbenire șialte defecte; fără diferențe evidente de culoare; 

Aluminiul suporteste plat; nu trebuie să existe perle de aluminiu, pachete de aluminiu, pintenide aluminiu sau pliuri. 

Fără îngălbenireși oxidare a liniei de rețea; nu există o rețea ruptă în linia principală derețea; 

Fără offset deimprimare a celulelor, offset de imprimare <0,5 mm.     

Celule solarefotovoltaice

Folie de spatefotovoltaică solară 

Suprafața folieide bază a panourilor fotovoltaice solare este curată, plană, curată și fărămodificări de culoare. Nu există corpuri străine, murdărie, urme de apă, cute,umflături, protuberanțe, zgârieturi pe suprafață; nu există goluri evidenteîntre foaia suport și marginea sticlei.     

Folie de spatefotovoltaică solară

Cutie dejoncțiune fotovoltaică solară 

Cutiile dejoncțiune fotovoltaice solare au marcaje indelebile: tipul de produs,materialul de fabricație, nivelul de tensiune, nivelul de impermeabilitate,polaritatea de ieșire, marcaje de avertizare; 

Conexiuneadintre cutia de joncțiune și cablu este fiabilă, nu există cleme dislocate, iarlegăturile care leagă cochilia superioară și cea inferioară sunt intacte șisigure; 

Siliconul debază al cutiei de joncțiune este ferm lipit de placa din spate, fără deformări,fără spații vizibile; 

Benzilecolectoare de pe placa de suport sunt estetice, fără distorsiuni, iar douăbenzi colectoare adiacente nu trebuie să se atingă între ele; 

Terminaleleconectorilor sunt marcate în mod clar cu polaritatea pozitivă și negativă;conectorii masculi și femele sunt în contact bun și au proprietăți bune deauto-blocare.   

Cutie dejoncțiune fotovoltaică solară
Cutie dejoncțiune fotovoltaică solară

Panou solar PVcadru de aluminiu 

Cadrul dinaluminiu este, de obicei, un aliaj de aluminiu anodizat; 

Aspect:Suprafața cadrului este curată și plată, fără deteriorări, fără diferențe deculoare, fără zgârieturi, fără murdărie evidentă, reziduuri de silicon etc.;complet cu cabluri și găuri de montare, lungime și poziție corecte; 

Nu prezintărăni, abraziuni, vânătăi (inclusiv la colțuri), linii mecanice, gropi de arc,urme de arcadă, pockmarks, exfoliere, coroziune, bule, filigrane, urme de apă,urme de ulei și murdărie; nu prezintă bavuri pe margini; 

În prezent, bunaperformanță mecanică de încărcare a modulelor fotovoltaice solare provine înprincipal din sprijinul protecției cadrului, iar piața actuală a văzut multtimp lățimea cadrului de 35-40 mm, pentru necesitatea de a testa performanța deîncărcare a proiectului sau a zonei, ar trebui să urmărească o lățime mai marea cadrului (45, 50 mm) pentru protecție.     

Panou solar PVcadru de aluminiu

Cum să selectațiun producător de componente de calitate 

1, poate emiteun raport de certificare a laboratorului independent și a agenției de testare acertificării de certificare terță parte, cu toate acestea, producătoriigenerali în certificarea componentelor vor fi conștienți de selecțiacomponentelor de calitate trimise la testare. Prin urmare, raportul decertificare de către o terță parte poate fi utilizat doar ca bază de referințăde bază. 

2, producătoriide module sunt mărci bine cunoscute în industrie, în timp ce capacitatea deproducție este mai mare, astfel încât în industrie sub presiunea de a reducecosturile, mai multă putere de negociere cu producătorii de materii prime și,prin urmare, au mai multe marje de profit proprii, nu pentru a reduce colțurileși pentru a-și distruge propriul semn. 

3, celulefotovoltaice pentru modulele fotovoltaice este cea mai importantă și cea mai debază unitate de generare a energiei, astfel încât calitatea modulelorfotovoltaice depinde în mare măsură de calitatea celulelor fotovoltaice, astfelîncât dacă producătorii de componente au propria fabrică de celule, lacalitatea propriilor celule poate fi folosit ca un criteriu de evaluareimportant. 

4, în cele dinurmă, dacă producătorul poate furniza cu componentele fotografii EL din fabricăși rapoarte de date legate de testele de putere pot fi folosite ca o bazăimportantă de evaluare. 

În concluzie,pentru panourile solare cu abateri de culoare, trebuie să se facă o evaluaremai rezonabilă, împreună cu criteriile de evaluare, pentru a determina dacăexistă o problemă de calitate.