Care este raportul de capacitate (raportul DC/AC) al unui sistem fotovoltaic?

· Știri din Industrie

Există mulți parametri tehnici care trebuie luați în considerare atunci când se proiectează un sistem fotovoltaic, cum ar fi unghiul de înclinare, azimutul, distanța dintre module, raportul de capacitate și alți parametri tehnici ai echipamentului, dintre care raportul de capacitate este unul dintre parametrii care trebuie luați în considerare. Un raport de capacitate rezonabil nu numai că asigură funcționarea echipamentului în cele mai bune condiții, dar asigură și rata de utilizare a modulelor, care este direct legată de investiția și de recuperarea costurilor sistemului fotovoltaic.

broken image

Ce este raportul de capacitate?


Raportul de capacitate se referă la raportul dintre puterea modulului și puterea nominală de ieșire a invertorului într-o instalație fotovoltaică. Dacă un sistem fotovoltaic este proiectat cu un raport de capacitate de 1:1, dar, din cauza condițiilor de lumină și a temperaturii, modulele fotovoltaice nu ating puterea lor nominală în cea mai mare parte a timpului, invertorul nu funcționează practic la capacitate maximă, iar capacitatea este irosită în cea mai mare parte a timpului. În prezent, proiectarea suprapotrivirii este adesea utilizată ca mijloc eficient de îmbunătățire a ratei globale de utilizare a sistemului fotovoltaic, de reducere a costului energiei electrice a sistemului și de creștere a veniturilor.

broken image

Factori care influențează raportul de capacitate


Există mulți factori care influențează raportul de alocare a capacității, printre care se numără
 intensitatea insuficientă a iradierii
 temperatura ambiantă ridicată
 umbrirea de pete și praf
 orientarea modulelor nu este optimă pe parcursul zilei (parantezele de urmărire sunt mai puțin influente)
 degradarea puterii modulelor
 Pierderi de adaptare intra și inter-stringă

broken image

Care sunt principiile de calcul al raportului de toleranță?

Există trei categorii de rapoarte de toleranță în funcție de principii diferite. Prima categorie este subalocarea, adică capacitatea din partea modulelor invertorului este mai mică decât capacitatea nominală a invertorului; a doua categorie este supraalocarea compensatorie, în care raportul de capacitate a sistemului este mărit pe baza principiului că sistemul nu va suferi o limitare a puterii; a treia categorie este supraalocarea activă, în care raportul de capacitate a sistemului este mărit pe baza principiului că LCOE al sistemului este cel mai mic, deoarece invertorul va suferi o limitare a puterii, sistemul va pierde o anumită cantitate de energie, dar investiția și producția combinate vor duce la cel mai mic cost pe kWh al sistemului. Costul energiei electrice va fi minimizat. O creștere moderată a raportului dintre capacitatea modulelor și a invertoarelor va îmbunătăți nu numai rata de utilizare a invertorului, ci și eficiența economică a instalației. Citiți "Cum se calculează costul energiei electrice" de Maysun.

Principalul motiv pentru suprapotrivire este faptul că modulele fotovoltaice nu ating puterea de vârf dorită în timpul funcționării efective.

broken image

Avantajele supraalocării


Reducerea costurilor de investiție ale sistemului și îmbunătățirea rentabilității investițiilor este unul dintre principalele obiective ale proiectării și optimizării sistemelor de instalații fotovoltaice. Cerințele de suprapunere sunt, de asemenea, ridicate, cum ar fi capacitatea de a prelua hardware-ul de putere de curent continuu și capacitatea de disipare a căldurii pentru ore lungi de funcționare. Puteți citi compilația Maysun "Selecția și instalarea invertorului"

1. Poate compensa lipsa de lumină, reduce pierderea de putere cauzată de temperatură, praf, atenuarea modulelor etc. Poate face ca instalația fotovoltaică să atingă puterea nominală de ieșire și să furnizeze energie stabilă către rețea.
2. Invertorul poate funcționa mai mult timp în orele de dimineață și de seară. Deoarece invertorul are nevoie ca puterea de intrare de curent continuu să atingă pragul de pornire înainte de a putea porni. Prin urmare, la aceeași intensitate a luminii solare, creșterea raportului de capacitate poate face ca modulele fotovoltaice să producă o putere mai mare, invertorul pornește mai devreme și se oprește mai târziu, timpul de generare a energiei este mai lung, iar resursele luminoase locale pot fi mai bine utilizate.
3. Îmbunătățirea ratei de utilizare a invertoarelor, a boosterelor in situ, a echipamentelor de distribuție a energiei și a substațiilor, diluând costul de investiție al utilităților, reducând semnificativ costul proiectului și scăzând costul de generare a energiei.

broken image

Maysun Solar, în calitate de producător de module fotovoltaice cu 15 ani de experiență profesională, vă poate oferi panouri solare de înaltă calitate, faceți clic pe butonul de mai jos pentru a ne contacta pentru o ofertă de produse.