Note privind selectarea și instalarea invertoarelor pentru sistemele fotovoltaice distribuite în gospodării

De obicei, după ce aleg să achiziționeze un panou fotovoltaic de casă, oamenii trebuie să potrivească panoul fotovoltaic achiziționat cu o serie de accesorii. Invertorul este o parte foarte importantă a sistemului fotovoltaic, care menține funcționarea eficientă și generarea de energie a sistemului fotovoltaic. Acest articol oferă câteva sfaturi cu privire la selectarea și instalarea invertoarelor.

Tipuri
Un invertor fotovoltaic este un dispozitiv electric care convertește energia solară în energie electrică și este în general ales de către publicul larg ca fiind de tip exterior. Acest tip de invertor este, de obicei, răcit în mod natural, folosind fluxul de aer pentru a disipa căldura, și nu necesită un sistem de răcire suplimentar. Are un grad ridicat de protecție a carcasei (de obicei este necesar IP65), necesită puține modificări de mediu pentru instalare și este mai puțin costisitor. De asemenea, deoarece invertorul este instalat în aer liber, zgomotul generat de funcționarea invertorului va avea un impact mult mai mic asupra utilizatorului, dar este necesară o bună protecție a echipamentului. Este demn de menționat faptul că indicele de zgomot al invertorului nu depășește 65 de decibeli, ceea ce nu produce pericole de zgomot.
Pentru a afla mai multe despre mărcile de invertoare, puteți citi acest articol publicat de Maysun în trecut: Top 10 producători mondiali de invertoare în 2022

broken image

Putere
Puterea invertorului selectată trebuie să corespundă cu puterea maximă a panoului de celule fotovoltaice. Puterea nominală de ieșire a invertorului fotovoltaic este, în general, aleasă pentru a fi similară cu puterea totală de intrare, (de obicei, suprapotrivirea este controlată în limita de 1,3), astfel încât să se economisească costurile.

Capacitate
Alegerea dimensiunii capacității invertorului poate fi optimizată în funcție de condițiile de instalare. În cazul în care locul de instalare nu este clar la începutul fazei de proiectare și nu a fost luat în considerare pe deplin, ar trebui să alegeți un invertor fotovoltaic cât mai mic posibil pentru a obține urmărirea mai multor puteri independente și, dacă este necesar, un microinvertor pentru a obține urmărirea puterii maxime pentru unitățile mai mici, protejându-vă astfel împotriva unor probleme cum ar fi nepotrivirile serie-paralel mai târziu, cauzate de faptul că locul nu este suficient de mare sau nu este suficient de regulat.

broken image

Controler MPPT
În sistemele fotovoltaice distribuite în gospodării, din cauza restricțiilor acoperișului, atunci când tipul de pătrat fotovoltaic, orientarea și înclinarea instalației sunt diferite sau când unele dintre module sunt umbrite în anumite momente, este recomandabil să se utilizeze invertoare fotovoltaice cu funcții de control MPPT independente multiple, care pot configura sistemul mai flexibil, pot reduce pierderile potențiale de eficiență a sistemului și pierderile de generare a energiei, pot îmbunătăți eficiența generării de energie și pot obține venituri maxime din generarea de energie pentru utilizator.

broken image

La ce aspecte ar trebui să fiu atent atunci când instalez invertorul unui sistem fotovoltaic?


Fiind componenta de bază a unui sistem fotovoltaic, invertorul afectează în mod direct capacitatea de generare a energiei a sistemului și ar trebui să se țină cont de următoarele aspecte.
(1) Deoarece conexiunea dintre invertor și rețea modifică caracteristicile de impedanță ale invertorului, este ușor de provocat rezonanța în invertorul însuși, care apare mai ales atunci când mai multe invertoare sunt conectate în paralel.
(2) După instalare, invertorul trebuie să fie revizuit de o persoană, marcat și înregistrat.
(3) Conexiunea dintre conducta de ventilație a invertorului și conducta externă trebuie să fie conectată în mod moale pentru a preveni zgomotul mecanic cauzat de vibrațiile mecanice.
(4) Atunci când zgomotul invertorului crește și există un miros, trebuie atrasă atenția asupra acestuia, să se verifice defecțiunile interne ale invertorului și să se afle cauzele, după caz.
(5) Acordați atenție la detectarea scurgerilor invertorului, la împământare, la secvența de fază etc. în timpul instalării și punerii în funcțiune.
(6) La punerea în funcțiune a invertorului ar trebui să fie prezente cel puțin 2 persoane în același timp și să se acorde atenție la protecția siguranței operatorului.

broken image

Combinația dintre invertoarele de înaltă calitate și panourile fotovoltaice de înaltă performanță vă poate oferi un sistem fotovoltaic distribuit excelent pentru casa dumneavoastră, făcându-vă viața mai ecologică, mai eficientă și mai convenabilă.


În calitate de producător de module fotovoltaice cu 15 ani de experiență profesională, MaysunSolar vă poate oferi panouri solare de înaltă calitate și experiență în construirea de sisteme fotovoltaice, faceți clic pe butonul de mai jos pentru a ne contacta pentru o ofertă de produse.