Care sunt cele mai bune panouri fotovoltaice pentru zonele cu zăpadă?

Există o tendință globală aproape de neoprit pentru tot mai mulți proprietari de locuințe care aleg să instaleze panouri fotovoltaice. Cu toate acestea, pentru persoanele care se confruntă cu ierni lungi timp de mai mult de patru luni pe an, frigul și zăpada sunt cele mai mari îngrijorări legate de trecerea la energia solară. Așadar, pot fi dotate zonele cu zăpadă cu panouri fotovoltaice? Ce tip de panouri ar trebui să aleg? Și cum ar trebui să fie instalate? Acest articol va răspunde la toate întrebările dumneavoastră.

broken image

Panourile fotovoltaice pot funcționa în zonele reci ca de obicei

Teoretic, panourile fotovoltaice pot funcționa în intervalul de la -40°C la 80°C. Temperatura optimă de funcționare a panourilor fotovoltaice este de 25°C. Pentru fiecare creștere de 1°C a temperaturii, eficiența generării de energie a acestora scade cu 0,3%-0,4%, ceea ce este cunoscut sub numele de coeficient de temperatură. Celulele fotovoltaice sunt un dispozitiv semiconductor cu caracteristici de temperatură negative, cu cât temperatura este mai scăzută, cu atât mai bună este performanța de generare a energiei. Se poate observa că panourile fotovoltaice pot genera energie electrică în mod optim în zonele reci, în timp ce, dimpotrivă, temperaturile prea ridicate pot limita producția de energie a panourilor fotovoltaice.
În plus, zăpada de pe sol este un lucru bun pentru panourile fotovoltaice, mai ales dacă ați instalat module cu geamuri duble pe ambele fețe. Zăpada albă de pe sol acționează ca o oglindă și reflectă o mare cantitate de lumină solară pe spatele panoului, crescând astfel foarte mult producția de energie a acestuia.
Pentru a afla mai multe, citiți articolul nostru anterior de pe blog despre cum funcționează panourile fotovoltaice pe timp de iarnă

broken image

Amenințarea reală a frigului și a zăpezii pentru panourile fotovoltaice

Deși temperaturile scăzute sunt bune pentru generarea de energie electrică de la panourile fotovoltaice, temperaturile excesiv de scăzute și zăpada abundentă pot provoca uneori daune ireversibile panourilor fotovoltaice. Adevărata amenințare vine din cauza zăpezii abundente și a pătrunderii vaporilor de apă.
Zăpada abundentă
Nu numai că zăpada care acoperă panourile împiedică în mod direct absorbția luminii solare de către panouri, dar zăpada excesivă poate, de asemenea, deforma cu ușurință sau chiar deteriora modulele, unele zone înzăpezite acumulând suficientă zăpadă peste noapte pentru a strivi panourile.
Pătrunderea vaporilor de apă
În plus, zăpada, gheața și ploaia înghețată pot produce, de asemenea, stâlpi de gheață între modulele unui panou fotovoltaic. Acești stâlpi pot transporta cu ușurință apa în circuite și aparate, cum ar fi plăcile din spate ale modulelor și cutiile de joncțiune, ceea ce poate duce la deteriorarea izolației electrice și la defecțiuni de scurtcircuit.

broken image

În fața acestor amenințări, trebuie să fim mai atenți în alegerea panourilor fotovoltaice, a invertoarelor și a altor echipamente mai potrivite pentru dumneavoastră și să alegem un instalator mai profesionist pentru a adapta instalarea, funcționarea și întreținerea la condițiile locale. Pentru mai multe informații pe această temă, puteți citi articolul nostru anterior de pe blog: 6 sfaturi care să vă învețe cum să îmbunătățiți eficiența producției de energie fotovoltaică

Care este cel mai bun panou fotovoltaic pentru zonele reci și înzăpezite?

Pentru condițiile climatice reci și înzăpezite, companiile fotovoltaice pot aborda în mod eficient riscurile potențiale de îmbunătățire de mai sus prin îmbunătățirea proceselor de producție și modernizarea materialelor.
Utilizarea modulelor cu încărcătură mare de zăpadă
Aliajele de aluminiu de înaltă performanță pot crește semnificativ rezistența lunetei. Utilizarea unor profile din aliaj de aluminiu mai groase și mai late și adăugarea de bare de armare în mijlocul modulului poate crește sarcina mecanică a modulului cu peste 20%, ceea ce, la rândul său, sporește rezistența la sarcină de zăpadă a modulului și îi permite acestuia să reziste la zăpadă mai grea.
Utilizarea modulelor cu geamuri duble
Sticla este substanța anorganică siliciu, care este aceeași substanță ca și nisipul. Înlocuirea foliei organice de pe spate cu sticlă elimină pătrunderea vaporilor de apă, previne PID și prelungește durata de viață a modulului.

broken image

Recent, Maysun Solar a dezvoltat un produs personalizat de module cu geam dublu cu încărcătură mare de zăpadă, pe baza cerințelor unui client nordic: TwiSun X. Sticla cu două fețe a TwiSun X este o sticlă fotovoltaică cu permeabilitate inversă de înaltă eficiență produsă prin tehnologie de întărire fizică pură și furnizată de furnizorul de sticlă fotovoltaică din seria Solar Roof de la Tesla; rama de 30 mm este realizată dintr-un aliaj de aluminiu 6005-T6 mai rezistent Cadrul de 30 mm este fabricat dintr-un aliaj de aluminiu 6005-T6 mai rezistent, cu o cavitate mai groasă și mai lată; în partea din spate a modulului sunt adăugate două bare de ranforsare suplimentare din aliaj de aluminiu din același material pentru a crește sarcina mecanică a modulului cu 20%, cu o sarcină frontală de zăpadă de 6000 Pa.
Faceți clic pe butonul de mai jos pentru a afla mai multe informații despre produs.