Ce este efectul PID (Potential Induced Degradation) al panourilor solare?

· Știri din Industrie,Maysun povestea clientului

Instalarea panourilor solare este o investiție pe termen lung. O achiziție unică poate oferi consumatorilor o sursă permanentă de energie electrică. Durata medie de viață a panourilor solare din siliciu cristalin disponibile în prezent este de 25-30 de ani. Așadar, ce factori afectează durata de viață a panourilor solare? De exemplu, eficiența celulelor fotovoltaice va scădea în timp; în plus, există un alt factor care nu poate fi ignorat: efectul PID.

Ce este efectul PID al panourilor solare?

Ce este efectul PID al panourilor solare?

Efectul PID, cunoscut și sub numele de Degradare indusă de potențial, apare atunci când componentele funcționează la o tensiune ridicată pentru o perioadă îndelungată. Acest lucru poate provoca un curent de scurgere între geamul de acoperire, materialul de încapsulare al panoului solar și cadru. Diferența de sarcină electrică face ca ionii pozitivi să se deplaseze de la sticlă, cadru și structura de instalare către celula fotovoltaică solară. Atunci când se acumulează o cantitate mare de sarcină pe suprafața celulei, aceasta poate afecta joncțiunea PN a celulei. Efectul de pasivare de pe suprafața celulei se înrăutățește, provocând o scădere a factorului de umplere, a curentului de scurtcircuit și a tensiunii de circuit deschis. Acest lucru face ca performanța componentei să fie mai mică decât cea preconizată, ceea ce duce la o scădere a performanței sale globale.

Care sunt cauzele efectului PID în panourile solare?

Care sunt cauzele efectului PID în panourile solare?

Calitatea materiilor prime utilizate pentru panourile solare: cum ar fi sticla, materialele de etanșare și materialele de încapsulare a panourilor solare, are un impact semnificativ asupra faptului dacă panoul solar va suferi efectul PID. De exemplu, dacă se alege o sticlă cu o cantitate mare de sodiu sau dacă materialul de încapsulare a panoului solar utilizat nu poate împiedica pătrunderea vaporilor de apă, aceasta poate cauza efectul PID în panoul solar.

Unde se instalează panourile solare: Principalii factori de mediu care cauzează efectul PID sunt temperatura ridicată și umiditatea. Locul în care este instalat un proiect de energie solară determină impactul acestuia asupra panourilor solare. Din cauza umidității, umezeala va pătrunde în modulul panoului solar și va provoca o creștere a curentului de scurgere, un proces care este accelerat la temperaturi ridicate și afectează randamentul panourilor solare.

Tensiunea sistemului și scara panourilor solare: În general, cu cât sunt mai multe panouri conectate în serie, cu atât mai mare este tensiunea sistemului și cu atât mai mare este curentul de dispersie sau curentul de scurgere generat atunci când există o diferență de potențial între celulele fotovoltaice solare și sol, ceea ce duce la Probabilitatea fenomenului PID este mai mare. În general, sistemele de 1500 V prezintă un risc mai mare decât cele de 1000 V.

Cum se testează performanța anti-PID a panourilor solare înainte de a ieși din fabrică?

Cum se testează performanța anti-PID a panourilor solare înainte de a ieși din fabrică?

1. La o anumită temperatură și umiditate, acoperiți suprafața de sticlă a modulului cu o folie de aluminiu, o folie de cupru sau o cârpă umedă și aplicați o tensiune între terminalul de ieșire al modulului și suprafața de acoperire pentru o anumită perioadă de timp.

2. 2. Aplicați -1000 V CC între terminalul de ieșire al modulului și rama de aluminiu timp de 96 de ore într-un mediu cu 85% umiditate de 85°C sau 60°C sau 85°C.

Înainte de cele două metode de testare, componentele sunt testate pentru putere, scurgere de umezeală și imagistică EL. După terminarea acestora, se efectuează din nou testul de putere, testul de scurgere umedă și imagistica EL. Se compară rezultatele înainte și după test pentru a obține apariția PID în condițiile stabilite. Atunci când apare fenomenul PID, se poate observa din imagistica EL că unele celule sunt înnegrite.

Prima metodă este folosită mai ales în instituțiile experimentale, în timp ce a doua metodă este folosită mai ales de fabricile de panouri solare. De fapt, scopul final al celor două metode de testare de mai sus este de a obține certificarea rezistenței PID a modulului de testare a panourilor solare - IEC 62804.

Panourile solare de la Maysun Solar sunt certificate de Rezistența PID a modulului de testare a panoului solar - IEC 62804, asigurând o calitate excelentă.

Panourile solare de la Maysun Solar sunt certificate de Rezistența PID a modulului de testare a panoului solar - IEC 62804, asigurând o calitate excelentă.
Proiectul este amplasat pe acoperișul unei case din Germania, faceți clic pe imagine pentru a afla mai multe.
Un proiect este în curs de desfășurare activă pe acoperișul Germaniei, faceți clic pe imagine pentru a afla mai multe.

Cum pot panourile solare să evite efectul PID în utilizare?

Efectul PID poate fi reversibil sau ireversibil, în funcție de ceea ce l-a cauzat. Din păcate, PID (degradarea indusă de potențial) este ceva ce nu poate fi evitat atunci când este cauzat de reacții electrochimice interne. Acest lucru poate avea ca rezultat delaminarea peliculei subțiri sau coroziunea galvanică în panourile fotovoltaice. În cazul în care efectul PID este cauzat de factori externi, există modalități de a-l evita și de a-l rezolva.

Cum pot panourile solare să evite efectul PID în utilizare?

1. Folosiți un dispozitiv care previne efectul PID. Cutia anti-PID este un dispozitiv care schimbă direcția curentului electric de la invertor. Acest lucru ajută la contracararea efectelor negative asupra modulelor fotovoltaice cauzate de tensiune. Scopul acestor cutii este de a preveni ca fiecare șir să rămână pe aceeași polarizare pentru prea mult timp. Acest lucru ajută la reducerea șanselor de PID (degradare indusă de potențial) și permite fiecărui modul să își revină după orice potențial negativ pe care l-ar fi putut experimenta.

Folosiți un dispozitiv care previne efectul PID. Cutia anti-PID este un dispozitiv care schimbă direcția curentului electric de la invertor

2. Proiectarea unui sistem de instalare care să fie practic și logic. Vremea cu temperaturi ridicate poate avea un impact negativ asupra centralelor fotovoltaice. Cu toate acestea, această problemă poate fi abordată prin implementarea unui sistem de instalare bine conceput. Asigurați-vă că componentele, invertoarele și cutiile de distribuție au capacități adecvate de ventilație și disipare a căldurii. În plus, dacă invertorul permite, puteți atenua problema prin împământarea terminalului negativ de curent continuu al invertorului.

 Proiectarea unui sistem de instalare care să fie practic și logic. Vremea cu temperaturi ridicate poate avea un impact negativ asupra centralelor fotovoltaice.

3. Selectarea unei metode eficiente de încapsulare a panoului solar. Umiditatea este un factor care poate cauza efectul PID. Prin utilizarea unei încapsulări adecvate a panoului solar, puteți împiedica pătrunderea vaporilor de apă și provocarea unei reacții care generează acid acetic în pelicula EVA. Acest acid reacționează apoi cu alcalii de pe suprafața de sticlă, creând ioni de sodiu care se pot mișca liber. Acest lucru ajută la prevenirea eficientă a apariției efectului PID.

Producătorii de panouri solare au propriile sisteme de testare pentru a se asigura că produc în mod constant panouri solare de înaltă calitate. Maysun Solar este o companie care produce panouri solare de 15 ani. Ei au multă experiență în acest domeniu. Aceștia oferă panouri solare de înaltă calitate care sunt certificate pentru a rezista la PID (Potential Induced Degradation). Acest lucru înseamnă că acestea răspund nevoilor utilizatorilor care doresc să utilizeze energie curată.

S-ar putea să vă placă și:

Încapsularea panourilor solare: o componentă cheie pe care s-ar putea să o ignorați
Exploatarea puterii soarelui: o călătorie a sustenabilității și inovării
Ce trebuie făcut în cazul unei defecțiuni la o centrală fotovoltaică?