Ce trebuie făcut în cazul unei defecțiuni la o centrală fotovoltaică?

· Știri din Industrie

I. Ecranul invertorului nu se afișează

Analiza defecțiunilor: Nu există nicio intrare de curent continuu, ecranul LCD al invertorului este alimentat în curent continuu.
Cauze posibile:
(1) Tensiune insuficientă a componentelor. Tensiunea de funcționare a invertorului este de la 100v la 500v, sub 100v, invertorul nu funcționează. Tensiunea modulului este legată de iradierea solară.
(2) Terminalul de intrare PV este conectat invers. Terminalul PV are poli pozitivi și negativi, care ar trebui să corespundă unul cu celălalt și să nu fie conectat invers cu alte grupuri.
(3) Comutatorul de curent continuu nu este închis.
(4) Atunci când componentele sunt conectate în serie, unul dintre conectori nu este conectat corect.
(5) O componentă este scurtcircuitată, ceea ce face ca nici celelalte componente să nu funcționeze.
Soluție:
Măsurați tensiunea de intrare de curent continuu a invertorului cu un multimetru clasa tensiune. Când tensiunea este normală, tensiunea totală este suma tensiunilor fiecărui grup. Dacă nu există tensiune, testați pe rând comutatorul de curent continuu, bornele, conectorii de cablu, componentele etc. pentru a vedea dacă sunt normale. Dacă este vorba de o componentă cu mai multe căi care să fie testată separat și conectată individual.
Dacă invertorul este utilizat pentru o perioadă de timp și nu se găsește nicio cauză, circuitul hardware al invertorului este defect, vă rugăm să contactați compania post-vânzare.

Ecran fără afișaje

II. Invertor care nu este conectat la rețea

Analiza defecțiunilor: Invertorul și rețeaua nu sunt conectate.
Cauze posibile:
(1) Întrerupătorul de curent alternativ nu este închis.
(2) Terminalul de ieșire CA al invertorului nu este conectat.
(3) Rândul superior al terminalelor de ieșire ale invertorului de pe linia de conectare este slăbit.
Soluție:
Folosiți un fișier de tensiune multimetru pentru a măsura tensiunea de ieșire CA a invertorului, în condiții normale, terminalele de ieșire ar trebui să aibă o tensiune de 220V sau 380V, dacă nu, testați terminalele pe rând dacă sunt slăbite, dacă întrerupătorul CA este închis, dacă întrerupătorul de protecție împotriva scurgerilor este deconectat.

III. supratensiune PV

Analiza defecțiunilor: Alarma de tensiune continuă este prea mare.
Cauză posibilă: Numărul de componente în serie este prea mare, ceea ce face ca tensiunea să depășească tensiunea invertorului.
Soluție:
Din cauza caracteristicilor de temperatură ale componentelor, cu cât temperatura este mai scăzută, cu atât tensiunea este mai mare. Intervalul de tensiune de intrare al invertorului monofazat de șiruri este de 100-500V, ceea ce sugerează că tensiunea după șir este între 350-400V, iar intervalul de tensiune de intrare al invertorului trifazat de șiruri este de 250-800V, ceea ce sugerează că tensiunea după șir este între 600-650V. În acest interval de tensiune, invertorul este mai eficient și poate genera energie electrică dimineața și seara, când iradierea este scăzută, dar fără ca tensiunea să depășească limita superioară a tensiunii invertorului și să provoace o alarmă și o oprire.

Supratensiune PV

IV. defect de izolare

Analiza defecțiunilor: rezistența izolației sistemului fotovoltaic la masă este mai mică de 2 megohmi.
Cauze posibile:
Modulele solare, cutiile de joncțiune, cablurile de curent continuu, invertoarele, cablurile de curent alternativ, bornele și alte locuri în care există un scurtcircuit între fir și masă sau deteriorarea stratului de izolație. Terminalele PV și carcasa cablurilor de curent alternativ sunt slăbite, ceea ce duce la pătrunderea apei.
Soluție:
Deconectați rețeaua, invertorul, verificați rezistența firelor la masă a fiecărei componente în parte, aflați punctul cu probleme și înlocuiți.

V. Defecțiunea curentului de scurgere

Analiza defecțiunii: Curentul de scurgere este prea mare.
Soluție:
Îndepărtați intrarea panoului fotovoltaic, apoi verificați rețeaua periferică de curent alternativ. Deconectați toate terminalele de curent continuu și de curent alternativ, lăsați invertorul să se stingă mai mult de 30 de minute, dacă se recuperează de la sine, continuați să îl utilizați, dacă nu se recuperează contactați inginerul tehnic post-vânzare.

Eroare datorată curentului de scurgere

VI. Analiza defecțiunilor de eroare de rețea

Tensiunea și frecvența rețelei sunt prea mici sau prea mari.
Soluție:
Folosiți un multimetru pentru a măsura tensiunea și frecvența rețelei, dacă aceasta depășește, așteptați ca rețeaua să revină la normal. În cazul în care rețeaua este normală, este defecțiunea de generare a energiei de pe placa de circuit de detectare a invertorului, vă rugăm să deconectați toate terminalele de curent continuu și de curent alternativ, lăsați întreruperea alimentării invertorului pentru mai mult de 30 de minute, dacă vă puteți restabili pentru a continua să utilizați, dacă nu, contactați inginerul tehnic post-vânzare.

VII. Defecțiune hardware a invertorului

Analiza defecțiunilor: Placa de circuit a invertorului, circuitul de detecție, circuitul de alimentare, circuitul de comunicare și alte circuite sunt defecte.
Soluție:
Dacă invertorul este defect, vă rugăm să deconectați terminalele de curent continuu și de curent alternativ și lăsați invertorul să se stingă mai mult de 30 de minute, dacă îl puteți recupera singur, continuați să îl utilizați, dacă nu, contactați inginerul tehnic post-vânzare.

hardware defectuos

VIII. Puterea de ieșire a sistemului nu atinge puterea ideală

Cauze posibile:
Mulți factori afectează puterea de ieșire a centralelor fotovoltaice, inclusiv cantitatea de radiații solare, unghiul de înclinare a modulului de celule solare, blocarea prafului și a umbrelor, caracteristicile de temperatură ale componentelor.
Din cauza configurației și instalării necorespunzătoare a sistemului, puterea sistemului este mică, soluțiile obișnuite sunt:
(1) Testați puterea fiecărui modul pentru adecvare înainte de instalare.
(2) Reglați unghiul de montare și orientarea modulelor.
(3) Verificați dacă există umbre și praf pe module.
(4) Verificați dacă tensiunea se încadrează în intervalul de tensiune atunci când modulele sunt conectate în serie, o tensiune prea mică va reduce eficiența sistemului.
(5) Înainte de a instala mai multe șiruri, verificați tensiunea de circuit deschis a fiecărui șir, diferența nu trebuie să depășească 5 V, dacă se constată că tensiunea este incorectă, verificați cablajul și conectorii.
(6) Instalarea poate fi accesată în loturi, fiecare grup de acces pentru a înregistra puterea fiecărui grup, diferența de putere dintre șiruri nu depășește 2%.
(7) Locul de instalare nu este bine ventilat, căldura invertorului nu se răspândește la timp sau este expus direct la lumina soarelui, ceea ce face ca temperatura invertorului să fie prea mare.
(8) Invertorul are acces dublu MPPT, iar puterea de intrare a fiecărei căi este de numai 50% din puterea totală. În principiu, puterea instalată proiectată a fiecărei căi ar trebui să fie egală, dacă este conectată numai la terminalul MPPT al unei căi, puterea de ieșire va fi înjumătățită.
(9) Contactul slab al îmbinărilor cablurilor, diametrul prea lung și prea subțire al cablului au pierderi de tensiune și, în cele din urmă, provoacă pierderi de putere.
(10) Capacitatea de comutare a comutatorului de curent alternativ conectat la rețea a centralei fotovoltaice este prea mică pentru a satisface cerințele de ieșire a invertorului.

Puterea de ieșire a sistemului

IX. supratensiune pe partea de curent alternativ

Cauze posibile:
Impedanța rețelei este prea mare, partea utilizatorului de generare a energiei fotovoltaice nu poate fi digerată, iar transmisia de ieșire din cauza impedanței este prea mare, ceea ce are ca rezultat o tensiune prea mare a părții de ieșire a invertorului, ceea ce determină oprirea protecției invertorului sau o funcționare redusă.
Soluțiile comune sunt:
(1) Creșterea cablului de ieșire, deoarece cu cât cablul este mai gros, cu atât impedanța este mai mică.
(2) Cu cât cablul este mai scurt, cu atât impedanța este mai mică.

Maysun Solar, în calitate de producător de module fotovoltaice cu 15 ani de experiență profesională, vă poate oferi panouri solare de înaltă calitate, faceți clic pe butonul de mai jos pentru a ne contacta pentru o ofertă de produse.

S-ar putea, de asemenea, să vă placă:

Vă rugăm să opriți dezinformarea PV
broken image
broken image