Vă rugăm să opriți dezinformarea PV

· Știri din Industrie

Maysun a adunat câteva dintre cele mai răspândite mesaje de pe internet și le-a explicat.

1. Poluarea PV


Când vine vorba de industria fotovoltaică, nu lipsesc persoanele care consideră că aceasta este o industrie "cu poluare ridicată și consum mare de energie", deoarece procesul de producție a modulelor fotovoltaice din siliciu cristalin va produce un număr mare de poluanți, contrar intenției inițiale de dezvoltare ecologică.
Dar trebuie să recunoaștem faptul că a avea poluanți și a provoca poluare sunt două concepte complet diferite. Poluarea este cauzată doar dacă poluanții nu sunt eliminați; invers, dacă sunt eliminați în mod legal, nu pot fi numiți poluare a mediului. În ceea ce privește legile și reglementările, atâta timp cât standardele de emisie sunt respectate, se consideră că nu există "poluare". De asemenea, afacerea de reciclare a energiei fotovoltaice se maturizează treptat, faceți clic pe butonul de mai jos pentru a citi mai multe.

Unii oameni spun că energia fotovoltaică poluează lumina, provocând amețeli și alte neplăceri. Dar, de fapt, fotovoltaica însăși se bazează pe absorbția energiei solare pentru a genera electricitate și, în ansamblu, absoarbe mai mult și reflectă mai puțin. Sursa de poluare luminoasă este lumina vizibilă, iar celulele unității interne de generare a energiei electrice a modulului fotovoltaic vor absorbi lumina vizibilă și o vor transforma în energie electrică, ceea ce va reduce și mai mult reflectarea luminii vizibile. În al doilea rând, panourile solare sunt în general instalate pe acoperiș sau pe un teren deschis, mediul înconjurător și oamenii nu vor provoca impact.

broken image

2. PV ocupă teren

Resursele de terenuri sunt puține în țările europene, iar PV centralizată acoperă o suprafață mare, ceea ce implică aprobarea terenului și alte proceduri sunt mai complexe și consumatoare de timp, în timp ce acoperișurile, pereții și alte facilități sunt ușor de instalat și au un caracter economic, astfel încât regiunea europeană să instaleze în principal PV distribuită. Inițiativele europene recente de scurtare a procesului de aprobare pentru proiectele fotovoltaice pe acoperiș, instalarea obligatorie a PV pe anumite acoperișuri în termenele relevante. În plus, "planul de digitalizare a sistemului energetic" al UE a propus, în cadrul infrastructurii, creșterea investițiilor în valoare de 565 de miliarde de euro, pentru a promova progresul proiectelor fotovoltaice comerciale și industriale, fotovoltaice de uz casnic, mașini cu zero emisii de carbon și alte proiecte.

broken image

3. PV dăunează agriculturii

De fapt, "fotovoltaic + agricultură" este un model de afaceri emergent de generare a energiei fotovoltaice, este, de asemenea, un fel de proiect de generare a energiei fotovoltaice compozite. Acest model rezolvă problema stațiilor electrice fotovoltaice și a agriculturii care concurează pentru terenuri și realizează utilizări multiple pentru un singur loc în procesul de producție agricolă, oferind un sprijin tehnic puternic pentru dezvoltarea durabilă a agriculturii și a industriei fotovoltaice. De fapt, pe lângă faptul că devin autonome și autosuficiente din punct de vedere energetic, fermele pot produce, de asemenea, energie în exces (în loc să o folosească pentru uz propriu), care poate fi vândută la rețeaua națională.

4. Energia solară nu este durabilă

Dintre sursele de energie regenerabilă, energia solară este, fără îndoială, cea mai durabilă. Energia solară este o sursă de energie curată și regenerabilă care nu provoacă poluare. De exemplu, pentru fiecare kilowatt de electricitate generat într-o oră, se reduc aproximativ 700 de grame de dioxid de carbon eliberat. Tehnologia fotovoltaică este o tehnologie care permite producerea de energie într-un mod durabil, fără risipă de resurse și cu costuri reduse de distribuție și întreținere.
Nu există emisii de gaze cu efect de seră implicate în generarea energiei fotovoltaice și, cel mai important, este o investiție excelentă pentru a reduce costul energiei electrice. Chiar și în dezvoltarea agriculturii în sere din ultimii ani, modelul tehnic de combinare a energiei solare cu serele agricole a reușit să îmbunătățească sustenabilitatea performanței serelor.

broken image

5. Energia fotovoltaică este scumpă, iar investiția nu se amortizează singură

Sistemele fotovoltaice reprezintă o investiție cu beneficii pe termen lung pentru locuințe și întreprinderi și prezintă avantaje deloc neglijabile atât în sectorul casnic, cât și în cel industrial. Deși costurile de investiție sunt ridicate atunci când se achiziționează fotovoltaicele în avans, mai multe țări au stimulente relative și putem, de asemenea, să alegem un model conectat la rețea și să vindem surplusul de electricitate statului.
În ultima vreme, prețul panourilor fotovoltaice a continuat să scadă, iar durata medie de viață a unui sistem fotovoltaic este de peste 20 de ani. Pe măsură ce costul investiției scade, randamentul acesteia va crește de la an la an, iar perioada de recuperare a investiției se va reduce și mai mult.

broken image

Există mult mai multe prejudecăți și zvonuri despre sistemele fotovoltaice decât putem explica aici, dar sperăm că puteți vedea că esența sistemului fotovoltaic este aceea de a furniza energie curată de bună calitate și de a atinge obiectivul de neutralitate a emisiilor de carbon.
În calitate de producător de module fotovoltaice cu 15 ani de experiență în industrie, Maysun Solar are birouri și depozite în multe țări și a stabilit relații pe termen lung cu mulți instalatori excelenți. Nu ezitați să ne contactați pentru cele mai recente cotații de module sau pentru întrebări legate de energia fotovoltaică.

broken image
broken image
broken image