Cum utilizează agricultura energia fotovoltaică

Cuvinte cheie:Agrivoltaică , Agri-Photovoltaik, Agri-PVAgri-PV combină energia

Sistemele fotovoltaice pentru agricultură reprezintă noua frontieră energetică, care oferă o varietate de avantaje și stimulente. Având în vedere relevanța și durabilitatea acestora, este util să cunoaștem ce presupune sistemul fotovoltaic pentru hangare agricole. Alegerea sistemelor fotovoltaice pe șoproiectele agricole are mai multe avantaje. În primul rând, aceasta va reduce emisiile de CO2 și va diminua poluarea, contribuind la sustenabilitatea ecologică. În al doilea rând, va reduce, de asemenea, costurile energetice, iar surplusul de energie poate fi vândut la rețeaua națională.

broken image

Cum pot fi instalate panourile fotovoltaice în ferme?

Pe lângă acoperișul unui șopron, aceasta poate fi instalată și pe acoperișurile hambarelor, hambarelor, grânarelor, altor clădiri, terenurilor sau serelor. Serele fac parte din sectorul fotovoltaic agricol și sunt reprezentate de serele fotovoltaice, ale căror acoperișuri sunt înlocuite cu panouri solare opace sau transparente.
Un sistem fotovoltaic pe o fermă, o magazie sau o altă structură vă permite să captați razele soarelui și să le transformați în energie electrică, utilizând pe deplin energia regenerabilă. Acest lucru permite fermei să își satisfacă nevoile energetice fără întreruperi, iar această energie poate fi utilizată pentru încălzire, aer condiționat sau pentru diverse funcții de producție.

broken image

De câtă energie fotovoltaică am nevoie pentru ferma mea

Sistemele fotovoltaice agricole pot avea diferite dimensiuni și puteri, iar alegerea cea mai potrivită depinde de întreprinderea însăși, de exemplu în ceea ce privește cerințele energetice.
Puterea minimă recomandată este de aproximativ 20kWp, sub care este posibil să nu satisfacă nevoile fermei. Această opțiune este ideală pentru fermele cu un consum mediu anual de 26.000 kWp. Un sistem fotovoltaic de acest tip necesită o suprafață de aproximativ 220 m2 pentru montarea panourilor.
În cazul în care întreprinderea este mai mare și are o cerere de energie mai mare, puterea medie de referință este de 50 kWp. Pentru un consum mediu anual de 65.000 kWp, aceasta este alegerea potrivită. Un sistem fotovoltaic de acest tip pentru o companie necesită o suprafață de aproximativ 550 m2.
Puterea maximă recomandată corespunde la 100 kWp. Dincolo de aceasta, o putere mai mare de 100 kWp poate fi excesivă. Pentru o fermă care consumă aproximativ 130.000 kWp pe an, aceasta este alegerea potrivită. Pentru un sistem fotovoltaic cu această putere, este necesară o suprafață de aproximativ 550 m2.

broken image

Politici legate de energia fotovoltaică în agricultură

În UE, pe lângă punerea în aplicare integrală a Pachetului privind energia curată (CEP) și, în special, a Directivei privind energia regenerabilă, există mai multe inițiative politice pentru a încuraja dezvoltarea energiei fotovoltaice agricole în Europa.
Cu toate acestea, în unele țări europene, cum ar fi Italia și Franța, reglementările actuale interzic instalarea de sisteme fotovoltaice montate la sol în zonele agricole din motive care includ, pe lângă potențialele probleme de mediu, cum ar fi întărirea solului, degradarea peisajului și a biodiversității, cererea părților interesate de a maximiza capacitatea fotovoltaică și de a beneficia de subvenții ridicate, indiferent de cerințele de lumină ale culturii.
Compania franceză de energie solară TSE a dezvoltat un acoperiș fotovoltaic agricol rotativ care permite mașinilor agricole mari să circule pe sub panouri. Sistemul are un acoperiș rotativ care poate găzdui module solare bifaciale cu o înălțime de peste 5,5 metri. Acoperișul este așezat pe o structură cu patru stâlpi cu dimensiuni de 27 de metri pe 12 metri.
Italia dispune de un stimulent relevant numit PNRR, mai exact 1,5 miliarde de euro pentru întregul teritoriu național, din care cheltuielile maxime eligibile pentru fiecare beneficiar sunt egale cu 250 000,00 euro (fără TVA). Este permisă instalarea panourilor solare doar pe acoperișul clădirilor utilizate în scopuri agricole/ zootehnice/agroindustriale și, prin urmare, nu și pe sol.

broken image

Maysun Solar, în calitate de producător de module fotovoltaice cu o experiență profesională de 15 ani, vă poate oferi panouri solare de înaltă calitate. Avem experiență cu sisteme fotovoltaice la scară mare și pot fi văzute în exemplele noastre de proiecte la adresa

De asemenea, puteți să ne contactați pentru o ofertă de produse, făcând clic pe butonul de mai jos.