Cunoașteți banda de sudură fotovoltaică?

· Știri din Industrie

Cea mai importantă parte a unui panou fotovoltaic este o celulă mică sudată cu bandă de sudură fotovoltaică, care transformă energia luminoasă în energie electrică. Ca și conexiune a celulei și rolul important de a primi fluxul de curent al benzii de sudură fotovoltaică, știți despre aceasta? În acest articol, vă vom spune câteva sfaturi despre banda de sudură fotovoltaică.

broken image

Ce este banda fotovoltaică?

Banda fotovoltaică este un fel de bandă de cupru acoperită cu staniu, compusă din staniu metalic și cupru metalic. Este o bandă conductoare de plumb pentru celulele solare. Aceasta va transporta energia electrică convertită din energia luminoasă de pe celulă către echipamentul electric și are, de asemenea, un anumit efect de disipare a căldurii afectat de curent și tensiune. Prin urmare, este una dintre componentele importante ale panourilor solare fotovoltaice. Calitatea benzii de sudură fotovoltaică este legată de eficiența transmiterii energiei și de durata de viață a modulelor fotovoltaice. Dimensiunea aspectului, proprietățile mecanice, structura suprafeței, rezistivitatea și alți indicatori de performanță ai benzii de sudură fotovoltaică afectează eficiența generării de energie fotovoltaică. Banda fotovoltaică de înaltă calitate nu numai că îmbunătățește semnificativ eficiența generării de energie, dar reduce și rata de fragmentare a panourilor fotovoltaice datorită capacității de conectare de înaltă calitate.

Materialele principale ale benzilor de lipit PV sunt: materialul de bază din cupru, acoperirea cu aliaj de staniu și fluxul. Lucrătorii aplică, în general, un strat continuu și uniform de aliaj cu punct de topire pe suprafața benzii de cupru cu o specificație stabilită, folosind o metodă specializată pentru a crea o bandă fotovoltaică care să îndeplinească cerințele de utilizare.

broken image

Ce tipuri de bandă fotovoltaică sunt disponibile?


Principalele tipuri de benzi fotovoltaice disponibile pe piață în prezent pot fi împărțite în benzi de sudură de interconectare și benzi de bare colectoare, în funcție de direcția de aplicare a acestora.
banda de sudură de interconectare este o bandă de lipit cu staniu utilizată pentru a conecta celulele fotovoltaice și pentru a colecta și transmite curentul celulelor fotovoltaice. Este conectată la linia de rețea frontală și la linia de rețea posterioară a celulei, conectând polii pozitivi și negativi ai celulelor adiacente, formând un circuit în serie pentru a transmite energia electrică de la celule la echipamentul electric. banda busbar conectează șirurile de baterii la cutia de joncțiune pentru a realiza un flux complet al circuitului de curent.
Evident, cantitatea de consumabile utilizate pentru banda de interconectare o depășește cu mult pe cea a benzii de chiuvetă.

broken image

Interconectarea benzilor de sudură de interconectare poate fi împărțită în:
1. Benzi de lipire convenționale
Potrivite pentru componente convenționale și răspund nevoilor componentelor convenționale.
2. Bandă de lipit MBB
Potrivită pentru modulele cu mai multe porți, mai subțire decât banda convențională, cu atât mai vestică linia porții, reducând zona de mascare a benzii pe celulă și îmbunătățind eficiența utilizării. În același timp, face ca distribuția densității celulelor să fie mai uniformă, iar puterea modulului este evident crescută.

broken image

3. Bandă de sudură la temperaturi scăzute
Potrivită pentru modulele cu celule HJT, poate realiza sudarea la temperaturi scăzute, ceea ce este favorabil reducerii ratei de spargere a celulelor fotovoltaice.
Există și alte benzi de sudură cu rezistență scăzută și benzi de sudură în formă.

Benzile de sudură pentru bare de autobuz pot fi împărțite în:
1. Bandă de sudare a plăcilor stivuite
Potrivit pentru modulele de țiglă stivuite, acest tip de bandă este subțire și cu rezistență scăzută, densitate mare de module de țiglă stivuite, poate fi răsturnată pentru a obține o versiune mică fără a crește rata de fragmentare a celulelor, poate fi angajată în îmbunătățirea puterii pe unitatea de suprafață a celulei.
2. Bandă de sudură ștanțată
Se aplică modulului de țiglă stivuită și are un proces suplimentar bazat pe banda de sudare a țiglei stivuite. Scopul este de a realiza o bandă de sudură goală în partea centrală pentru conectarea celulelor de tip țiglă stivuite.


3. Bandă de sudură neagră
Este potrivită pentru modulele complet negre și este adaptată la culoare în funcție de cerințele privind aspectul modulului pentru a menține culoarea benzii de sudură în concordanță cu aspectul cadrului modulului și al celulelor, astfel încât să se atingă scopul estetic și să se reducă poluarea optică.

broken image

Sunt disponibile și benzi convenționale și benzi de îndoire.

Maysun Solar, în calitate de producător cu o experiență de 15 ani în producția de module fotovoltaice, oferă diferite tipuri de module fotovoltaice pentru cumpărare. Faceți clic pe butonul de mai jos pentru a face o cerere de informații! De asemenea, puteți vizita site-ul nostru pentru mai multe informații textuale.

S-ar putea să vă placă și:

broken image
broken image
broken image