Ce este mai exact o microgridă inteligentă?

· Știri din Industrie

Conceptul de microrețele inteligente a devenit foarte popular în ultimii ani, dar ce este mai exact o microrețea inteligentă? Care sunt componentele sale? Care sunt scenariile de aplicare? Probabil că aveți întrebări în acest sens. În acest articol, vi le vom dezvălui pe toate.

Mai întâi de toate, ar trebui să înțelegem conceptul de microgridă. O microgridă este formată dintr-o sursă de alimentare distribuită, o sarcină (importantă, reglabilă etc.) și un sistem de gestionare a energiei, care este un sistem de alimentare și de consum capabil să realizeze un echilibru energetic intern de bază. Alimentarea distribuită cu energie electrică include energie fotovoltaică distribuită, energie eoliană descentralizată, turbine cu gaz, stocare electrochimică a energiei, supercondensatoare etc. Sistemul de gestionare a energiei include dispozitive de monitorizare, protecție și automatizare.

broken image

Scenarii de aplicare a microrețelelor:


Microrețeaua nu este un sistem de alimentare și consum de energie care poate fi utilizat în mod obișnuit de grupuri mari de persoane. Aceasta este utilizată în principal în aplicații în care
1. zone îndepărtate cu nevoi de energie în afara țărmului sau izolate;

2. zone cu rețele slabe sau cu costuri ridicate ale energiei;

3. parcuri cu o cerere ridicată de stabilitate și calitate a energiei.

Caracteristicile microrețelelor:

1.Micro: Nivelul de tensiune al microrețelelor este, în general, sub 35kV; dimensiunea sistemului este, în general, la nivel de megawatt sau mai puțin; conectată la utilizatorii finali, energia electrică este utilizată la nivel local.
2. Curată: Sursa de alimentare a microgridelor este în principal energie curată.
3. Autonomie: Microrețeaua poate realiza o autoechilibrare de bază, iar schimbul de energie cu rețeaua externă nu depășește, în general, 20% din puterea totală.
4. Prietenoasă: Microrețeaua poate sprijini rețeaua și poate furniza energie de înaltă calitate și fiabilă utilizatorilor și poate realiza o comutare lină între modurile de conectare la rețea și de deconectare de la rețea.

broken image

Moduri de funcționare a microrețelei:


1. Mod de conectare la rețea, adică sistemul de microgrilă este interconectat cu rețeaua pentru schimbul de energie.
2. Modul în afara rețelei, în care sistemul de microrețea realizează o autoechilibrare energetică internă.
3. Modul de comutare tranzitorie, în care zona microrețelei este conectată sau deconectată de la rețea în momentul conectării, sistemul trebuie să reducă perturbațiile cauzate de comutarea tranzitorie și să asigure stabilitatea frecvenței și a tensiunii.

Tehnologii pentru microrețele:


1. Stocarea energiei
Stocarea energiei este o parte indispensabilă a microrețelei. Aceasta joacă un rol în microrețea pentru a reduce vârfurile și a umple văile, îmbunătățind considerabil eficiența utilizării intermitente a energiei. În prezent, stocarea de energie are în principal stocarea de energie prin baterii, stocarea de energie prin volane, stocarea de energie prin magneți supraconductori, stocarea de energie prin supercapacitori, tehnologia actuală de stocare a energiei mai matură este reprezentată de bateriile cu plumb-acid, dar există o durată de viață scurtă și probleme de poluare cu plumb, viitorul stocării de energie ridicată, costul redus, performanța de înaltă calitate a pieței bateriilor cu grafen va aduce primăvara în industria de stocare a energiei. Tehnologia de stocare a energiei se dezvoltă în prezent la un cost ridicat, țările din întreaga lume atacă această tehnologie, dar toate au un scop comun, și anume acela de a obține "cost redus + stocare de energie ridicată".

broken image

2. Sistemul de dispecerizare a rețelei
Spre deosebire de sistemele tradiționale de dispecerizare a rețelelor, sistemele de dispecerizare a microrețelelor inteligente sunt tehnologii de dispecerizare orizontale, complementare și optimizate pentru mai multe energii, care pot exploata și utiliza pe deplin substituibilitatea complementară directă a diferitelor surse de energie. Pot fi schimbate diferite tipuri de energie. Fiecare tip de energie este distribuit în mod optim într-o manieră ierarhică și ordonată în etape în fiecare legătură sursă-stocare-încărcare, astfel încât să se obțină o eficiență optimă a utilizării energiei.


3. Tehnologia de protecție:
În microrețeaua inteligentă există mai multe surse de energie și mai multe sarcini, iar reglarea, comutarea și controlul acestor surse de energie se realizează de către centrul de control al microrețelei. Pe lângă monitorizarea parametrilor de putere, a stării de comutare și a calității energiei și a parametrilor energetici ai fiecărui nou sistem de generare a energiei, sistem de stocare a energiei și sarcină, centrul de control al micro-rețelei realizează, de asemenea, economii de energie și îmbunătățirea calității energiei.

broken image

Maysun Soar este un producător profesionist de module fotovoltaice cu o experiență de 15 ani în industrie și vă poate oferi produse excelente și experiență în rezolvarea problemelor. Nu ezitați să ne contactați cu un simplu click.

S-ar putea să vă placă și acest lucru:

broken image
broken image
broken image