Cele mai noi materiale fotovoltaice, firmele care stăpânesc tehnologia Perovskite

Modulele fotovoltaice sunt împărțite în principal în module de siliciu cristalin și module de film subțire, în funcție de diferitele materiale, printre care Perovskitul aparține reprezentantului celei de-a treia generații de celule cu film subțire de înaltă eficiență, care este o tehnologie de generare a energiei fotovoltaice de generație viitoare foarte promițătoare.
În comparație cu modulele de siliciu cristalin voluminoase și fragile, celulele cu film subțire sunt subțiri și ductile, ceea ce reduce considerabil dificultatea construcției clădirilor și au avantajele unei eficiențe ridicate de conversie fotoelectrică, costuri de producție reduse și greutate redusă, care pot fi utilizate în generarea de energie fotovoltaică, LED și în alte domenii. și nu o relație de înlocuire.

broken image

În prezent, există mai multe companii care au la bază tehnologia Perovskite, după cum urmează

Fotovoltaice Oxford (Oxford PV)


Oxford PV este producător de celule solare din minereu de titan și lider în tehnologia solară Perovskite. 23 iulie 2021 - Oxford PV, lider în domeniul celulelor solare Perovskite, anunță finalizarea locației de producție din Brandenburg am Hafel, Germania. Instalația găzduiește prima linie de producție pe loturi din lume pentru celulele solare inovatoare Perovskite din siliciu pe tandem de la Oxford PV, cu o capacitate de producție anuală de 100 MW.

broken image

Microquanta

Fibrina Photovoltaics a finalizat prima linie de producție de volum de Perovskite de 100MW din lume la începutul anului 2022 și a deschis prima instalație fotovoltaică concentrată de Perovskite la sol din lume în februarie, cu o dimensiune instalată de 12MW. și a stabilit un record mondial pentru piesele de panouri de șapte ori.

broken image

GCL

Cel mai mare modul de calcogenură de 1mx2m din lume produs de GCL Photovoltaic a ieșit de pe linia de producție, iar prima linie de producție în masă de 100 MW din lume în care s-a investit a finalizat construcția instalației și a principalelor echipamente în Kunshan, urmând să intre în producție în masă în 2022.

broken image

UtmoLight

Modulele fotovoltaice UtmoLight 756cm² de dimensiuni mari Perovskite au atins o eficiență de conversie de 18,2%. În ceea ce privește configurația industrială, proiectul liniei pilot de 150 MW a fost lansat oficial: prima linie de producție la scară GW va fi lansată în 2023, iar capacitatea de 10 GW va fi construită în 2026.

Gret Solar

Ltd. intenționează să construiască o capacitate de producție de celule fotovoltaice de înaltă eficiență de 10GW, proiectul fiind împărțit în trei faze: faza I a fost finalizată și pusă în funcțiune un proiect de celule de siliciu cristalin PERC de înaltă eficiență de 3GW; faza II intenționează să investească în construcția unei fabrici inteligente de baterii TOPCon de 5GW 210 compatibile cu 182 TOPCon; faza III a propus să construiască un proiect de celule de perovskită suprapuse cu heterojoncțiune HJT.

BOAMAX

Baoxin Technology cooperează cu Universitatea Soochow pentru a dezvolta celule solare Perovskite, celule solare suprapuse Perovskite-siliciu și producție. Se preconizează finalizarea planificării procesului, a proiectării traseului tehnologic și a construcției generale a liniei de producție pentru "celule Perovskite la scară de 100 MW sau celule Perovskite-HJT suprapuse" în următorii 2 ani și finalizarea producției de masă stabile la scară GW în următorii 3 ani.
broken image

Odată cu accelerarea industrializării și a progresului tehnologic, se așteaptă ca în viitor costul de producție al modulelor Perovskite să fie redus semnificativ, în special atunci când Perovskite este combinat cu HJT, TOPCon, IBC și alte tehnologii de celule de siliciu cristalin, care pot crește eficiența celulelor la peste 30%. Până atunci, competitivitatea modulelor Perovskite va crește semnificativ, iar cota de piață va crește și ea. Investițiile în celulele Perovskite sunt acum în plină expansiune, dar mai este încă mult până când acestea vor putea fi utilizate pe scară largă. Va fi nevoie de timp pentru a verifica dacă celulele solare Perovskite pot învinge puternicul siliciu cristalin.

În calitate de producător de module fotovoltaice cu 15 ani de experiență în industrie, Maysun Solar are birouri și depozite în multe țări și a stabilit relații pe termen lung cu mulți instalatori excelenți. Nu ezitați să ne contactați pentru cele mai recente oferte de module sau pentru a ne pune întrebări legate de modulele fotovoltaice.