Când vorbesc PV cu ChatGPT

În calitate de publicist pentru o companie fotovoltaică, sunt atent în fiecare zi la cele mai recente evoluții din industria fotovoltaică, precum și la știrile din mass-media și din cercurile tehnologice. ChatGPT, care a devenit recent o senzație globală, mi-a scăpat cu siguranță din atenție. Cu volumul său masiv de date și logica sa asemănătoare celei umane, ChatGPT a câștigat 100 de milioane de utilizatori activi în doar 2 luni de la lansare și se spune că va înlocui editorii de postări pe blog în viitorul apropiat. Acest lucru mă face să mă îngrijorez în legătură cu munca mea, așa că permiteți-mi să am o discuție cu ChatGPT despre PV!

broken image

OpenAI este o companie americană, iar marea majoritate a surselor de date ale ChatGPT sunt în limba engleză, în timp ce cele în alte limbi nu sunt foarte cuprinzătoare în acest moment și nu sunt încă deschise pentru utilizare în unele țări. Așadar, am decis să pun întrebări ChatGPT în limba engleză, iar următoarele capturi de ecran din chat sunt toate în limba engleză. Vom comenta, desigur, pe scurt răspunsurile sale, astfel încât cititorii din alte limbi să poată înțelege despre ce discutăm?

Să înceapă chat-ul!

broken image
Da, robotul de inteligență artificială a explicat în detaliu ce este PV, iar acesta este esențialul.
Haideți să întrebăm împreună ChatGPT ce celulă PV ar recomanda.
broken image

Se pare că ChatGPT nu dorește să îndrume oamenii să cumpere un anumit panou solar, răspunsul său este foarte neutru.
Alegeți celule monocristaline, celule multi-cristaline sau celule cu film subțire? Este logic că există întotdeauna oameni care aleg un anumit tip de celule fotovoltaice dintr-un anumit motiv. Doar că, în ceea ce privește tehnologia și costurile actuale, celulele monocristaline din siliciu sunt cu siguranță alegerea marii majorități a oamenilor.

Ce ar recomanda ChatGPT pentru TOPCon, HJT și noua tehnologie Perovskite, care se află acum pe piață?

broken image
broken image

În calitate de reprezentanți ai celulelor de tip N în celulele din siliciu monocristalin, TOPCon și HJT sunt tehnologii noi care nu pot fi ignorate. Acestea au propriile avantaje și dezavantaje, iar pentru a afla mai multe despre ele, puteți citi articolul "Diferența dintre TOPCon și HJT" compilat de Maysun Solar. Este demn de remarcat faptul că industria fotovoltaică este în continuă evoluție, apărând noi tehnologii și descoperiri, cum ar fi tehnologia Perovskite, care este pe cale să intre în faza de comercializare. În prezent, baza de date ChatGPT este actualizată doar până în 2021 și există mai puține informații despre Perovskit, dar Perovskitul va aduce noi progrese și descoperiri în domeniul fotovoltaic. Pentru cele mai recente informații, citiți articolul nostru despre cele mai recente evoluții în domeniul Perovskitului.

Tehnologia fotovoltaică se schimbă rapid, iar ChatGPT este încă puțin cam lent în a reacționa la aceasta.

Așadar, haideți să o întrebăm ce părere are despre avantajele și dezavantajele fotovoltaicelor, nu-i așa?

broken image

Mai cuprinzător, dar nu suficient de profund. Din perspectiva idealului de armonie între om și natură și de realizare a unei dezvoltări durabile, unii cercetători au început deja să discute dacă suprafețele mari de panouri fotovoltaice vor produce poluare luminoasă și despre reciclarea panourilor fotovoltaice aruncate.

În cele din urmă, problema prețului este cea care ne îngrijorează cel mai mult. 

Am întrebat ChatGPT când va fi redus prețul siliciului, să vedem cum a răspuns robotul AI.

broken image

Acesta a fost răspunsul așteptat. "Pe măsură ce industria fotovoltaică continuă să crească și să se maturizeze, probabil că va scădea în timp. Cu toate acestea, este imposibil de prezis exact când se va întâmpla acest lucru, iar cea mai bună practică este să vă țineți la curent cu cele mai recente evoluții din industrie și să consultați experții din industrie pentru îndrumare."

Așadar, abonați-vă la site-ul nostru și obțineți cele mai recente știri din industria fotovoltaică, Maysun Solar, un producător de module fotovoltaice cu 15 ani de experiență, nu numai că vă poate oferi panouri solare de calitate, dar vă poate oferi și o judecată mai prospectivă a industriei, faceți clic pe butonul de mai jos pentru a ne contacta.