Cele opt materiale esențiale pentru panourile solare

· Știri din Industrie

În prezent, energia solară atrage o atenție deosebită ca sursă de energie curată, iar mulți utilizatori individuali și utilizatori comerciali și industriali sunt interesați de energia fotovoltaică. Modulele fotovoltaice sunt inima întregului sistem fotovoltaic, iar astăzi Maysun aruncă o privire asupra celor opt materiale de bază utilizate pentru fabricarea unui panou solar.

broken image

Ce sunt materialele fotovoltaice?

Materialele fotovoltaice [materiale pentru celule solare], cunoscute și sub numele de materiale pentru celule solare, sunt materiale care pot converti energia solară direct în energie electrică. Materialele fotovoltaice pot genera electricitate datorită efectului fotovoltaic, adică dacă lumina strălucește pe o celulă solară și este absorbită la nivelul stratului de interfață.
Materialele fotovoltaice care pot fi utilizate ca materiale pentru celule solare includ siliciu monocristalin, siliciu policristalin, siliciu amorf, GaAs, GaAlAs, InP, CdS, CdTe și altele. Siliciul monocristalin, GaAs și InP sunt utilizate în spațiu; siliciul monocristalin, siliciul policristalin și siliciul amorf au fost produse în masă pentru utilizare la sol; altele sunt încă în faza de dezvoltare. În prezent, se lucrează la reducerea costurilor materialelor și la îmbunătățirea eficienței de conversie pentru a face ca prețul celulelor solare să fie competitiv față de alte tipuri de producție de energie, creând astfel condițiile pentru aplicații la scară mai largă și la scară mai mare.

broken image

Care sunt materialele utilizate în modulele fotovoltaice?

Deși materialele care alcătuiesc un sistem de energie fotovoltaică variază, toate modulele sunt formate din mai multe straturi de material, de la partea dinspre lumină spre partea din spate. Lumina soarelui trece mai întâi prin stratul de protecție (de obicei sticlă) și apoi prin stratul de contact transparent către interiorul celulei. În centrul modulului se află materialul de adsorbție, care absoarbe fotonii și completează astfel "curentul fotogenerat". Materialul semiconductor utilizat în modul depinde de cerințele specifice ale sistemului fotovoltaic, iar modulul este alcătuit din opt materiale principale

1. Cadru din aliaj de aluminiu
Unu este pentru a proteja marginea de sticlă; doi este aliajul de aluminiu combinat cu marginea de bătaie din silicon pentru a consolida performanța de etanșare a modulului; trei este pentru a îmbunătăți considerabil rezistența mecanică generală a modulului; patru este pentru a facilita instalarea modulului, transportul; patru este pentru a transporta modulul și suportul de legătură cu suportul, prin intermediul fix poate obține cea mai bună rezistență la capacitatea de încărcare, de la unitatea fixă la cea integrată, pentru a spori capacitatea mecanică a sistemului de centrale electrice.

broken image

2. Silicon
Utilizat pentru lipirea și etanșarea modulelor fotovoltaice din sticlă laminată, lipirea cutiilor de joncțiune și a plăcilor de fond și îmbunătățirea rolului de rezistență la UV al modulelor fotovoltaice.

3. Sticlă temperată
Sticlă călită cu conținut scăzut de fier (cunoscută și sub denumirea de sticlă albă), în intervalul de lungime de undă al răspunsului spectral al celulei solare (320-1100 nm) transmiterea luminii de peste 93%, pentru mai mult de 1200 nm de lumină infraroșie are o reflectivitate ridicată. Această sticlă este, de asemenea, rezistentă la radiațiile solare ultraviolete, transmiterea luminii nu scade. Sticla trebuie să fie curată și lipsită de vapori de apă, fără contactul mâinilor goale cu ambele suprafețe ale sticlei, în general utilizată pentru a susține structura modulelor fotovoltaice, pentru a spori greutatea și sarcina modulelor fotovoltaice, cu transmisie de lumină, transmisie de lumină reflectorizantă, rezistență la apă, rezistență la gaze și prevenire a coroziunii.

4. Folie de încapsulare EVA
Un copolimer de etilenă și acetat de vinil, este un adeziv topit la cald. Este utilizat pentru a încapsula celula, pentru a preveni ca mediul extern să afecteze performanța electrică a celulei, pentru a îmbunătăți transmisia luminii modulului fotovoltaic, pentru a lipi celula, sticla călită și folia de spate împreună, cu o anumită rezistență de lipire, având în același timp un efect de câștig asupra randamentului performanței electrice a modulului fotovoltaic al bateriei.

broken image

5. Bandă de sudură fotovoltaică
Cunoscută și sub denumirea de bandă de cupru staniu, împărțită în principal în benzi de interconectare și benzi de convergență. Banda de interconectare este utilizată în principal pentru conexiunea dintre celulele modulului PV, având rolul de a conduce și de a colecta curentul celulelor; banda de convergență este utilizată în principal pentru conexiunea dintre șirurile de baterii ale modulului, reunind curentul generat de celulele solare în cutia de joncțiune. Puteți face clic pe butonul de mai jos pentru o explicație detaliată a benzilor de sudură fotovoltaice.

6. Celule
O celulă solară este un dispozitiv care convertește energia luminoasă direct în energie electrică. Aceasta este realizată din material semiconductor. Perechile de electroni-găuri sunt excitate de lumina solară și separate cu ajutorul câmpului electrostatic din regiunea de barieră de potențial a joncțiunii P-N. Electronii și găurile separate sunt colectate și ieșite în exteriorul celulei prin intermediul electrozilor pentru a forma un curent electric.

7. Backsheet
Se utilizează ca material de încapsulare de protecție a părții din spate, cel mai frecvent TPX, KPX și PET etc. Se utilizează pentru a spori rezistența la îmbătrânire și la coroziune a modulului fotovoltaic, prelungind durata de viață a acestuia. De asemenea, îmbunătățește performanța de izolare a modulului fotovoltaic.

8. Cutie de joncțiune
Instalată pe modulul fotovoltaic pentru a juca un rol în transmiterea curentului, cu performanțe electrice bune în același timp, designul și dimensiunea cutiei de joncțiune trebuie să îndeplinească cerințele de utilizare a mediului, inclusiv: rezistență electrică, mecanică, termică, la coroziune și la intemperii. În același timp, nu trebuie să reprezinte un pericol pentru utilizator sau pentru mediu.

broken image

Energia solară este disponibilă pe scară largă ca sursă de energie verde, iar energia fotovoltaică este promovată și utilizată din ce în ce mai mult în diverse țări. Alegeți Maysun Solar, deoarece avem panouri solare de calitate pentru a vă satisface nevoile, contactați-ne și creați împreună un viitor verde!