Comunitățile de energie regenerabilă apar adesea în Europa

· Știri din Industrie

Factorii politici din UE și Regatul Unit promovează crearea mai multor Comunități de Energie Regenerabilă (REC) pe măsură ce țările europene își îndeplinesc angajamentele asumate prin Acordul de la Paris. Experții estimează că în prezent există peste 10.000 de asociații de energie socială în Europa de Nord-Vest, în principal în Germania, Danemarca, Belgia, Țările de Jos și Marea Britanie. Membrii își investesc proprii bani în centrale solare, eoliene, hidrocentrale mici, bioenergie și chiar centrale termice și electrice combinate (clasificarea energiei regenerabile); Spania și Italia din sudul Europei și-au lansat primele comunități demonstrative.

broken image

Germania

Celebra comunitate de energie regenerabilă din Germania este situată în Wildpoldsried, un mic oraș din Bavaria, în sudul Germaniei. În urmă cu douăzeci de ani, Wildpoldsried era doar un „oraș mic”. Locuitorii săi erau în principal păstori. Lipsa muncii a făcut ca mulți tineri să părăsească zona. Astăzi, grupul de clădiri acoperite cu energie fotovoltaică face din oraș cel mai de succes oraș cu energie regenerabilă din Germania. Orașul folosește energia eoliană, solară și din biomasă pentru a produce 43 de milioane de kWh de energie electrică, în timp ce energia electrică totală necesară pentru transportul și traiul locuitorilor este de doar 6,2 milioane kWh - cantitatea de energie produsă este consumul său de 7 ori!
Urmează Heilbronn, un vechi oraș târg medieval de pe râul Neckar în sud-vest, unde panourile solare împodobesc acoperișurile caselor, grădinițelor și școlilor, clădirilor municipale și halelor fabricilor dintr-un oraș cu 126.000 de locuitori. Heilbronn Community Energy Una dintre cele 900 de cooperative locale de energie din Germania care vând energie regenerabilă gospodăriilor sau întreprinderilor germane, cooperativele municipale și alte surse de energie curată deținute în mod colectiv reprezintă aproximativ o treime din producția totală a Heilbronn. O gospodărie furnizează energie electrică.

broken image

Italia

Prima comunitate de partajare a energiei regenerabile din Italia este situată într-un mic oraș numit Magliano Alpi, în regiunea de nord-vest a Piemontului. Această comunitate folosește energia solară ca mijloc principal de generare a energiei. Se bazează pe finanțare publică pentru înființarea unei rețele de generare a energiei solare care să satisfacă jumătate din nevoile de energie ale locuitorilor, cu scopul final de a acoperi întreg orașul cu energie electrică curată. Datorită dimensiunii mici a orașului, populației mici și densității scăzute a clădirilor, Magliano Alpi a devenit prima alegere pentru site-ul demonstrativ al Italiei pentru partajarea comunității de energie regenerabilă. Contoare inteligente și sisteme de management opt-in vor fi instalate în clădirile din oraș, iar o platformă de management al traficului va fi creată pentru a monitoriza consumul de energie al clădirii.

broken image

Franţa

Proiectul SerenyCalas reunește cea mai mare comunitate de energie regenerabilă din Franța, cu peste o sută de participanți, inclusiv rezidenți locali și profesioniști. Prima centrală solară a proiectului, condusă de SerenySun Energies, va permite grupului școlar Petit Lac din Cabriès-Calas să beneficieze de energie verde și locală. Cu 1.200 de metri pătrați de panouri fotovoltaice, centrala va genera 282 MWh de energie electrică pe an, ceea ce echivalează cu consumul anual de energie electrică a 70 de gospodării.

broken image

Suedia

În 2001, primarul orașului Malmö Ilmar a început să construiască o zonă demonstrativă ecologică pe baza unui vechi șantier naval, iar acum a fost construită comunitatea „City of Tomorrow” (BoO1) de renume mondial. Este prima comunitate cu zero emisii de carbon din Suedia și cel mai mare complex de locuințe urbane din lume alimentat cu energie 100% regenerabilă. Municipiul se întinde pe o suprafață de aproximativ 30 de hectare, are o capacitate de 1.000 de gospodării, iar toți furnizorii de energie folosesc energie regenerabilă.

broken image

Spania

Prima comunitate de partajare a energiei regenerabile din Spania, Solmatch, a fost lansată în iunie 2020. Construită de gigantul energetic spaniol Repsol, această comunitate se angajează să ofere clienților energie electrică curată 100% prin energie solară, oferind astfel mai multă experiență de generare distribuită practică în Spania.

broken image

O nouă definiție a energiei electrice curate

Partajarea generării de energie regenerabilă este un model energetic transformator care oferă un nou concept de autoconsum, permițând grupurilor de terminale consumatoare de energie să fie mai autonome. Acest nou model energetic urban poate nu numai să promoveze dezvoltarea economică locală, ci și să contribuie la dezvoltarea durabilă locală, iar părțile interesate nu trebuie să facă nicio investiție.
Dacă comunitatea de partajare a energiei regenerabile este definită ca un segment de piață, aceasta are, fără îndoială, mai multe atribute de piață cu potențial de creștere, și anume cerere uriașă a clienților, potențial de extindere, stabilitate pe termen lung și rentabilitate bună a capitalului. În mod clar, comunitatea de partajare a energiei regenerabile redefinește electricitatea curată, iar atât întreprinderile, cât și persoanele fizice pot juca un rol cheie în îmbunătățirea schimbărilor climatice.

broken image

Maysun Solar s-a străduit întotdeauna să proiecteze și să producă produse modulare rentabile.Atenuarea scăzută, durata de viață ridicată și eficiența ridicată sunt caracteristicile produselor noastre. Prietenii interesați ne pot contacta pentru a afla mai multe.