Cum ar trebui să fie aranjate și instalate panourile fotovoltaice?

· Știri din Industrie

Odată cu popularitatea energiei fotovoltaice, modul de îmbunătățire a rentabilității investițiilor în centralele electrice a devenit o preocupare, iar perfecționarea proiectării centralelor electrice este treptat pe ordinea de zi. Există două tipuri de dispunere a modulelor în centralele fotovoltaice, orizontală și verticală, și fiecare are propriile considerații cu privire la utilizarea rândurilor orizontale sau verticale, în funcție de situație. Ce aranjament este mai potrivit pentru casa dumneavoastră?

Ce sunt rândurile orizontale și verticale de module?


După cum sugerează și numele, o dispunere orizontală a modulelor înseamnă că modulul este montat pe un suport cu partea lungă paralelă cu direcția est-vest, în timp ce o dispunere verticală a modulelor înseamnă că partea scurtă este paralelă cu direcția est-vest. Principalul motiv pentru care există în prezent mai multe centrale electrice cu aranjamente verticale este faptul că acestea sunt mai ușor de instalat, în timp ce în cazul aranjamentelor orizontale, piesa superioară este mai dificil de instalat, ceea ce afectează programul de construcție.

broken image

Cum se alege amenajarea

1. Stație electrică cu teren plat

Într-o centrală electrică cu teren relativ plat, în timpul unei perioade de timp în care soarele răsare și apune, se va întâmpla ca rândul din față al componentelor să umbrească în paralel rândul din spate. După ce se scad dispersia, reflecția și alți factori, estimăm că rândul orizontal va fi umbrit cu 10 minute mai puțin decât rândul vertical dimineața și seara. Ținând cont de faptul că iradierea scade atunci când soarele răsare și apune, calculul se bazează pe faptul că puterea de ieșire este de 15% din puterea maximă de ieșire. Pentru o centrală electrică cu 1500 de ore de utilizare anuală, rândul orizontal generează cu 1,2% mai multă energie decât rândul vertical.

broken image

2. Centrala electrică fotovoltaică de munte, în pantă


Acum, centrala fotovoltaică și agricultura, silvicultura combinate cu mai mult, în mod inevitabil în munți, terenuri în pantă și alte construcții pe terenuri accidentate, atunci aspectul complex al componentei de teren cum să o alegeți?
Pentru utilizarea pantelor muntoase de sud și de nord ale construcției de centrale electrice, similar cu terenul plat, rândul orizontal este mai bun decât rândul vertical.
Pentru centralele electrice construite folosind o parte din versanții de est și de vest, atunci când soarele răsare dimineața, versantul estic strălucește primul, iar versantul vestic este umbrit. Pe măsură ce soarele răsare treptat și se deplasează spre sud, versantul vestic strălucește treptat, iar versantul estic este umbrit, și se poate observa că umbrirea este încă aproximativ paralelă cu latura lungă a modulului. Soarele se deplasează între Tropicul Racului, iar zona centralei fotovoltaice se află la nord de Tropicul Racului, astfel încât, din punct de vedere calitativ, în zonele neregulate, cum ar fi munții și pantele, rândurile orizontale de module sunt mai rezistente la umbrire decât rândurile verticale.

3. Acoperiș distribuit, atunci când există umbrire în jurul

Pentru centrala fotovoltaică distribuită instalată pe acoperiș, dacă acesta este deschis și fără umbră și are o instalație înclinată, la fel ca și centrala de la sol. Pentru umbrirea verticală, cum ar fi stâlpii sau antenele, și nu poate fi evitată, dacă există mai multă umbrire poate fi luată în considerare pentru instalarea verticală. Desigur, puteți alege metoda care se potrivește casei dvs. în funcție de latitudine, orientarea acoperișului, suprafață, înclinație etc. sau o combinație a ambelor.

broken image

Efectul umbririi asupra puterii celulelor în rânduri orizontale și verticale

Caracteristicile structurii circuitului modulului determină diferența în ceea ce privește capacitatea de rezistență a modulului la umbrire. Deoarece umbrirea se produce mai ales în apropierea solului, luăm exemplul a 2 rânduri de celule de lângă sol care sunt umbrite pentru a ilustra efectul umbririi asupra performanței de generare a energiei.
În diagrama de mai jos, atunci când cele două rânduri inferioare de celule ale unui modul sunt umbrite și dispuse orizontal, dioda de bypass inferioară este activată, iar cele două rânduri superioare de celule continuă să aibă putere de ieșire. Atunci când cele două rânduri inferioare de celule ale unui modul sunt blocate și dispuse vertical, fiecare dintre celulele din modul este blocată și circuitul este întrerupt, neexistând nicio ieșire de energie de la toate cele 3 rânduri de celule.
Acest lucru dovedește teoretic că rândurile orizontale de celule sunt mai rezistente la umbrire atunci când soarele răsare și apune.

broken image

Maysun Solar, în calitate de producător de module fotovoltaice cu 15 ani de experiență profesională, vă poate oferi panouri solare de înaltă calitate, faceți clic pe butonul de mai jos pentru a ne contacta pentru o ofertă de produse.